alternatief voor @mac.com

hallo,

kan iemand mij vertellen of er een alternatief is voor mac account??

alvast bedankt.

Wat doe je met je mac-account? Als je alleen een e-mail-adres bedoelt, zijn er natuurlijk ontzettend veel alternatieven. Om te beginnen zul je er waarschijnlijk al een paar via je provider kunnen krijgen. Verder is er natuurlijk het alom verguisde hotmail. En als je donateur wordt van macosx.nl krijg je ook een e-mail adres. En dan vergeet ik nog enkele tientallen andere opties.

Eigenlijk vind ik dat er steeds minder redenen zijn om geen mac-account te nemen. Vroeger was het natuurlijk te duur voor te weinig mogelijkheden. Maar ik maak toch best veel gebruik van de diensten van .mac. En als ik een bleutooth-mobieltje heb en de itunes-musicstore wordt ingevoerd, wordt .mac alleen maar aantrekkelijker.

Een klein stukje alternatief is iCalShare. Je iCal agenda delen met andere , kan normaal gesproken bijna alleen met .mac. Maar met iCalShare kan het wel.

http://www.icalshare.com/

Voor de services van een .mac account zijn er overal alternatieven te vinden. Backup naar een (WEBDav) server kan als je voldoende webruimte hebt, sharen van data ook, email kun je overal krijgen en vaak nog bijna voor nix ook, een virusscanner heb je bijna niet nodig en is gewoon te koop. voor iChat kun je je ook gratis bij AOL registreren. Maar eh... wat wil je nou eigenlijk weten??

[quote:3aea9e1200="Deskman"]Backup naar een (WEBDav) server kan als je voldoende webruimte hebt, ...[/quote:3aea9e1200]

Weet je waar ik wat meer duidelijke info over WEBDav kan vinden? Ik heb hier en daar al eens gezocht maar dat werd me iets te technisch.

Ik weet er ook het fijne niet van. Maar het is een protocol waarbij je via TCP/IP en het http-protocol de server als disk op je buroblad krijgt. Vooral omdat het een open standaard is (niet aan een platform gebonden) heeft het nogal wat interessante mogelijkheden met versiecontrole van de documenten. Handig als je samen aan een site werkt. Je kunt dus met anderen dezelfde server gebruiken om documenten op te zetten en delen.

Apple maakt er met zijn iDisk en de iApps als Backup en iSync gebruik van. Op een XServe staat het protocol standaard geinstalleerd, hoe dat bij anderen zit weet ik ook niet…

meer op http://www.apple.com/creative/webpro/technology/webdav/