Alle tussenliggende besturingssystemen updaten?

Beste mensen,

Ik heb een MacBook Pro. 10.6.3… Os x. Ben erachter dat deze best oud is…
Stel ik wil het nieuwste besturingssysteem, moet ik alle tussenliggende systemen eerst updaten?

Dat word hartstikke duur natuurlijk.
Wie heeft een antwoord/oplossing?

Mvg.

Wedervraag: kijk eerst of je 10.8 kan draaien (via de specificaties) dan kan je ook gelijk zien of je 10.7 moet aanschaffen. Dat betekent dat 2 versies aanschaffen. Hartstikke duur? Mwoah 2x €18,- vind ik best meevallen.

Als het goed is kan je nu al direct naar Mountain Lion, maar weet niet of een directe overstap naar Mavericks als update wordt ondersteund.

Prijs is laag, maar als je betaald wat je NIET gebruikt… dan is zelfs 1 cent te duur.

Als je even wacht, kun je waarschijnlijk direct naar 10.9.

Vaak kan dat wel, maar snap dat zelfs Apple er een limiet op gooit.
Bij MS kan je met moeite upgraden naar een nieuw OS.
Voor het kopen van bijvoorbeeld Windows 8 moet je kijken of de upgrade pad wel klopt vanaf Windows 7 al omdat MS zo nodig met 6 versies wilt werken.

Om even duidelijk antwoord te geven op de vraag: Je moet eerst (gratis, via software update) naar 10.6.9, zodat je de juiste versie van de App Store kan gebruiken. Vervolgens kan je in de App Store in één keer de upgrade kopen naar de nieuwste voor jouw Mac geschikte versie van OS X. Je hoeft dus niet eerst 10.7 te kopen om naar 10.8 of 10.9 te gaan. Dat scheelt inderdaad geld, maar ook tijd.

[quote=Buzz_D url=http://www.onemorething.nl/community/topic/alle-tussenliggende-besturingssystemen-updaten/#post-2604357 time=1380879022]Om even duidelijk antwoord te geven op de vraag: Je moet eerst (gratis, via software update) naar 10.6.9, zodat je de juiste versie van de App Store kan gebruiken.[/quote] Wat Apple ook wel 10.6.8 v1.1 noemt. Makkelijkste is om de combo-update te draaien, dan zit je gelijk goed.

http://support.apple.com/kb/DL1399?viewlocale=nl_NL

Edit: wat is de zoekfunctie op de Apple-site waardeloos zeg. Ik moest met Google zoeken om bovenstaande te kunnen vinden.

Wees blij dat je 10.7 over kunt slaan. In mijn beleving was dat een waardeloos systeem en hebben ze veel fouten gelukkig min of meer terug gedraaid in 10.8

Imade, inderdaad. Het gaat erom dat ik liever niet betaal voor iets dat ik niet gebruik.
Laatst heb ik al een update gedaan naar snow leopard. dat was 25 …ofzo. en nu alweer twee keer 18. 36. dus ik ben wel even 61 euro kwijt aan alles.

bedankt, ik ga de mountain lion bestellen.

Eerst updaten dus.

[quote=dewegkwijt url=http://www.onemorething.nl/community/topic/alle-tussenliggende-besturingssystemen-updaten/#post-2604374 time=1380881675]Imade, inderdaad. Het gaat erom dat ik liever niet betaal voor iets dat ik niet gebruik.
Laatst heb ik al een update gedaan naar snow leopard. dat was 25 …ofzo. en nu alweer twee keer 18. 36. dus ik ben wel even 61 euro kwijt aan alles.
[/quote]
1: Hoezo niet gebruikt? Je gebruikt alles, het zit nl in je systeem. Of wil je graag een systeem dat diverse versies heeft?
Ja laat Apple dat gaan doen! Mac OS X Mavericks Starter, Mac OS X Mavericks Home Basic, Mac OS X Mavericks Home Premium, Mac OS X Mavericks Professional, Mac OS X Mavericks Enterprise en een Mac OS X Mavericks Ultimate.
2 “Laatst een upgrade naar Snow Leopard” Ik weet het niet hoor maar Snow Leopard = 10.6 uit augustus 2009 Dat zou betekenen dat je een machine hebt die dan oorspronkelijk Leopard 10.5 erop had staan. Hoe verouderd is je software (andere applicaties) dan?
3 Wel goed rekenen, je kan 10.7 overslaan dus dat scheelt 1x €18,-

Ga voor de grap eens rekenen wat je betaald zou moeten hebben om van Windows XP te upgraden naar Windows 8 … :lol:

Maar mouse - voor een Window systeem betaal je al vanaf 300 euro.

Dat bedoel ik … Afgezien van het feit dat de kans redelijk aanwezig is dat je een Windows PC dat origineel met XP kwam niet eens kan upgraden naar Windows 8.
[opa vertelt]Ik heb nog nog 4x €129 betaalt voor Jaguar, Panther, Tiger en Leopard (verdeeld over div. machines) dus tel maar uit je winst met wel €53,- voor 3 systemen[/opa vertelt]
Zal wel aan de leeftijd van de TS liggen :nerd:

Maar Mouse, dan heb je wel eerst 1150 of meer neergelegd voor de machine.

Ik snap je opmerking niet?
Ik heb oude machines gehad die OS 9 hadden (upgrade naar 10.1, 10.2), ik heb machine gehad die met 10.3 (upgrade naar 10.4, 10.5) geleverd is. Niet eens de upgrade van 10.6 naar 10.7 op 24" iMac meegerekend. Dus ja, afgezien van aanschaf is er ook geld uitgegeven aan OS upgrades. Dat is namelijk goedkoper dan een nieuwe machine aanschaffen :lol:

Bedoel ermee te zeggen dat Windows goedkoper is, maar toegegeven het is wel een rampen OS.
Gelukkig weet Apple wel stabiele systemen te leveren :stuck_out_tongue:
Dat was ook de reden dat ik van Windhoos naar Apple ben gegaan ^^

Windows goedkoper??? MWOEHAHAHAHAHA, wat kosten de upgrades van XP naar Win 8? Dan wel even rekenen met de grootste versie want Apple maakt geen verschil in versie (even Server versie apart gezien). Je bedoeld het is bijna goedkoper om om de 2 jaar een Windows machine van €300,- aan te schaffen. Juist, kan ook niet anders want die is binnen 2 jaar al verouderd. Ik heb hier nog oude machines staan die prima fungeren als mailserver etc. Die hebben hun geld (Mac mini G4) allang opgebracht.

Ik bedoel in zijn totallie tijd:
Windows Machine + upgrade naar W8 = 300 euro + 99 euro = 399 euro
Apple machine zijn minstens 1150 euro.