apache 2 en php5

Ik ben nieuw hierin dus het kan zijn dat ik dingen over het hoofd zie. Apache geinstaleerd en php5. Ik weet dat ik in de httpd.conf file iets moet veranderen maar weet niet precies wat. Al veel opgezocht op het net maar snap het allemaal niet meer. Iemand misschien een duidelijke uitleg wat ik precies moet doen de boel werkend te krijgen?

Ik roep maar weer dat Apache en PHP allang ingebouwd zitten in je systeem.

Zet je er andere zaken op dan kun je die niet meer via de GUI van OSX regelen. En dat is lastig
De http.confog van OSX is namelijk net weer even anders gestructureerd.

Meer info over de nieuwe Apache en PHP bij www.serverlogistics.com

Misschien beter un-installen en eerst alles te weten proberen te komen van de ingebouwde tools…

Vorige week heb ik de hele trits pakketten van Serverlogistics (Apache 2, PHP 4 en My SQL) geinstalleerd en het werkt perfect. En dat terwijl ik totaal geen kaas heb gegeten van dat servergedoe. Niks geen configfiles aangepast. Apache 2 heeft ook een regelpaneel voor de basisinstellingen. Is er al een PHP5? Is dat niet het probleem dan. Is daar al een goed OSX installatiepakket voor?

Wel opletten dat je de ingebouwde Apache bij Voorkeuren->delen uitzet en dat de map waarin alles moet staan dat je wilt serven, Library/Apache2/htdocs wordt. Ik wilde een CMS draaien en hiervoor werden de nieuwe versies aangeraden. O ja, wil je ook meel kunnen versturen, dan kan ik je deze link ook nog aanbevelen:
http://www.bombich.com/mactips/sendmail.html
En CocoaMySQL is handig om eenvoudig in je database te rommelen.
Tot slot nog een tip voor de Firewall. Zet je OS X’s eigen webserver uit, dan gooit de firewall de poorten ervoor dicht. Dus als je een firewall aan hebt staan kan dit de problemen geven. Even handmatig bij systeeminstellingen->delen->firewall handmatig de configuratie “webserver” toevoegen met de poorten 80, 427 en 443.

Sendmail is alleen in de Jaguar ingebouwd. In Panther zit het veel makkelijker te beheren Postfix. Tooltje ervoor heet [url=http://www.roadstead.com/weblog/Tutorials/PostfixEnabler.html]postfix enabler.[/url]

En tuurlijk kun je de hele boel op OSX installeren, maar als je een beetje wilt proeven aan of testen met Apache en PHP/SQL dan zijn de in OSX geïntegreerde pakketten meer dan voldoende en haal je je alleen maar allerlei ingewikkelds op de hals.

I know I know, Maar had al een server draaien op apache 2 vandaar, en php4 werkte hier prima mee. Het probleem was echter dat de wachtwoorden een conflict met de incriptie ofzo hadden. Ik kreeg het niet werkend In Wordpress. Wilde een test server om mijn blog "ofline" te testen

php5 geinstaleerd maar dit kreeg ik niet aande praat… Vandaar mijn vraag.

Toch bedankt!

Zoek eens naar deze, of vergelijkbare directory:

[code:1:2020509a7e]etc/apache/conf.d[/code:1:2020509a7e]

Daar staat een bestand dat heeft php4.conf. Wellicht dat php5 ook een dergelijk bestand heeft.

Volgens mij zit daar het antwoord. Ik kan er naast zitten natuurlijk, maar het is het proberen waard.