[Apache] List html

Beste mac-ers.

Dit is een beetje vreemde vraag, maar een vriend van mij is een server aan het instellen. Hij heeft nu apache erop gezet en wilt hiermee een index.html maken die een list maakt van welke mappen er te bezoeken zijn en welke bestanden in die mappen staan.

Het is dus een basis pagina’tje die laat zien wat er allemaal op de server staat.

Iemand antwoord?
Alvast bedankt.

En index.php zou beter zijn met een bestand dat de mappen uitleest.

[quote:689d13f789="konijn"]En index.php zou beter zijn met een bestand dat de mappen uitleest.[/quote:689d13f789]

Dankje voor de snelle reactie, maar weet jij een php script daarvoor dan?

Is [url=http://autoindex.sourceforge.net/]DIT[/url] iets voor je?

[offtopic] Ik zag dat op de website die je hebt gemaakt voor de rijschool, bij zowel de proefles als bij de tarieven dezefde pagina staat. was dat de bedoeling? [/offtopic]

Heb je helemaal geen PHP voor nodig. Dit is standaard ingebouwd in Apache als [url=http://httpd.apache.org/docs/1.3/mod/mod_autoindex.html]auto_index module[/url]. Deze toont wel de bestanden per map en niet alle bestanden die op de webserver staan in één pagina.

Je kan het stylen via CSS en er nog iets moois van maken via deze tutorial.

[img:da36b96ea4]http://www.macdevcenter.com/mac/2004/08/03/graphics/finalLarge.jpg[/img:da36b96ea4]

Oke, we gaan eerst php installen met apache.. dat kost ons zo'n klein uurtje voordat we dat door hebben :P (winDOOS server : /).

Ander onderwerp: De rijschool pagina moest even hetzelfde blijven doordat op die pagina nog tekst komt. Maar zoals gewoonlijk, de klant schiet niet op:P.

Maar ik ga weer even aan het installen van php. Wish me luck. Oja, kan ik niet beter phptriad gaan installen dat is veel makkelijker om te gebruiken… toch?!