airport extreme + ethernet hub

ik heb mezelf op 2 AP expressjes getracteerd aangezien ik nogal musicoholic ben, en mijn "oude" airport extreme aan mijn vader gegeven voor in de zaak.

daar ligt reeds een windows-netwerkje waar 5 computers aanhangen, elk met een vast ip-adres. vroeger hing er voor de internet verbinding een us robotics broadband router aan.
nu dacht ik even snel die router te vervangen door mijn airport extreme, en draadloos werkt alles maar de ethernet doorlinken naar de hub werkt niet, hoe moet ik mijn airport configureren met die vaste ip’s van het reeds bestaande netwerk?

hopelijk zitten er hier enkele netwerkspecialisten… :wink:

greetz en alvast bedankt

Zou je niet gewoon de USR router laten zitten en dat AirPort bakje verbinden met 1 v/d UTP poorten van je bestaande router? Zo zou ik dat toch doen... Dan heb je nog altijd je UTP netwerk + Wireless netwerk...

3 kastjes ipv 2 voor hetzelfde? neen dank je:) ik ga niet meer kabels en doosjes zetten om er een paar weg te halen voor het internet van de laptops

er zat een router en een hub
nu wil ik de airport(=draadloze router) en hub… kwestie van correcte instellingen denk ik

[quote:42ae728cc1="syriani"]3 kastjes ipv 2 voor hetzelfde? neen dank je:) ik ga niet meer kabels en doosjes zetten om er een paar weg te halen voor het internet van de laptops

er zat een router en een hub
nu wil ik de airport(=draadloze router) en hub… kwestie van correcte instellingen denk ik[/quote:42ae728cc1]

Zoals je het oorspronkelijk gepost hebt dacht ik natuurlijk dat alle PC’s aangesloten waren op de USR router … Er stond nix van een HUB. Nu versta ik waarom je wilt hebben dat Airport ook als router werkt …

[quote:a895e9435c="syriani"]3 kastjes ipv 2 voor hetzelfde? neen dank je:) ik ga niet meer kabels en doosjes zetten om er een paar weg te halen voor het internet van de laptops

er zat een router en een hub
nu wil ik de airport(=draadloze router) en hub… kwestie van correcte instellingen denk ik[/quote:a895e9435c]

Even voor de volledigheid, weet je zeker dat je die breedband router niet gewoon nodig hebt. Volgens mij is een airport niet een aparaat waar je een “tweedraads” ADSL-signaal in kan steken.

Als je dus alle drie de apparaten nodig hebt (zoals ook bij mij onder het keukenkastje :wink: dan gebruik je de extreme in ethernetbridge mode en sluit je z’n interne ethernetpoort aan op de hub. Handmatig instellen of via DHCP.

Bij mij werkt dat al een jaar OK.

Screenshots van instellingen na verzoek.

kijk de router deed vroeger ook niet meer dan hetgeen ik nu van de airport 'verlang'

telenet (utp dus, geen dsl) kwam binnen op de wan poort en slechts een kabeltje ging naar een van de 8 poorten van de ethernethub. dus moet het ook mogelijk zijn om hetzelfde met airport te doen, meer zelfs, ik weet dit zeker. waarom? omdat ik wel degelijk de airport handleiding en knowledge base heb doorzocht en daarin wordt voorgesteld om ariport door te linken naar de rest van je vast computers zonder airport via een ethernet hub.
exact mijn situatie dus.

maar doordat het bedrade deel van het netwerk vaste ip’s gebruikt blijkt het ineens niet meer mogelijk om internet door te linken van de airport naar de hub.

greetings

heb je wel de juiste poort van je airport gebruikt om je hub aan te sluiten? de hub moet je aansluiten bij <--> de andere poort is namel voor de internet aansluing, of het vaste netwerk waar de airport deel van gaat uitmaken.

daan.

ja hoor, heb al genoeg met netwerkjes gepruld om te weten dat wan(ingang) de cirkel is en de lanuitgang) de pijltjes zijn ;)

heb net eens een van de computers ingesteld om automatisch een ip te verkrijgen via dhcp en dan werkte internet wel op de computer, dus het ligt wel duidelijk aan het feit dat ik met vaste ip’s moet werken.

de vraag is dus nog steeds welke instellingen correct zijn en waar ik iets moet invullen in de airport hulpprogramma om de fixed ip’s enzo werkende te krijgen…

In Airport Hulpprogramma op de Netwerk tab moet je het vinkje bij "Verspreid IP adressen" uitzettten. En op de Internet tabl geef je aan dat je "Handmatig" configureert.

Vervolgens daar alle IP instellingen overnemen die je ook in de oude router had.
Belangrijkste daarbij zijn het subnet mask en het IP adres.
Het IP adres moet gelijk zijn aan IP adres dat bij de PC’s is ingevuld als router adres.

hartelijk bedankt macpro, ga het morgenvroeg meteen uitproberen

greetz f.