"Ambient Orb" IM verklikkers. Iemand nog meer voorbeelden?

Twee voorbeelden van apparaten die 'iets' kunnen doen met de contactlist van een IM programma:

  1. “Ambient weather Beacon”
    Dit is een blokje dat verkleurt aan de hand van de weersvoorspelling. Dit gadget werkt met radiosignalen en zonder tussenkomst van een computer. Na een upgrade kan hij ook iets doen met een instant messenger.
    http://www.thinkgeek.com/gadgets/electronic/7687/

  2. “Ambient Orb”
    Dit is ook een in kleur verschietende lamp, maar het kan ook koersen aangeven, en het kan aangeven of iemand online is. Geen computer vereist, maar hij heeft wel een web-interface, zo staat in de tekst.
    http://www.thinkgeek.com/gadgets/electronic/5da2/

Wie kent nog meer van dit soort apparaten?

Ik herinner me dat ik een tijd geleden ergens een soort nep-bloemenvaas tegenkwam. Als je iemand al een tijdlang niet gemaild had, (of verwaarloosd had), dan gingen die bloemen ‘hangen’, oftewel de steeltjes bogen door. Elke bloem stond symbolisch voor een contact uit je contact list. :slight_smile:
Ik kan de informatie erover echter niet meer vinden. Ik dacht dat het in Wired heeft gestaan, maar ik zou niet meer weten welke :roll: … Heeft iemand een idee?

Geloof dat die orb dingen het nog niet doen in europa? Staat me zoiets van bij... :/

ja dus:

[quote:46d4df414d]Coverage
42: Does this work anywhere in the US? Top
We are using a nationwide wireless network. Our coverage exceeds 90% of the U.S. population, and generally we have better coverage than cell phones. In almost every place you can get a cell phone signal, and many places you can’t, your Ambient Device will work. This does include Hawaii and Alaska.

To see if you’re covered, visit http://www.ambientdevices.com/cat/device/coverage.html.

43: What about overseas? Top
Not yet. Email us (especially if you’re an overseas distributor). Various products from Ambient Devices will likely be made available overseas. [/quote:46d4df414d]

Maar denk dat alleen is voor beurs koersen dan ofzo…

Ik heb trouwens een simpeler orb lampje die ook allerlei verschillende kleuren krijgt voor een paar euro ipv 150 dollar. Hij reageert alleen verder nergens op :wink:

[img:46d4df414d]http://lowfi.nl/temp/lampje.jpg[/img:46d4df414d]

en een filmpje :slight_smile: