Afscheid nemen is zwaar... tot ziens (?) OMT

Een mens is een gewoontedier; als je eenmaal aan iets gewend bent is het lastig daar afscheid van te nemen.

 

Maar ik ga het toch doen. Ik ben helemaal klaar hier. Het was een mooie tijd, en ik maak helaas nèt de twintig jaar niet meer vol.

 

Respect voor de mensen die blijven hangen aan dit zinkende vehikel, maar ik sluit mijn periode hierbij af. Iedereen bedankt voor de leuke gesprekken, de vele hulp, de verhitte discussies, de persoonlijke aanvallen, en wat we allemaal niet hebben beleefd met elkaar.

 

Het ga je goed OMT, en wellicht tot (veel) betere tijden.

 

1 like

Nou ik ga met je mee hoor… McPim (15 jaar lid) was al weg maar hij kwam incognito als Antwoordapparaat nog even terug. Tegen beter weten in zo blijkt… Een site die zo’n lak heeft aan zijn gebruikers en hulpvaardige vrijwilligers verdient het gewoon niet. Thanks KW, niet altijd eens, wel altijd genoten van alle info, discussies, inzichten en meningen. En dat geldt ook voor het handjevol andere die-hards hier ??. De kenners weten me wel te vinden, alleen hier niet meer.

@KarelWillem Ik snap je keuze helemaal. Wil jou en vele anderen van het eerste uur toch heel erg bedanken voor alle tips en goede adviezen ?

Lid sinds 2019 en kijk elke dag als een soort routine even op de website. Maar er staat meestal weinig nieuws. En de site wordt elke dag trager. Nu steeds langer wachten voor de pagina wordt geladen. Ik ga dat routinematig elke dag kijken maar niet meer doen. Ik hou het maar bij iCulture.

KarelWillem, ik zal je missen. Je hebt gelijk: OMT is aan het aftakelen. Heel veel dingen doen het niet meer, en als ze het doen, gaat het zeer moeizaam. Het is wat dat betreft bij MacFreak een verademing. Een vraag in het algemeen: heeft iemand ervaring met Tweakers?

Inderdaad: wat is een goed alternatief? iCulture?

1 like

Er is vast wel ergens een goed Android forum!

Het ga je goed, KW!

 

maar zonder gekheid, er registreren nog iedere dag redelijk wat nieuwe gebruikers, en de druk om te veranderen is denk ik zeer klein. Advertenties verkoop je op aantallen gebruikers, niet op kwaliteit.

Ben blij dat jij in tegenstelling tot Schmoo in ieder geval je afscheid aankondigt (of zou er iets gebeurd zijn)?

Waar kunnen we verder van je genieten? Of is het een definitieve goodbye?

Pete.Z op 15 februari 2021 om 11:37 Er is vast wel ergens een goed Android forum!
Lol Pete.Z!?

 

Maar zonder gekheid, er registreren nog iedere dag redelijk wat nieuwe gebruikers...
Bots?
<p class="cite">sedikit op 15 februari 2021 om 11:06</p> KarelWillem, ik zal je missen. Je hebt gelijk: OMT is aan het aftakelen. Heel veel dingen doen het niet meer, en als ze het doen, gaat het zeer moeizaam. Het is wat dat betreft bij MacFreak een verademing. Een vraag in het algemeen: heeft iemand ervaring met Tweakers?I
Ik heb een account op tweakers en ben daar zelfs een stuk actiever dan hier. Ik vind het een prettige site, maar het is natuurlijk veel breder dan vooral gericht op Apple en gaat vaak meer over de techniek dan het gebruik. Ook heb ik het idee dat het forum hier wat laagdrempeliger is. Bij tweakers wordt toch wel wat meer kennis danwel moeite en uitleg verwacht met wat je zelf allemaal al gedaan hebt om een probleem/vraag te proberen te beantwoorden/oplossen.

45118 posts, jij bent persoonlijk verantwoordelijk voor al die Cloudflare crashes! Bedankt en het ga je goed. Forums zijn dood, laten we lekker gaan schreeuwen op een Facebook groep, een Discord kanaal of een Telegram groep waarbij onze stem verdwijnt in een eindeloze stroom berichtjes. Niet dat op een forum ooit iemand zoekt naar een relevant topic, maar het idee dat het een boomstructuur heeft is toch al iets voor de drang naar een beetje opruimen.

<p class="cite">Pete.Z op 15 februari 2021 om 11:37</p> Er is vast wel ergens een goed Android forum!

Het ga je goed, KW!

 

maar zonder gekheid, er registreren nog iedere dag redelijk wat nieuwe gebruikers, en de druk om te veranderen is denk ik zeer klein. Advertenties verkoop je op aantallen gebruikers, niet op kwaliteit.


Dat is natuurlijk een zeer verkeerde instelling, die naar ik vrees onderuit wordt gehaald door dit topic. Beter zou zijn dat de beheerders zich deze kritiek nu echt eens zouden aantrekken (maar het zou weleens te laat kunnen zijn). Macfreak is er wel er beter van geworden in ieder geval.

Het ga je goed KW en bedankt voor je vele bijdragen.

(het versturen van dit bericht duurde 2 minuten. Ik dacht eerst dat mijn internetverbinding niet goed was, maar het ligt echt aan de website van onemorething.nl)

1 like

KW gaat verder bij de buren onder de naam orange, zie jullie daar.

Ik speelde ook al met de gedachte het maar (weer) op te geven. Toen de site nog onder beheer was van een aantal mensen met hart ‘voor de zaak’ was alles veel interessanter en gezelliger (op Bento na dan ?). Maar na de overname door een organisatie die feitelijk niks met Apple heeft ging het berg afwaarts. Ze gedragen zich als een aandeelhouder die zich afvraagt waarom hij op de brug staat van een schip.

 

In ieder geval wordt Macfreak steeds aantrekkelijker.

@Hansi2124

 

1 min 40. Kreeg een error maar bericht was wel geplaatst.

@KW - je hebt helemaal gelijk. OMT is verworden tot een sneu forum, louter gericht op de aantallen views, voor de inkomsten uiteraard. Kwaliteit is ver te zoeken, onjuiste berichtgeving, slechte schrijfstijlen, nog slechtere spelling, traag laden en bovenal een zeer arrogante houding van de admins.
Heel veel is hier al over gezegd, maar er iets aan doen, ho maar. Ze verdienen het om kopje onder te gaan.

Zojuist een account aangemaakt ‘bij de buren’

Zie je daar?!

Shmoo is zijn tijd gewoon vooruit.

En dat op de dag dat de Airtags eindelijk aangekondigd worden (of toch niet).

https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/ipad-pro-2021-maart-2/

Ondanks dat ik nooit zelf iets post heb ik altijd van je bijdrage genoten!

Ik volg ook.

OMT is de laatste tijd vooral een forum waar naast een duidelijke afname in de kwaliteit van de artikelen, alle reageerders zich ook alleen maar druk maken om het gebruik van interpunctie, schrijffoutjes en dergelijke. Het overgrote deel van reacties voegt helemaal niets toe. Vraagstellers worden niet geholpen maar afgezeken om een spelfout, waar dan vervolgens de ander weer op reageert en de oorspronkelijke vraag vrij snel uit het oog verloren is.

 

 

Ik snap KarelWillem helemaal. Ik ben hier ruim 10 jaar actief en het was een leuke tijd. Vooral mensen met hart voor de zaak als drijvende kracht maakt het verschil. Na de overname is de kwaliteit van de artikelen alsmaar slechter geworden. Er zijn zoveel punten te noemen die een doorn in het oog zijn. Daarbij, een Apple-site die zijn lezers niet meer snapt. Waar ging het mis? Ach, maakt ook niet meer uit eigenlijk.