Airport express als wifi repeater

Misschien is het hier ooit al eens gevraagd, doch ik vind enkel antwoorden om een airport express als wifi repeater te gebruiken bij een andere airport of time capsule…

…maar hier thuis hebben we gewoon het standaard telenet routertje hangen dat wifi uitzendt, kan ook hierbij een airport express gebruikt worden om de wifi te versterken naar boven toe?
In de hal boven is er namelijk volledige dekking, maar naar de verschillende kamers toe niet meer. Ik zou dus boven in de hal een airport express willen installeren, zodoende ook op de slaapkamers de apple tv’s en ipad van voldoende sterke wifi te kunnen voorzien.
Een bekabelde verbinding naar boven toe is geen optie, vandaar de vraag om een airport als wifi repeater te gebruiken.

Ik vind ook net dit op de website van Switch (Belgische apple reseller):

Dus neem aan dat het niet zal lukken?

Nope, kan niet. Een AE kan alleen het netwerk draadloos uitbreiden van ander Apple device. Dus of een kabel, of een Apple router, of een ander merk extender gebruiken.

En waar het wel kan, merken wij geen enkel resultaat :slight_smile:

Hier is de routerfunctie van de telenet device (modem+router) uitgezet door de telenet technicus. Een extreme neemt die routerfunctie (bedraad naar telenet device) over en enkele expressen verderop breiden het netwerk uit. Dit werkt vrij goed, niet vlekkeloos, want in totaal zijn er 5 expressen (groot huis) en bovendien nog een time capsule.

Als een bekabelde optie onmogelijk is, kun je ook eens kijken naar internet via het stopcontact (powerline adapter, iets zoals een Devolo). Zo kun je je signaal naar boven krijgen en er daar dan een Airport Express aan hangen.

Dit heb ik in het verleden reeds geprobeerd om een digibox van internet te voorzien, echter met wisselend succes… Vandaar de zoektocht naar een draadloze optie :slight_smile:
Ik zal dan maar van een ander merk een wifi repeatertje kopen :slight_smile: