advies tv op imac aansluiten

Ik heb een Sharp LC-20S5E tv en een witte Intel Imac.

Ik wil graag de tv op de mac aansluiten om af en toe een filmpje op tv te kijken die op de computer staat zodat ik niet alles eerst op een dvd moet branden met ondertiteling. Er zit een muur tussen maar ik boor denk ik gewoon een gaatje.

Apple verkoopt een standaard mini-dvi naar (s)video adaptertje. Maar ik zie dat mijn tv ook een ingang heeft “analogue rgb” en in de (summiere) handleiding staat dat je een pc via vga kan aansluiten, mits de videokaart voldoet aan VESA 60Hz.

Is vga niet beter dan s-video (of tulp) en is dat dan geen betere optie voor me? En zo ja, is dat een veel duurdere optie?

Zover ik weet is het allebei een analoge verbinding en is VGA meer gebruikt in de computerbranche omdat het een hogere resolutie aan kan? Enfin, mijn TV staat soms ook gekoppeld aan de Mac en dat werkt via een Mini-VGA kabel. Ik moet zeggen, prima beeld!

[quote:d925a19423="appletick"]Is vga niet beter dan s-video (of tulp) en is dat dan geen betere optie voor me?[/quote:d925a19423] Ja. Zie ook http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=123964

Korte uitleg van de diverse aansluitingen