Alcatel 570 alternatief voor airport

Ik heb voor een kennis en Alcatel Speedtouch 570 geinstalleerd. Het is een adsl modem/router en wireless access point volgens de 802.11b standaard. De airport extreme kaart in de iMac herkende het draadloze netwerk meteen. Vervolgens wel even bedraad de .ini file voor adsl van KPN installeren. Draadloos lukt dat niet om de een of andere reden. Deze file is te downloaden van de site van KPN. Vervolgens de inlognaam en wachtwoord voor adsl opgeven en draaien maar. De hele installatie duurde nog geen kwartier. En het mooie is dat de 570 bij de speedtouchdslshop [url]http://www.speedtouchdslshop.nl[/url] 135 euro exclusief btw kost. Inclusief btw en verzendkosten zo'n 170 euro. Dat is toch wel aantrekkelijk, want he hebt er een adsl modem voor, inclusief een router (1 poort weliswaar, dus voor meerdere computers bedraad heb je een hub of switch nodig) en een wireless access point voor draadloos internet. Maar toch wel een chique oplossing als je bijvoorbeeld een iMac bedraad en een iBook of powerbook draadloos met internet wil verbinden. De 570 is ook te koop bij KPN voor 299 inclusief btw en bij de routershop voor 199 excl. btw.. Over winstmarges gesproken!!!

De 570 is dan wel een alternatief voor de airport in combi met een ethernet modem maar je hebt nog steeds een aitport kaart nodig, met de door kpn bijgeleverde pcmci kaart voor pc laptops gaat het niet lukken en ook niet met de usb adapter voor desktops waarvoor deze te ruilen is. Indien nog niet in je mac moet je dus zelf een airportkaart regelen.

Het is helemaal niet nodig om eerst via een ethernetkabel de software te uploaden, gewoon je tcp/ip zetten op verbinden via ethernet via bijv. ip 10.0.0.150 en subnet masker 225.225.225.0. Inloggen via browser op 10.0.0.138 en klaar.

Wel eerst ff aanmelden bij het modem door op de rode knop op het modem te drukken…

Macster.

[img:1d5126c3d6]http://www.danasoft.com/vipersig.jpg[/img:1d5126c3d6]