Aperture - mindere kwaliteit na bewerking foto?

Als ik foto's bewerk in Aperture (rode ogen, rechttrekken,...) ziet de nieuwe versie er algemeen genomen iets minder goed uit dan de master. De kleuren zijn een beetje anders, de foto's zijn minder scherp. Ik heb verschillende versies vergeleken op meerdere schermen en het blijft opvallen. Is dit normaal?

De kleuren zijn een beetje anders -> Welk kleurprofiel heeft je master en in welk kleurprofiel bekijk de bewerkte. In welk programma bekijk je de bewerkte? Scherpte -> Als nabewerking moet je de bewerkte foto weer iets verscherpen met een Unsharp Mask. Dit kan o.a. in Photoshop. Dit lees ik regelmatig in een fotografieforum.

[quote:4c1e3bc349="nookie"]Scherpte -> Als nabewerking moet je de bewerkte foto weer iets verscherpen met een Unsharp Mask. Dit kan o.a. in Photoshop. Dit lees ik regelmatig in een fotografieforum.[/quote:4c1e3bc349]

Als dit inderdaad zo is pleit dit niet voor Aperture.

Foto's worden altijd minder scherp na het draaien van het canvas, ongeacht welk programma je gebruikt. Met als enige uitzondering het draaien met een veelvoud van 90 graden.