Analoge video naar Mac

Beste allen,

Ik wil graag mijn oude Hi8-filmpjes overzetten naar mijn Mac. Heb een beetje onderzoek gedaan op internet en met behulp van een S-Video + Composite-naar-USB-adapter schijnt het aardig te lukken.

Mijn vraag is nu: is het de moeite waard om dit zelf met behulp van zo’n adapter te doen? Of is het in alle gevallen beter om het te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf, in kwalitatief opzicht?

Ik heb een camcorder met drie composite uitgangen en een S-Video uitgang. Ik heb gelezen dat de S-Video uitgang kwalitatief beter is dan de composite-uitgangen, maar wel alleen beeld ‘doorgeeft’. Alleen een S-Video-naar-USB adapter is dus neem ik aan niet voldoende? De composite-uitgangen zorgen dan voor het geluid?

Alvast bedankt,
Kees

Hoi Kees,

Wat tips:
http://www.onemorething.nl/community/topic/kan-de-beeldkwaliteit-van-analoge-videos-worden-verhoogd/

Dank beiden, jullie zijn actief op dit gebied op het forum zie ik nu :wink: Had ook wat beter kunnen zoeken op het forum, sorry.

Laatste vraag: je hebt ook adaptertjes zoals die Roxio, maar dan voor €20-25. Is daar de kwaliteit echt slecht van?

Ben denk ik van plan om er zo eentje te kopen, de kwaliteit te testen, hem anders terug te brengen en te beslissen of ik het waard vind het door een ander te laten doen.

Zover ik weet is die Roxio de goedkoopste oplossing, daarna komt de Elgato Video Capture ±100.-
Ik heb hier nog een Miglia TVMax staan met eyetv software , geen idee wat ik er toen voor betaald had. maar staat nu niets te doen.Tot er een zeer bijzondere Hi8 of VHS tape opduikt.
Tip : vertel niet op een familie feestje dat je videobanden kunt omzetten naar digitaal formaat.

Ik zet hi8 en Digital 8 bandjes naar mp4 om via de firefire aansluiting van een oudere Sony handycam.
Werkt top en geeft het beste resultaat.
Doe ik regelmatig voor mensen

[quote=koolmees url=http://www.onemorething.nl/community/topic/analoge-video-naar-mac/ time=1389552186]
Ik heb een camcorder met drie composite uitgangen en een S-Video uitgang. [/quote]

[quote]
Certain Digital8 camcorders are backward compatible with Hi8 (analog), but no Hi8 camcorders are forward compatible with Digital8.
Hi8 analog camcorders did not have a DV/IEEE1394/firewire/i.Link port. ALL Digital8 camcorders do have a DV/IEEE1394/firewire/i.Link port.
[/quote]kortom voor analoge video heb je zo’n eyetv adapter nodig.

Wij hebben deze:
http://www.bax-shop.nl/randapparatuur/ion-video-2-go-digitale-video-converter/product-details.html?utm_source=2014-01-17_Blowoutsale&utm_medium=Nieuwsbrief&utm_campaign=Blowoutsale

Functioneert prima, en kost (bijna) niets.