Advies gevraagd over e.v.t. aankoop MacBook Air

Hallo,

Ik heb interesse in de aankoop van een 13" MacBook Air maar vroeg me af of het scherm wel voldoet voor fotografie/grafisch design.
Ik zoek een lichte compacte laptop en de Air belooft 12u accuduur, best wel indrukwekkend. Bovendien voldoet een 13" best wel voor me, omdat ik het naast mijn 30" cinema display zal gebruiken.

Zijn er hier (amateur)-fotografen die ervaring hebben met het display van de Air?

Kijk uit naar jullie antwoorden!

Allereerst, ik heb in 2015 de Macbook Pro early 2015 gekocht (13.3 inch model) maar die ik heb van de zomer verkocht, ik deed er veel te weinig mee terwijl ie nog veel waard was. (ik gebruik het meest Windows voornamelijk voor games maar ook specialistische applicaties).

Nu sinds kort heb ik een Macbook Air mid 2012 11,6 inch model op de kop getikt. Leuk ding, kan ik mooi gebruiken op de bank of in bed.

Dus ik kan wel het vergelijk trekken vanuit mijn beleving op die modellen. Andere modellen van de pro of air weet ik niet exact. Ik zie tussen de air mid 2012 en de mb pro early 2015 wel degelijk een verschil in kleuren. Die op de pro zijn beduidend mooier. Ook was de resolutie volgens mij van de pro stukken hoger dan van de air mid 2012. Stoort het mij? Nee, ik gebruik hem niet zo intensief, vooral wat browsen, spotify, briefje tikken. Als fotografie/grafisch design belangrijk zijn dan zou ik persoonlijk wel voor de pro gaan.

Verder merk ik eerlijk gezegd qua performance weinig verschil. Ondanks dat die macbook pro nieuwer was en 8 GB ram heeft en de air 4. Maar nogmaals ik gebruik hem voor lichte zaken. Als ik hem op zijn staart zou trappen met video/foto bewerking of virtuele machines etc dan zou ik waarschijnlijk wel merken dat de air tegen zijn limitien aanloopt met name qua werkgeheugen.

Succes met je keuze, hier op het forum zullen er vast meer mensen zijn die er meer verstand van mij van hebben.

Vooral links laten liggen. Prijs/kwaliteitverhouding is slecht. Gedateerde hardware. Kijk dan naar een Macbook, Ipad Pro op Macbook Pro instap model

Wat THX-1138 zegt.

Momenteel gebruik ik als ‘main workstation’ mijn 8-core mac pro uit 2012 met ssd-upgrades en 32 GB ram, dus qua performance ben ik nu wel het beste onder de zon gewend.

Ik neig nu een beetje naar een MacBook Pro retina van een paar jaar terug, maar al die refurbish sites vertrouw ik helemaal niet.
Iemand een goed adresje voor refurb? :slight_smile:

Liefst dus een nieuwe macbook maar die nieuwe hebben al geen klassieke USB poorten meer, voor mij geen optie.
De Air leek me dan best wel goed, maar zoals ik al gezegd heb, ik ben een fan van de Mac-desktops maar een tweede compacte Mac zou super handig zijn.

De iPad Pro zag er me echt gaaf uit, alleen houden 2 dingen me tegen. Ik hou er niet zo van om foto’s te gaan bewerken op een touchscreen en ten tweede vraag ik me af of ik mijn CompactFlash-kaart van men DSLR wel zou kunnen gebruiken met deze machine, al dan niet met een hele combinatie van adapters?
Zou ik bijvoorbeeld RAW-files kunnen bekijken op de iPad Pro via een lightning-naar-usb kabel met daarop een CF-kaartlezertje aangesloten?
Dan lijkt me een iPad best het overwegen waard, maar ik voel nog net wat meer voor een “volwaardige” klassieke computer.

Nee, ik ook niet. Ik weet niet wat je budget is, maar ze worden blijkbaar nog steeds nieuw verkocht (wist ik ook niet)
Uit het stukje over Black friday op de voorpagina:

https://www.prowarehouse.nl/product/19430/MacBook-Pro-15-inch-Retina-Core-i7-2.2GHz/16GB/256GB/Intel-Iris-Pro-(2015-model)/MJLQ2N/A

Prijs is exclusief BTW.

De MacBook Air moet je maxed out nemen (de duurste versie 1800 euro). Dan is-ie top, en beter en sneller dan alle andere nieuwere modellen. Alleen het scherm is veel minder. Resolutie en de kijkhoek zijn echt minder dan de moderne modellen. Maar ik heb daar zelf totaal geen last van, ik vind het scherm goed genoeg, en ik moet ook veel Photoshoppen en ontwerpen. [Link verwijderd door moderator]
beste moderators dit is geen reclame dus graag mijn reactie niet verwijderen
dank u

Pffff aartpan, wederom nutteloze linkjes delen. Ben je er nu nog niet klaar mee? Je pagina is zo intriest en kansloos dat niemand nog wil klikken… droeftoeter

@aartjan Zucht…

Maar het is wel reclame voor je website en we worden er heel moe van en zijn dat geen aliexpress referral links die daar in je tekst staan?

Zeg toch gewoon wat je wil zeggen i.p.v. dat geleur met je website.

Wie zijn ‘we’ ?

Shyos, Stirf en ik. :stuck_out_tongue: En ehh

iPad Pro is beter, veel mooier beeldscherm, dan een MacBookAir die alleen om de prijs nog bestaat.
En ga het zelf bekijken…

Want? Die klassieke USB poorten zijn wat je zegt, klassiek. Er komen hoe langer hoe meer USB-C oplossingen beschikbaar, voorbereid op de (nabije) toekomst.

[quote=Hermanko url=https://www.onemorething.nl/community/topic/advies-gevraagd-over-e-v-t-aankoop-macbook-air/#post-3119518 time=1511600646]iPad Pro is beter, veel mooier beeldscherm, dan een MacBookAir die alleen om de prijs nog bestaat.
En ga het zelf bekijken…[/quote]

Germ, alleen omdat jij zo flexibel bent als Silly Putty wanneer het om fancy Apple spulletjes aankomt denk je dat iedereen met een iPad fatsoenlijk kan werken?

Hoe wil je in godsnaam fotobewerking en grafisch design doen op een iPad Pro. Dan kun je beter meteen in een bad vol piranha’s gaan zitten. Dat is veel plezieriger.

[quote=Shmoo url=https://www.onemorething.nl/community/topic/advies-gevraagd-over-e-v-t-aankoop-macbook-air/#post-3119553 time=1511612132][quote=Hermanko url=https://www.onemorething.nl/community/topic/advies-gevraagd-over-e-v-t-aankoop-macbook-air/#post-3119518 time=1511600646]iPad Pro is beter, veel mooier beeldscherm, dan een MacBookAir die alleen om de prijs nog bestaat.
En ga het zelf bekijken…[/quote]

Germ, alleen omdat jij zo flexibel bent als Silly Putty wanneer het om fancy Apple spulletjes aankomt denk je dat iedereen met een iPad fatsoenlijk kan werken?

Hoe wil je in godsnaam fotobewerking en grafisch design doen op een iPad Pro. Dan kun je beter meteen in een bad vol piranha’s gaan zitten. Dat is veel plezieriger.

[/quote]

Helemaal mee eens, je hebt nog altijd een MacBook nodig voor dit soort zaken. Maar ga ajb voor MB met retina display. Koop desnoods een kabeltje USB-USBC. Echt de meest praktische oplossing!

Pas trouwens op bij aMac. Die verkopen de 2016 / 2017 modellen gewoon door elkaar heen terwijl nergens duidelijk aangegeven staat, naar welk model je nu echt staat te kijken in de winkel.

Een MacBook wordt het sowieso, lijkt me veel gemakkelijker om men foto’s en bestanden on the go te kunnen bewerken.
Hou niet zo van touchscreen.

Ik ga een van dezer dagen als ik eens wat tijd heb eens langs bij Switch in Lier, een Apple Store dicht bij mij.
Kan ik het display eens van dichtbij bekijken en een keuze maken.

Als je ook zonder voorkennis naar zo’n winkel gaat…Sorry hoor maar mensen die daar intrappen verdienen niet beter.

De eerste regel van ‘ > Over deze Mac’ geeft het type Mac (en bouwjaar) al aan.