Airport Express, extreem slecht bereik

Na een verhuizing, heel slecht Wi-Fi bereik met Airport Express (gen. 2). Volgens Telfort (glas) ligt het niet aan de modem maar aan de router. Als ik aan het eind van de woonkamer zit (kleine 12 meter) veel drop-outs of (bijna) geen bereik. In overige kamers nada bereik. Bij de router is het (vaak) wel goed. Iemand een idee? In het oude huis was het bereik veel sterker en stond de router in een kast en nu in de woonkamer. Huisje was wel kleiner, maar daar had ik bijna in iedere kamer bereik.

Details: de AE is een kleine 4 jaar oud, modem en router beide gereset.

Staat het modem ingesteld om zelf IP adressen uit te delen, of staat deze in bridge-modus (aan te bevelen)?

het oude huis heeft wellicht dunne muren en heeft het nieuwe huis muren van gewapend beton.
hetzelfde kan ook voor de vloeren gelden.

Wat Fred zegt…

En daarnaast kunnen de reeds aanwezige netwerken van de buren en ook andere storingsbronnen nog roet in het eten gooien. Probeer eens een ander kanaal en/of een andere plaats voor de Airport Express (liefst niet te laag).

Als het modem van Telfort is ingesteld om ook als router te dienen (en dus ook de DHCP uitdeelt) en de Airport Express in Bridge-modus staat kun je er ook voor kiezen om de Telfort (wifi-)router aan een kant van de woning te zetten en middels een netwerkkabel 1 of meerdere Airport Expressen in te zetten op andere plekken in de woning.

En een AirPort Extreme, zou dat helpen? ?

vertel es wat meer over de omstandigheden, de bouwkundige situatie, de mogelijkheden om een kabel te trekken, etc.etc.