Afbeeldingen op zijkant vrachtwagen. Hoe hoog de resolutie?

Beste mensen,

Ik moet een opmaak verzorgen voor het bedrukken van de zijkant van een vrachtwagen met
afmeting: [b:a45e9f334a]400cm lang en 250cm [/b:a45e9f334a]hoog. Nu heb ik een foto die ik over de gehele afmeting wil gaan gebruiken. Als ik in photoshop ga kijken dan is deze afbeelding [b:a45e9f334a]92,46cm breed en 61,64cm [/b:a45e9f334a]hoog met een resolutie van [b:a45e9f334a]120 pixels/inch. [/b:a45e9f334a]

Mijn vraag is of deze afbeeldingen toereikend is om er goed uit te laten zien op de zijkant van de vrachtwagen…

Bedankt alvast!

Ik heb eens ene gemaakt voor een vrachtwagen, en die was bijlange zo groot niet. Ik weet de juiste resolutie niet meer, maar wel dat de afbeelding natuurlijk minder goed is hoe dichter je bij de vrachtwagen komt.

Kijk maar eens naar grote reclameborden, die zijn heel erg duidelijk vanop afstand, maar niet van dichtbij. Beetje optisch bedrog, maar kan ook helemaal niet anders.

Ja jou afbeelding is meer dan groot genoeg Het raster van de printer voor zulke grote objecten is ook veel groffer. Als je de kans krijgt , kijk dan maar eens naar een beplakte bus of naar grote bilboards. De ratsrepunten lijken wel minismarties bij wijze van spreken. Je kunt overigens bij het bedrijf dat de print gaat verzorgen wel een specificatie vragen, maar ik weet uit eigen ervaring dat jou resolutie voldoende is.

Klaus kan sneller typen

Dacht dat het gewoon 72 pixels/inch was. Hier is een linkje van een bedrijf bij mij in de buurt gespecialiseerd in dergelijke toepassingen http://www.decoart.be/bedrijf.htm

Nou als ik het zo hoor dan moet dit dus geen probleem vormen! Hoe kan ik dit dan het beste opmaken. Indesign en dan een document opmaken met de werklijke afmeting van de vrachtwagen of kan het op een mindere afmeting omdat deze toch maar op72dpi wordt gedrukt?

Wij zijn een bedrijf die dit soort zaken ook printen. Ware grootte op 72dpi is in dit soort gevallen voldoende. Mag een jpg zijn, maar tiff is beter. Zou niet met InDesign, Quark of Illustrator bestanden aankomen. Je mag het er uiteraard wel in opmaken.

Je kan altijd even opvragen of het bedrijf die het gaat printen niet op hogere resoluties werkt. In speciale gevallen of als de klant dat wenst kan het n.l. altijd wel beter.

Ware grootte op dit formaat wordt het bestand te groot. Laat je opmaak zoals het is en het bedrijf dat de plot uitvoert vergroot het gewoon

De grove rasterstructuur 'overruled' als het ware de pixels. 72 dpi is derhalve genoeg. Inderdaad kun je ook even met het productiebedrijf bellen

ik heb geen verstand van bedrukking van Vrachtwagens of billbord's ofzo. maar wel van drukwerk. maar 72 DPI is wel erg laag. ik zorg zelf altijd dat mijn beelden een resolutie hebben van minimaal 270 het liefst natuurlijk gewoon 300 DPI. maar wat je ook doet zo min mogenlijk pixels bijberekenen. dan wordt eht beeld erg vaag en niet strak en mooi meer.

[quote:b9b43a53a7="Ankramia"]ik heb geen verstand van bedrukking van Vrachtwagens of billbord's ofzo. maar wel van drukwerk. maar 72 DPI is wel erg laag. ik zorg zelf altijd dat mijn beelden een resolutie hebben van minimaal 270 het liefst natuurlijk gewoon 300 DPI. maar wat je ook doet zo min mogenlijk pixels bijberekenen. dan wordt eht beeld erg vaag en niet strak en mooi meer.[/quote:b9b43a53a7]

Als je een beetje verstand van drukwerk hebt, dan kun je wel nagaan dat het onmogelijk is een bestand voor een vrachtwagen aan te leveren in 3330 dpi op ware grootte.
Ik denk dat je bestand dan ongeveer 3000 terabite groot is.
Nou ik wil die RIP wel eens zien die dat moet verwerken. Mischien is de berekening dan wem over een maand of 4 klaar.
Die 300 dpi is nlm voor bijvoorbeeld offsetdruk ideaal en dan praten we natuurlijk over handelsdrukwerk en kleine posters.