alternatief limewire?

ik gebruik op dit moment limewire om bestanden uit te wisselen. Ik vind het een goed, maar sloom programma. Het werkt wel, maar vertraagt mijn systeem toch behoorlijk (wat altijd met die hopeloze java apps gebeurt, ook als internettoepassingen, java zou verboden moeten worden, maar dat is mijn mening). Weet iemand een goed alternatief voor limewire?

bittorrent? http://nl.wikipedia.org/wiki/BitTorrent

Is al duizend keer gevraagd en [url=http://forum.macosx.nl/search.php?search_keywords=limewire+alternatief&search_terms=all&search_author=&search_forum=-1&search_time=0&search_fields=all&search_cat=-1&sort_by=0&sort_dir=DESC&show_results=posts&return_chars=200]beantwoord[/url].

Er zijn meerdere clients die werken op het Gnutella netwerk. Een goede vervanger voor Limewire is Acquisition. Daarnaast heb je X-factor. Een goede DC++ cleient is Shakespeer (hoewel die nog wel eens crashen wil). Bittorent daar zijn ook meerdere clients voor te krijgen maar dit is wel weer een heel ander principe als Gnutella.

Ik zou zeggen, speur eens op www.versiontracker.com

Ik kan in de zoekmachine van deze site bijna nooit iets vinden, die werkt bij mij niet zo goed (bij fok hebben ze een eigen goolge fok, misschien ook aardig voor hier..?)

bittorrent is meer voor grote files, Acquisition ga ik nu testen. thnx

Het lijkt me vrij stug dat de zoekfunctie per gebruiker andere resultaten geeft.

[quote:a7ef18420f="wjgmspeedy"]Het lijkt me vrij stug dat de zoekfunctie per gebruiker andere resultaten geeft.[/quote:a7ef18420f] Gezien de 'spelkwalitijten' van sommige gebruikers, kun je dat toch niet helemaal uitsluiten. Maar in dit geval kom je met het simpel intikken van limewire toch al een heel eind. Deze vraag zou onderhand wel eens zijn eigen stickie mogen krijgen, trouwens. (Niet dat dat vragen helpt voorkomen...)

[quote:7e3a698e6e="overmacht"]Ik kan in de zoekmachine van deze site bijna nooit iets vinden, die werkt bij mij niet zo goed.[/quote:7e3a698e6e] Er is maar 1 zoekfunctie, dus als jij iets kan vinden ligt het waarschijnlijk aan je manier van zoeken...

Hier staat een goede uitleg hoe je het beste kunt zoeken, die methode werkt veel beter dan Google binnen een site laten zoeken. En met de zoekfunctie vind je in no-time deze topics:

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=73909
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=66238

Esquare is denk ik met het verkeerde been uit bed gestapt. Toch werkt de zoekmachine hier niet al te best vind ik. Verder ben ik overigens absoluut macosx enthousiast!

Ik heb net Acqlite geinstalleerd, wat een stuk lichter is dan het (toch wat logge) limewire. Mensen die limewire ook te traag vinden kunnen dit programma hier oppikken:

http://acqlite.sourceforge.net/

dank voor de reacties!

nb: esquare: pluk een roos…

Weet je zeker dat je in het forum zoekt? Op de voorpagina staat namelijk een zoekknop, maar daarmee zoek je niet in het forum, maar in de artikelen en nieuwsberichten. Overigens kun je beter de voorlaatste versie van Acqlite gebruiken (0.27), de laatste versie heeft namelijk een vervelende bug waardoor die niet afsluit.

ik krijg vaak dubbele resultaten uit hetzelfde topic, wat niet handig is en ook vaak veel irrelevante topics. volgende keer zal ik er wat meer aandacht aan geven.

Dat krijg je dus als je de resultaten als posts laat weergeven in plaats van als topics... staat ook allemaal aangegeven in de uitleg.

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=45562

[quote:eab08c4a6b="overmacht"]esquare: pluk een roos...[/quote:eab08c4a6b] In die f***-regen zeker. :x Het is bovendien nog geen rozentijd. :satisfied: