advies gevraagd: webcam voor iBook 500 Mhz

Ik ben op zoek naar een webcam op hoog niveau voor een witte iBook 500 Mhz. Een iSight werkt pas bij 600 Mhz en komt dus niet in aanmerking. Wie kan mij adviseren over een compacte webcam van min of meer vergelijkbare kwaliteit voor gebruik met deze iBook? Een firewire lijkt me beter omdat deze iBook nog een usb 1.1 heeft.

Ik heb een Unibrain Fire-i FireWire camera. Lelijk ding, maar redelijk vergelijkbaar met een iSight.

[img:ca926876c2]http://www.drbott.fr/img/fire-i_220.jpg[/img:ca926876c2]

[img:ca926876c2]http://www.drbott.fr/img/Fire-iInAction.jpg[/img:ca926876c2]

Wat overigens ook leuk van dat ding is, is dat hij doorlusbaar is. Aan beide zijden zit een FireWire aansluiting, waardoor je een tweede (en derde en vierde en vijfde) camera aan je computer kunt hangen met één FireWire poort.

Ik heb de tweede FireWire aansluiting in gebruik voor de kabel van mijn iPod.
Dat scheelt weer een plekje in de iMac.

Met USB 1.1 gaat het ook prima hoor. En USB cams zijn een stuk voordeliger. Mijn avatar is een ouwe Philips ToYou cam, en die deed het met mijn ouwe iBookje G3 ook al zeer goed.

niet vervelend bedoeld, maar wat gaat het doel zijn van de webcam? Ik vermoed namelijk dat alle video-chat/webcam functionaliteit vrijwel ondoenbaar is met je G3. Voor iChat heb je bijvoorbeeld "600 MHz G3, any G4, any G5, or any Intel" nodig. Voor Skype heb je zoiezo "Mac computer with G4 800 Mhz processor or faster" nodig. Zover ik weet kun je niet met MSN videochatten met mac. Of is er nog een ander programma dat een webcam vereist?

ik heb een logitech quickcam chat op mijn scherm staan... weleenswaar niet gemaakt voor laptops maar het kan wel ivm de clip die er achterop zit het enige wat een beetje onhandig is is dat de kabel erg lang is (1,5 meter geloof ik) en dat heb ik gekocht voor 20 euro