AirPort Extreme en KPN Experia Box V10

Goedenavond,

Ik zou graag een AirPort Extreme (laatste AC versie) aansluiten op de KPN Experia Box V10 - tot nu toe zonder succes - heeft iemand de juiste instellingen paraat staan?

Alvast hartelijk bedankt!

zet de Airport Extreme in bruge modus, probleem opgelost…

Expirabox V10 DHCP-DNS laten afhandelen, en Airport Extreme Wifi en USB met printers en HDD’s laten afhandelen…

Of: DHCP en WiFi uitzetten in de V10, een DMZ maken naar 192.168.2.2 en je Airport 192.168.2.2 als IP-adres geven.

Dank jullie wel - het werkt nu als een zonnetje!

fijn om te horen !

DMZ zones ben ik niet zo’n fan van, ik zou dit vermijden…
Bridge modus gebruiken, is meest stabiele met die experia boxen…

Hier loop ik ook tegen deze situatie aan omdat ik de WiFi van de Experiabox v10 op z’n minst niet stabiel vind. Maar nu zit ik met de vraag hoe het gaat met de 3 ip cams die ik nu draadloos achter mijn Experiabox heb hangen. Ik wil de WiFi van de Experiabox uitschakelen en het draadloze netwerk van de Extreme die netwerknaam en wachtwoord geven. Pik ik de verbinding dan weer op van de ip cams en zijn ze ook nog extern te benaderen? Of moet ik ze helemaal opnieuw instellen?

Hoop dat iemand me kan helpen. Van Ziggo naar KPN gegaan en worstel nu met mijn experiabox V10 en TC. Internetkabel loop van de box naar mijn TC toe. Telkens valt het internet weg naar mijn TC toe. Inmiddels wat instellingen aangepast op beiden apparaten maar telkens valt er wat om. Kan iemand me nu vertellen wat de juiste instellingen moeten zijn om het goed te laten verlopen? Zou het zeer op prijs stellen. Bedoeling is om internet via de kabel te laten verlopen en TC het wifi stuk te laten doen.

Netwerkkabel van een van de LAN poorten op de v10 naar de WAN-poort van de Airport Extreme

Instellingen in V10 zoals geleverd
instellingen in Airport Extreme:
- Tab “internet” : Verbind via DHCP
- Tab “draadloos”: maak netwerk aan (bedenk zelf maar een leuke naam en wachtwoord)
- Tab “netwerk”: Routermodus Uitgeschakeld (Brugmodus)

Dat zou het wel zo’n beetje moeten zijn
Als het niet lukt zou je er voor kunnen kiezen om de Airport Extreme helemaal te resetten (reset button > 10 seconden ingedrukt houden)

  • het kan ook nog zijn dat je V10 brak is… test die anders even door tijdelijk een mac rechtstreeks te verbinden met de V10…

Succes

Sorry voor de late reactie. Internet was donderdag helemaal uitgevallen. Sinds vrijdagavond weer internet. Alles staat nu ingesteld zoals je aangeeft Fixar maar zo was ik toen ook al begonnen. Gister viel mijn TC echter weer uit mijn netwerk. V10 is net nieuw dus kan niet brak zijn. Wat kan ik nu nog doen zodat mijn TV biet tekens uit mijn netwerk valt? Internet lijkt nu wel te werken.

Ook nieuw kan brak zijn. Denk maar aan de termen “Maandagmorgen-model” of “DOA”

Inderdaad, Al die experia-boxen hebben op mij geen overweldigende indruk achtergelaten… vanaf zo ongeveer de v8 versie begon het ergens op te lijken, maar bij vrije keuze zou ik er nooit mee werken.

Hoe is de TV verbonden met het modem/ het netwerk? hoe loopt de bekabeling? Wordt er gebruik gemaakt van Powerline-adapters?

Hoe gedraagt de TV zich als de TC er niet tussen zit?

TV gedraagt zich prima, geen problemen mee. Is met verbonden via de experiabox zelf(glasvezel).Nee geen powerline adpapters. Bekabeling is zoals je zelf reeds aangaf in je eerste bericht.

ik heb ook problemen met de experia box v8.

hiervoor ziggo en airport extreme met instellingen zoals fixar beschrijft. werkte als een zonnetje, mijn imac had ik via LAN gekoppeld, no problemos.

Nu echter telfort, dus experia box en sindsdien alleen maar gezeur met óf draadloos internet óf bekabeld. het lijkt niet beide meer te kunnen. een reset van de airport extreme liet de LAN aansluiting weer heel even werken, maar na 10 minuten kreeg ik weer de melding “De kabel voor Ethernet is niet aangesloten of het apparaat aan de andere kant reageert niet” op mn iMac. dit is niet juist, want het werkte jaren goed en ik heb er niet aan gezeten. de reset kreeg het even voor mekaar en daarna stopte het weer.

draadloos is sinds telfort ook bijzonder instabiel. ik heb wifi op experia box uit staan en gebruik enkel de airports, net als voorheen met ziggo. toen werkte het wel, nu valt er regelmatig wat weg, of één airport of het signaal als geheel. nogmaals, instellingen ae staan zoals fixar die aangeeft, dus
instellingen in Airport Extreme:
– Tab “internet” : Verbind via DHCP
– Tab “draadloos”: maak netwerk aan (bedenk zelf maar een leuke naam en wachtwoord)
– Tab “netwerk”: Routermodus Uitgeschakeld (Brugmodus)

is mijn v8 dan brak?
of aan welke knoppen kan ik nog draaien om het weer als voorheen te krijgen: stabiel, en zowel wifi als bedraad?

Als je niet ook belt met telfort telefonie kun je onderstaande link eens nalezen.

http://experiabox-bridge-modus.weebly.com/telfort-vdsl--adsl.html

in combinatie met de info op deze site: http://experiabox-bridge-modus.weebly.com/#content

Voor iEdereen die problemen heeft met Apple Airport express / extreme in combinatie met de KPN Experia Moden plus tv box.

Ik heb een een KPN Experia modem plus bijbehorende TV Box en 3 Airports.

Bij mij ging steeds het wifi signaal plat. Dit heeft te maken met het signaal dat de TV box uitzend. Dit kan zorgen voor conflicten bij Airports.

Dit probleem doet zich voor indien je werkt met een netwerk switch of wanneer je de tv box aansluit op een van Airports.

Loop je tegen dit netwerk probleem aan dan is de oplossing eenvoudig.

  1. Schakel de Wifi van je Experia Modem uit.

  2. Zorg ervoor dat een van je Airports terug wordt gezet naar fabrieksinstellingen.

  3. Sluit deze Airport aan op een stopcontact en op een vrije netwerkpoort van de je Experia modem en wacht tot je Airport is opgestart.

  4. Log in op het wifi signaal van je Airport. De configuratie zal indien je dit met een mac doet automatisch starten. Maak een nieuw netwerk aan in brug modes. Volg de aanwijzingen op het scherm en wacht totdat het lampje op de Airport groen wordt.

  5. Configureren van je volgende 2 Airports doe je op dezelefde manier als uitgelegd in 2 en 3. Vervolgens log je in op het wifi signaal van deze nieuwe Airport. De configuratie zal indien je dit met een mac doet automatisch starten. Voeg deze Airport toe aan een bestaand netwerk. KIes hiervoor de Airport die je Als eerste hebt toegevoegd. Volg de aanwijzingen op het scherm. De instellingen van deze Airport worden na ingeven van wachtwoord automatich overgenomen. Wacht tot het lampje van deze 2e Airport groen wordt. Je hebt nu een roaming netwerk aangemaakt en beide wifi signalen zijn nu samengesmolten tot een netwerk met een groter bereik.

  6. Een derde Airport toevoegen, volg dan dezelfde stappen als beschreven in punt 5.

7 Sluit de tv box rechtstreeks is aangesloten op de Experia Box. De Experia Box zorgt er namelijk voor dat het signaal dat de TV Box uitzend wordt beperkt tot de poort waarop hij is aangesloten en niet terug jouw netwerk in gaat. Wanneer je de TV box toch aansluit op een van de netwerkpoorten van je Airport zal dit een netwerk conflict veroorzaken. Heb je niet genoeg aan de 4 netwerkpoorten op de Airport dan kun je natuurlijk gebruik maken van een Netwerk switch. Sluit deze aan op een van de vrije netwerkpoorten van je Airport en ga je vandaar uit verder naar de volgende apparaten in je netwerk, BEHALVE DE TV BOX natuurlijk.

Dit is overigens de enige oplossing die echt werkt.

Succes,

Peppijn

 

 

 

@Peppijnr, interessant, ik heb hier precies hetzelfde probleem waarbij de iTV kastjes zijn aangesloten op de Airport Extreme, zodra de TV aangaat valt direct het internet weg op een van de Macbooks. Ik krijg dan in MacOS de waarschuwing dat hij is verbonden met een eigen gemaakt IP-adres beginnend met 169.xxx… Ik wilde hier al een topic over openen toen ik op jouw reactie kwam.

 

Nou staan zowel de AE als de iTV kastjes boven en het modem beneden, er is dus niet echt een mogelijkheid om mijn iTV kast niet aan te sluiten op de AE. Bij mij gaat het meestal wel weer goed als ik, wanneer de foutmelding zich voordoet, mezelf eerst verbind met het Wifi Netwerk van de Experiabox en daarna weer terug op de AE Wifi. Het is omslachtig en ik moet me soms naar beneden verplaatsen omdat de Wifi verbinding van het modem niet tot boven reikt maar het is een oplossing. Doet dit probleem zich ook voor bij kastjes van andere internet providers? Ziggo of Tele2 of is dit specifiek voor de iTV kastjes van KPN?