antieke mp3 bak?

Sinds kort heb ik een performa 640 erbij. Nu heb ik volgens mij ergens gelezen (Macfan?) dat er een spelertje is dat zelfs uit zo'n stukje antiek redelijk mp3 geluid kan krijgen. Weet iemand wel stukje software dat kan zijn?

Groetjes : :apple:

Het spijt me maar de laatste keer dat ik heb gezocht (ongeveer een jaar geleden) bestond er niet een MP3 speler! Heel misschien is er nu eentje, maar dat lijkt me sterk.. Als ik het fout heb hoor ik het graag!!

is dat zo'n ding met een afstandsbediening?

Dan kun je hem natuurlijk wel gewoon als ceedeespeler gebruiken

Hey! Heb nog eens gezocht en wat blijkt er is een Amiga port! http://members.aol.com/xanathus/mpegdec/ Nou ik ga hem snel installeren op mijn Powerbook 180! Heb ik ook een iPod! :wink:

Ik wist dat er wat was en dit lijkt er veel op. Nu nog ff uitproberen! Bedankt voor de tips. :)

Goh dat valt mee! Het oude beestje kan echt mp3'tje aan nu. leuk om mee te spelen. Ben ik gelijk bij het volgende probleem (lol). Het lijkt me aardig om via ethernetkabel (cross) en mijn router-modem mijn mp3 vooraad op mijn Imac met OS 10.2.4 aan te spreken. Vanuit de Imac kan ik de Performa 640 (OS 7.6.1) bereiken en files sharen. De Performa ziet via de Chooser de Imac maar geeft bij het kontakt maken de melding "The connection to this server has been unexpectedly broken". In verschillende forum kom ik dit probleem tegen maar geen oplossing ervoor!

Kent iemand dit probleem?

Groetjes
:slight_smile: :o :frowning:

ik had ook een 630 (7.6.1) aan een imac (9.2) hangen, maar kon alleen de 630 schijf op de imac oproepen...andersom gaf ie dezelfde melding. Ik gebruikte SoundJam op de 630...werkte goed

weet niet waarom eigenlijk, ook niet meer uitgezocht want ouwe 630
ingewisseld tegen een 6300 (9.0), nu babbelen ze perfect met elkaar,
iMac (ondertussen 10.2.4) en iBook

Volgens mij praten pre-9 en 10 systemen niet zo goed met elkaar,
of in ieder geval een richting uit…

Als ik het goed begrijp heb je een router? Zit daar geen ingebouwd hub in? In dat geval hoef je geen cross kabel te gebruiken!

Zorg dat beide Mac’s in de zelfde IP reeks zitten.
Zorg dat de OS X machine onder “netwerk” “Appleshare IP” aan staat.
(Maar dat heb je volgens mij wel anders zag je hem niet.)
Ga dan naar de chooser en kijk of je OS X machine er tussen staat.
Probeer het op de normale manier. Als dat niet lukt moet je het ip adres invoeren bij de chooser.
Dan moet het toch echt wel lukken.
Anders horen we het wel!

Mijn alcatel speed touch home heeft een router funktie omdat ik 'm getweeked heb. Er is dan maar een ethernetpoort bij vandaar dat ik er een switch bij heb. De reden dat ik een crosscable gebruik is puur omdat dat de enige is die ik ongebruikt heb liggen.

In mijn netwerkje zitten drie mac’s op deze range:Imac 10.0.0.150, Imac 10.0.0.151 en performa 10.0.0.152

( onder “netwerk” “Appleshare IP” aan staat. ) begrijp ik niet helemaal. Appletalk is aktief onder X en de Appletalk zone staat op automatically.

In de chooser staan de Imac’s als fileserver. inloggen geeft de broken conection error. Het ip adres invoeren bij de chooser lijkt onder OS 7.6.1 niet als optie aanwezig.

Je begrijpt het al…

Het lukt nog niet :expressionless:

Sorrie, had er idd even over heen gelezen dat je 7.6.1 had.. Misschien heeft iemand anders hier een oplossing voor??