Apache mod_rewrite op localhost

Ik wil graag weten hoe mod_rewrite werkt. Daarvoor heb ik enkele tutorials opgezocht, maar de meesten zijn vrij ingewikkeld wat betreft config van Apache en dergelijke. Nu heb ik een leuke [url=http://www.workingwith.me.uk/articles/scripting/mod_rewrite]beginner's guide[/url] gevonden, maar ik strand meteen aan het begin al.

Ik heb via phpinfo() al gezien dat mod_rewrite in de “Apache loaded modules” staat, de html bestanden aangemaakt en het .htaccess bestand ook. De Alice url laat gewoon de Alice html pagina zien en de Bob url de Bob pagina. Het werkt dus niet. De cache heb ik al geleegd (alhoewel me dat vrij zinloos lijkt) en technical support heb ik niet aangezien ik Apache 2 op localhost draai, met php 4 overigens. Heeft iemand enig idee hoe ik dit aan de praat kan krijgen? Moet ik misschien nog iets instellen in de Apache httpd.conf?

Als je rewrite rules werken, probeer dan eens je .htaccess te chmodden als 666.

[quote:efe1aba67b="Chantal C."]Als je rewrite rules werken, probeer dan eens je .htaccess te chmodden als 666.[/quote:efe1aba67b] Dat helpt helaas niet. Ik heb het zaakje inmiddels even getest bij m'n webhosting en daar werkt het wel. Ik wil het alleen graag op localhost ook aan de praat krijgen zodat ik het kan gebruiken bij het ontwikkelen van websites.

je .htaccess op chmod 666 is zeker niet goed, dan maak je 'em bewerkbaar voor iedereen..

In /etc/httpd/users/ staan wat bestanden, met 1 daarvan met je eigen shortname.
Volgens mij heb ik die bij mij gewijzigd, daar heb ik nu dit in staan. (ipv joeri moet je daar natuurlijk je eigen shortname hebben)
AllowOverride staat volgens mij standaard op None ofzo. (te lang geleden gedaan)

<Directory “/Users/joeri/Sites/”>
Options Indexes MultiViews FollowSymLinks
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>

Daarnaast raad ik je dit boek aan: http://www.amazon.com/Definitive-Guide-Apache-mod_rewrite/dp/1590595610

Staan tenminste allerlei uitleg en (werkende) voorbeelden bij elkaar, en lang niet zo verouderd als de voorbeelden die veelal op het web te vinden zijn.
Ook behandelen ze goed hoe sommige oplossingen effecienter zouden zijn door juist geen gebruik te maken van mod_rewrite, maar juist met een andere techniek.

[quote:ed7d9fb127="apenstaartje"]<Directory "/Users/joeri/Sites/"> Options Indexes MultiViews FollowSymLinks AllowOverride All Order allow,deny Allow from all </Directory>[/quote:ed7d9fb127]

Deze instellingen heb ik inmiddels in mijn httpd.conf gevonden en aangepast en nu werkt het. Bedankt :slight_smile:

[quote:ed7d9fb127=“apenstaartje”]Daarnaast raad ik je dit boek aan:
http://www.amazon.com/Definitive-Guide-Apache-mod_rewrite/dp/1590595610[/quote:ed7d9fb127]

Dat boek wordt ook aangeraden door de tutorial. Ik ga eerst nog even wat op internet rondstruinen voor meer informatie en er wat mee expirimenteren.