Apache delen met buitenwereld

Omdat ik nu even noodgedwongen thuis moet werken, maar toch mijn collega's op de hoogte houden van mijn werkzaamheden wil ik mijn localhost (de ingebouwde Apache van Leopard) delen met de buiten wereld, maar het lukt niet.

Als ik ga naar <MIJNIP>/~daniel krijg ik een foutmelding : Object Not Found.

Router in da house? Port 80 daarop geforward?

Er is een router aanwezig inderdaad!

Als ik dus inlog op mijn Router via mijn IP, en ik ga naar NAT kan ik daar poorten forwarden. Maar naar wat en hoe moet ik poort nummer 80 forwarden?

Stel je public port op 80 in, local port ook op 80 en local IP address neem je je mac.

Heb ik gedaan, maar dan nog werkt het niet. In Safari krijg ik de melding 'Openen pagina mislukt'.

[img:2c356e979c]http://dump.danielpunt.nl/Porten.png[/img:2c356e979c]

Klopt die 10.0.1.2? Is dat het lokale IP adres van je mac? Toon anders even het hele forward-venster van je router, niet alleen die regel.

Als je vanaf een andere computer binnnen je netwerk (LAN) je Apache-server wil zien, moet je een ander IP-adres gebruiken dan wanneer je va buitenaf (WAN) kijkt. Lokaal in het LAN heb je meestal IP-adressen in de range van 192.169.x.x of 10.0.x.x. Als je vanaf buiten kijkt gebruik je het IP-adres van je router. De router moet je wel middels NAT port-forwarding instellen zodat alles op poort 80 van je router naar je Mac doorgestuurd wordt.

Hoe kom ik achter mijn externe IP? Klopt die van de site whatismyip.com?

Anyway, ik heb het plaatje hier boven geupdate :slight_smile:

Ja, die klopt.

Oke, wat klopt er dan nog niet?

Want als ik iemand van buiten mijn netwerk naar mijn IP stuur krijgen ze : Pagina niet gevonden.

Heb je Apache wel goed geconfigureerd? Met name het pad naar httdocs. Geef eens een screendump van die foutmelding?

Apache werkt hier lokaal goed. :) Heb wel het pad naar de httpdocs veranderd naar ~/Sites/ De foutmelding is gewoon een foutmelding van Safari, 'Openen pagina mislukt'

Ik kom nu trouwens ook niet meer in mijn router via mijn IP adres die ik van whatismyip.com heb. :?

Volgens mij heb je dezelfde vraag 3 maanden geleden ook al op een [url=http://www.macminds.net/viewtopic.php?id=3939]ander forum[/url] gepost - en toen opgelost... ???

In je router kom je altijd met het lokale IP adres van de router. Als je die van buitenaf zou kunnen benaderen is er iets goed mis. Probeer eens 10.0.1.0 of 10.0.1.254

[quote:c4ff15a6b3="MacDive"]Volgens mij heb je dezelfde vraag 3 maanden geleden ook al op een [url=http://www.macminds.net/viewtopic.php?id=3939]ander forum[/url] gepost - en toen opgelost... ???[/quote:c4ff15a6b3]Dat was iets anders. Daar kreeg ik Apache lokaal niet aan de praat omdat er een foutje stond in mijn httpd.conf :) Dat werkt nu allemaal prima.

[quote:c4ff15a6b3=“Martiniman”]In je router kom je altijd met het lokale IP adres van de router. Als je die van buitenaf zou kunnen benaderen is er iets goed mis.
Probeer eens 10.0.1.0
of 10.0.1.254[/quote:c4ff15a6b3]Dat beide adressen werken niet. En het externe IP heeft altijd gewerkt als ik iets daar moest aanpassen.

Wellicht had ik dit eerder moeten melden: Er zit ook nog een Airport Express tussen. Het IP daar van is 10.0.1.1

Misschien ben je dubbel aan het routen. Een apparaat dat IP nummers maakt is voldoende. Misschien bij die AE de routerfunctie uitzetten. Overigens zie je in de netwerkvoorkeuren wat het lokale IP adres van je router is.

Dit is het Airport hulpprogramma.

[img:ee00d90d51]http://dump.danielpunt.nl/Airport.png[/img:ee00d90d51]

Moet ik hier de onderste optie selecteren?

Yep! En daarna je router instellen door http://192.168.1.254 te bezoeken zoals je op het plaatje ziet. Hierop moet je port 80 forwarden naar 192.168.1.34 (jouw computer, zie plaatje)

En daar gaat het fout. Ik ben via mijn iPod Touch verbonden met het netwerk van de buurman en als ik dan naar mijn externe IP ga word er niks geladen.

Dit heb ik nu staan:

[img:0cbc68f48e]http://dump.danielpunt.nl/Porten2.png[/img:0cbc68f48e]

Heb je de lokale OSX Firewall uit staan voor poort 80?