Alcatel Speedtouch Home Driver

Hoi,

Heb net een alcatel speedtouch home modem gekregen. Nu heb ik een probleem. Er zit verder niets bij behalve snoeren, maar geen drivers of andere info. Kan iemand me vertellen hoe ik hem aan de praat moet krijgen? Wat en waar kan ik alles vandaan halen wat ik nodig heb.

Help please!

Thanx

Makkie B.

Ik neem aan dat het hier om een ethernet modem gaat hè :? Die configureer je via je browser... ik weet niet van welke internet aanbieder hij komt maar er moet wel documentatie bijgeleverd zijn over hoe je de configuratie doet in je browser... zou nog ff de papieren checken die je erbij gekregen hebt :D

Kijk dat is nou het probleem. heb er geen documentatie bij omdat ik hem van een vriendin heb gekregen.

Dus andere tips graag.

Het gaat inderdaad om een ethernetmodem Alcatel speedtouch home.

Thanx

Makkie

heb je wel al een provider dan? Als je bijv. via XS4ALL ADSL gaat gebruiken kun je van hun site wel alle info plukken. Ik moet dus eerst ff weten welke provider je gaat gebruiken :wink:

Hier vind je bijv. een handleiding van XS4ALL :smiley: Aan de hand van de gegevens die je dan van je provider krijgt (IP etc.) kan je je modem gaan configureren.

Hopelijk heb je wel door dat dit een ADSL modem is. Zo ja, en als je ADSL hebt zou ik tweaken aanbevelen. Kijk maar eens op http://www.bruring.com/nuke/ Hier staan drivers, handleidingen etc.

Ik bedenk me net ook nog dat je een [url=http://www.kpn.com/br2/ng/catalog/cat_Browser.jsp?c=ok&contentOID=48058&categoryOID=-18054&site=0&channel=0&BV_SessionID=@@@@0176665825.1056755036@@@@&BV_EngineID=ccceadcijielkdfcefeceehdfimdghk.0/]splitter[/url] nodig hebt voor ADSL. Heb je die al?

Hier vind je nog meer info over ADSL en benodigdheden :smiley:

Ik heb een adsl abonnement bij Wanadoo. Ik heb inderdaad een splitter, maar ik krijg hem nog steeds niet aan de praat. Op de site van Wanadoo word je doorverwezen naar de site van kpn, maar daar staan alleen de gegevens van mac os 9 en niet van os X. Dus daar heb ik niets aan.

Nog meer hulp gevraagd dus.

Makkie

Misschien heb je hier wat aan

http://www.xs4all.nl/helpdesk/abonnement/adsl/alcatel/ethernet/power/macosx.html

[quote:3380ab577e="Makkie B"]Hoi,

Heb net een alcatel speedtouch home modem gekregen. Nu heb ik een probleem. Er zit verder niets bij behalve snoeren, maar geen drivers of andere info. Kan iemand me vertellen hoe ik hem aan de praat moet krijgen? Wat en waar kan ik alles vandaan halen wat ik nodig heb.
[/quote:3380ab577e]

Drivers heb je niet nodig. Je komt in het instellingenmenu door het ding met een crosslink kabeltje op je ethernetpoort aan te sluiten en dan met een browser naar http://10.0.0.138/ te gaan.

Maar waarschijnlijk hoef je niets in te stellen, veel Alcatels speedtouch modems zijn standaard geconfigureerd voor MXstream van KPN (XS4all, Planet, wanadoo, euronet etc) probeer het eerst zo, als het niett gelijk werkt kijk dan op
http://www.xs4all.nl/helpdesk/abonnement/adsl/alcatel/ethernet/power/modem.html
Voor sommige aanbieders (DEMON, CISTRON) die via BBNed weken moet je de modem anders instellen. zie http://www.wintervorst.com/

De handleiding op de site van XS4all is dudelijk en voldoende. meer heb je eigenlijk niet nodig. ik heb wel een handleiding voor de Speedtouch Home voor je in PDF formaat, al je hem wilt hebben stuur me een PB met je email dan meel ik hem. (1,3 Mb)

Je moet natuurlijk wel al een ADSL signaal op je telefoonlijn hebben anders kom je niet veel verder. Dit kan je zien doordat de twee rechter groene lampjes een minuut nadat je hem op de telefoonlijn hebt aangesloten, steady gaan branden
Een splitter is trouwens niet nodig je kunt hem ook zo aan je telefoonlijn hangen. (kun je alleen niet bellen…)

succes

kijk anders op www.speedtouchsupport.nl
of bel hun HELPDESK: 0900-2375457 (0900-ADSLHLP)

:apple: Ik weet niet hoe het in Nederland werkt maar in Belgie gaat het zo: Provider SKYNET IN mac os x naar "netwerk" gaan en als configuratie "ingebouwd ethernet " kiezen dan "verbind via PPOE "kiezen Daarin hoefde ik dan alleen maar de gegevens in te vullen die ik van skynet ontvangen had bij het aangaan van een adsl verbinding. (gebruikersnaam ,paswoord) Eenmaal ingevuld ... klikken op verbind en bingo ..adsl aktief De gebruikte modem is ook Alcatel Speed Touch Home .

probeer anders eens ppt-gui. gegevens invullen in het newerk gedeelte van systeemvoorkeuren, zoals je van wanadoo hebt gekregen pptgui openen en daar de benodigde info invullen indien nodig en dan kun je hiermee kan je een verbinding maken met het internet. ppoe wordt niet door kpn ondersteund.

daan.

Als je rechtstreeks wil inloggen zonder getweakte modem is lastig ,geen wonder dat hij het niet doet. Zoek even binnen dit forum eens had iemand gevonden hoe dit echt werkte. Je modem tweaken is eenvoudiger.Ook dit kun je vinden ergens op het forum.Daarna zijn de instellingen in OSX simpel.

Zoek eens op Alcatel binnen het forum.