Analoog opnemen via miniDV-camera

VHS or whatsoever zou ik graag omgezet willen zien naar DVD... Dus wat doe ik; ik sluit de Composietstekkertjes uit de videorecorder aan op de analoge in van mijn miniDV-camera, ik sluit deze live aan met DV-out naar de PowerMac. Bij alle bewerkingspakketten (iMovie, Final Cut Express en zelfs Pro en HD) heb ik echter niet de mogelijkheid op te nemen. Ze wijgeren tenzij ze een tijdcode doorgestuurd krijgen, wat (logisch) dus nu niet het geval is.

Hoe werk ik dit van de baan? Moet ik andere soft gebruiken? Ik zou natuurlijk dit ook eerst kunnen opnemen op miniDV, maar dat wil ik wegens tijdinname en een tekort aan cassetjes pas als laatste optie.

Alvast bedankt,

een tijdcode komt van de DV tape! dus zit er helaas geen andere oplossing op om eerst alles te digitaliseren met je DV-camcorder en dan alles in te laten!

Dat valt tegen. Dus er is geen manier om die tijdcode te omzeilen. Ik krijg dus wel beeld, maar zodra ik Capture now doe, geeft hij die foutmelding.

Misschien in je device menu kiezen voor 'non controlable device'?

Groet!

Ik zie net dat iemand me voor geweest is terwijl ik het onderstaande typte, maar beter 2x dan niet:

Ik weet niet of de optie in Final cut express zit maar in Final Cut pro wel:

Kies in je voorkeuren: Firewire non controlable device.

Met “capture now” moet je een heel eind kunnen komen.

Blijft tijdcode het probleem, dan kun je gewoon het DVbandje laten opnemen, volgens mij geeft de camera dan ook tijdcode uit. Met “capture now” kun je zodoende toch het materiaal inladen. Het bandje kun je steeds weer gebruiken. De maximale opnametijd is dan wel 62 minuten.

Hoop dat je hier iets aan hebt.

aha gevonden, zal eens uittesten. Wel enkel in Final Cut Po 4 & HD beschikbaar zie ik...

Yep, lijkt te gaan... Duizend maal bedankt :)

[quote:744c31f799] aha gevonden, zal eens uittesten. Wel enkel in Final Cut Po 4 & HD beschikbaar zie ik...

[b:744c31f799]dat is niet waar! de optie non-controlable device is er al vanaf versie 1.25 (daaronder heb ik het nooit gebruikt dus zou het niet weten)

[/b:744c31f799][/quote:744c31f799]

Janee bedoel het niet zo... Is niet in Express editie beschikbaar :) Toch niet op diezelfde plaats alleszins :roll: