Antivirus/securitycenter voor de mac?

Ik ben op zoek ( als het nodig is dat weet ik niet :innocent: naar een goeie antivirus voor mijn macje .. dus mocht iemand een leuk idee hebben:) :wink:

clamAV

Er is GEEN goede Anti-virus software voor je Mac beschikbaar. Het is dan ook NIET nodig. Zonde van het geld en de moeite. Gauw vergeten.

Kijk hier: http://www.macfriend.nl/ :D

[quote:b12312d30e="KarelWillem"]Er is GEEN goede Anti-virus software voor je Mac beschikbaar. Het is dan ook NIET nodig. Zonde van het geld en de moeite. Gauw vergeten.[/quote:b12312d30e]

haha wrom ben je zo fel tegen op antivirus voor de mac? :stuck_out_tongue:

edit: laat maar al gelezen :stuck_out_tongue:

De enige goede reden waarom mensen een virus scanner voor op de mac zouden willen, zou kunnen zijn om te voorkomen dat je virussen doorgeeft (zonder er zelf natuurlijk last van te hebben :P ) aan andere pc gebruikers. Bijvoorbeeld door mail. Aan de andere kant, moeten ze maar een mac kopen :innocent:

@Franko, je hebt dus geen virus programma nodig voor je mac, tenzij je de reden heb zoals hierboven. Anders is er altijd deze: (soory voor de grote link)

http://shop.symantecstore.com/DRHM/servlet/ControllerServlet?Action=DisplayProductDetailsPage&SiteID=symnahho&Locale=en_US&ThemeID=106300&productID=44320300

[quote:73fcd81c28="Djmichel"]De enige goede reden waarom mensen een virus scanner voor op de mac zouden willen, zou kunnen zijn om te voorkomen dat je virussen doorgeeft (zonder er zelf natuurlijk last van te hebben :P ) aan andere pc gebruikers. Bijvoorbeeld door mail. Aan de andere kant, moeten ze maar een mac kopen :innocent:

@Franko, je hebt dus geen virus programma nodig voor je mac, tenzij je de reden heb zoals hierboven. Anders is er altijd deze: (soory voor de grote link)

Symantec Store[/quote:73fcd81c28]
En die is vervolgens net zo bloated en zwaar als Norton AntiVirus voor Windows zeker?

Als je dan het doorgeven van Windows-virussen wilt tegengaan, zou ik gewoon een gratis of in ieder geval géén 90 euro kostende virusscanner gebruiken.
ClamAV is al aangegeven als mogelijke virusscanner.

[i:73fcd81c28]Als links te lang zijn kort je ze in door ze een alternatieve naam te geven:

[code:1:73fcd81c28][url=link]alternatieve naam[/url][/code:1:73fcd81c28][/i:73fcd81c28]

Als je dan inderdaad toch persé een antivirus wilt kopen, doneer dan aan de maker van ClamXav of kijk naar VirusBarrier X van Intego. Deze laatste is een prettig, niet overdreven in beeld komend antivirus en kent de belangrijkste Windows-virussen (niet alle dus). Je moet echter wel elk jaar flink betalen voor abonnement. :D

Oftewel ClamXav (ClamAV zit erin verwerkt) of via Tiger Cache Cleaner (hiermee kun je ook d.m.v. ClamAV je Mac scannen). :smiley:

Even zoeken met de zoekfunctie levert genoeg resultaten over dit onderwerp op, dit topic kan op slot.