[Apache] Homepage "serveren" vanaf andere partitie?

Ik gebruik mijn iMac alleen nog maar als "veredelde jukebox". Naast de standaard OSX zaken staan er alleen nog maar duizenden MP3's op. Deze staan allemaal op een aparte partitie "data", waar iTunes alle MP3's heeft opgeslagen en netjes per artiest in folders heeft gesorteert (zoals iTunes dat standaard doet).

Nu wil ik eigenlijk de ingebakken Apache server naar deze partitie laten verwijzen zodat mensen direct op verbinding kunnen maken met mijn IP address en direct in de folder van iTunes komen (op de partitie “data”).

[b:8914c9c5a8]Hoe stel ik Apache zo in dat deze standaard de “data” partitie als “home folder” gebruikt?[/b:8914c9c5a8]

Ik denk dat dit is wat je zoekt: http://www.maliasoft.com/mp3sushi/index.html

[quote:0a337c6e6b="Adriaan Mol"]Ik denk dat dit is wat je zoekt: http://www.maliasoft.com/mp3sushi/index.html[/quote:0a337c6e6b]

Nee, niet echt. :stuck_out_tongue: Hoewel het met een leuk programma lijkt (ben het aan het downloaden) is dat NIET wat ik bedoel. Het is niet mijn bedoeling anderen mee te laten genieten van wat ik aan het spelen ben, maar gewoon anderen toegang geven tot mijn complete collectie. Als een vriend dus zou vragen: “heb jij die of die MP3?”, dat ik 'm dan gewoon mijn IP address kan geven dat 'ie zelf even kan kijken.

Als ik Apache start verwijst deze standaard naar één of andere wazig folder op de systeem-partitie, ik zoek eigenlijk alleen een manier Apache standaard naar de “data” partitie te laten verwijzen zodat iemand die mijn IP address inklopt in zijn browser direct op mijn harddisk terecht komt, dus in mijn iTunes folder.

Maar bedankt voor de tip, dat programma is ook wel erg leuk!

[quote:e2f5c5fc1a="iRuben"][quote:e2f5c5fc1a="Adriaan Mol"]Ik denk dat dit is wat je zoekt: http://www.maliasoft.com/mp3sushi/index.html[/quote:e2f5c5fc1a]

Nee, niet echt. :stuck_out_tongue: Hoewel het met een leuk programma lijkt (ben het aan het downloaden) is dat NIET wat ik bedoel. Het is niet mijn bedoeling anderen mee te laten genieten van wat ik aan het spelen ben, maar gewoon anderen toegang geven tot mijn complete collectie. Als een vriend dus zou vragen: “heb jij die of die MP3?”, dat ik 'm dan gewoon mijn IP address kan geven dat 'ie zelf even kan kijken.[/quote:e2f5c5fc1a]

Dat kan ook met het programma door Jukebox aan te zetten, kunnen mensen gewoon al jouw liedjes door browsen en streamen/downloaden.

Adriaan

PS: Je signature is lachen, maar misschien een beetje te “annoying”?

[quote:891bd2823e="Adriaan Mol"]Dat kan ook met het programma door Jukebox aan te zetten, kunnen mensen gewoon al jouw liedjes door browsen en streamen/downloaden.[/quote:891bd2823e]

Ja, daar was ik inmiddels ook achter, was weer eens te snel met mijn oordeel. 't Is inderdaad een heel cool programma, bedankt voor de tip, ik ga deze zeker gebruiken! Staat nu al aan. :slight_smile: Iedereen kan lekker aan het downloaden slaan!

[quote:891bd2823e=“Adriaan Mol”]PS: Je signature is lachen, maar misschien een beetje te “annoying”?[/quote:891bd2823e]

Wat bedoel je precies met “annoying”? Als je bedoel dat 'ie misschien te groot is… daar zat ik ook al over te dubben. Ga dat snel veranderen. Als je bedoel dat dezelfde strip gaat vervelen, moet je even de pagina refreshen! :wink:

Ik stream ook al een tijdje met Sushi. Check it out:

Voor Itunes:
http://www.oogappel.tv/radio.m3u

Voor RealOne
http://www.oogappel.tv/radio.ram

[quote:8dc2b1701a="Adriaan Mol"]PS: Je signature is lachen, maar misschien een beetje te "annoying"?[/quote:8dc2b1701a]

Hoe vind je het nieuwe, 100 pixel hoge en 12-28KB formaat? :smiley: