Album titels in iTunes automatiseren

Weet iemand hoe ik album titels ergens automatisch van het internet kan plukken wanneer ik een mp3tje heb waarin bijvoorbeeld alleen Artiest en Titel van het liedje bekend zijn (en wanneer er meerdere mogelijkheden zijn wil ik zelf kunnen kiezen). Ik heb nl. de laatste beta van Synergy, die weer album art van Amazon download, maar bij mp3's zonder album info wil 'ie er nog wel eens een rotzooitje van maken. Dat je het plaatje van The best of Barry Manilow Volume 3 ziet, terwijl je toch echt The Call of Ktulu van Metallica hoort. Dat soort dingen ...

Bij mijn weten is dit soort informatie enkel van de cddb te betrekken als je een originele cd (of correct gebakken kloon) in de cd-lade hebt zitten.

Automatische mp3-tags op losse mp3-bestanden of mp3-albums is volgens mij niet mogelijk.

Ouderwets handwerk dus…

Dat is niet helemaal het antwoord dat ik wil hebben ee! :D

Kijk, als ik op Gracenote op 'ktulu' zoek, vind ik het volgende: http://www.gracenote.com/music/search.html?q=ktulu&f=track&x=45&y=5

Vervolgens wil ik dan Ride the Lightning kunnen kiezen, aangezien dat het oorspronkelijke album is waarop het nummer uitkwam. Zoiets moet toch in een Applescriptje te regelen zijn?

Alleen heb ik weinig ervaring met Applescript en een broertje dood aan programmeren :slight_smile:

Maar voor dat je die info dan weer in iTunes hebt...

Zoek via VersionTracker eens naar ‘mp3’… wellicht dat iemans anders het door jou gewenste hulpje al heeft uitgevonden.

[quote:8235719ae3="ee"]Maar voor dat je die info dan weer in iTunes hebt...[/quote:8235719ae3] Dat is inderdaad een ander verhaal ja. Maar misschien biedt Applescript daar ook wel iets voor.

Misschien is dit 'm wel: http://www.malcolmadams.com/itunes/scripts/ss.php?sp=cddbsafarikit Zal 't vanavond eens uitproberen.

Die kun je proberen maar je kunt ook ns MP3rage proberen van chaoticsoftware. Die zou het normaal ook doen voor je.

http://www.chaoticsoftware.com

Thanks! Probeer ik die ook ff