Appeltje-Q verwijderen?

Is het mogelijk om de toetscombinatie 'Appeltje-Q' te verwijderen uit het menu? Het menucommando 'Stop' mag gewoon blijven staan. Hiermee wil ik voorkomen dat het programma (in mijn geval 'Mail') niet zomaar wordt afgesloten. Mail zorgt er namelijk op dit moment voor dat alle spam ed. verwijderd wordt.

Uhh hele vreemde vraag zeg, en hoezo quite mail vanzelf, dat heeft niets met een menu functie te maken volgens mij , die appeltje q zit er in om een prog te quitten als je dat zelf wilt en niet om zomaar te quitten uit zichzelf,of je hem kunt verwijderen betwijfel ik ten zeerste maar zeker weten doe ik het niet.

Switcher die zijn linkerhand niet kan bedwingen? :?

Nou, beter als een die z'n rechterhand niet kan bedwingen :lol:

Haha, nee zeker geen switcher!!! :D Al zijn dat wel hele slimme mensen!! :wink: Maar wel een die z'n linkerkand niet kan bedwingen. Met de combinatie 'Appeltje-Tab' en 'Appeltje-Q' sluit ik vaak razendsnel alle programma's af. Alleen mag Mail dus niet per ongeluk afgesloten worden. Is het uberhaupt mogelijk om toescombinaties te wijzigen of te verwijderen in het programma zelf (dus niet m.b.v. andere programmaatjes)?

Ik denk het niet, want die zitten wel heel diep in de progjes verankerd..... :wink:

ik gebruik voor Appeltje + Tab m'n middelvinger op de tab en bij Appletje+Q m'n wijsvinger... kan je nooit misdrukken (tenzij je inderdaad HEEL snel typt :wink: )

Je kunt met "Keyboard Shortcuts" in het voorkeurenpanelen voor je toetsenbord een andere toetsencombinatie aan Quit toekennen (bijvoorbeeld shift-appeltje-Q).

Esquare, da's een goeie! Ik denk dat ik hier wel iets aan heb, bedankt!

Oeps... iets te vroeg gejuicht. Na het instellen van de toetscombinate 'Alt-Appeltje-Q' kan vanuit Mail het programma inderdaad niet meer gestopt worden met 'Appeltje-Q', maar.... Als je met 'Appeltje-Tab' naar Mail gaat (Appeltoets ingebrukt blijven houden) en daarna appeltje-Q doet stopt het programma alsnog! Helaas nog geen goede oplossing...

[quote:c65fc647e1="ibook2fast"]Als je met 'Appeltje-Tab' naar Mail gaat (Appeltoets ingebrukt blijven houden) en daarna appeltje-Q doet stopt het programma alsnog! [/quote:c65fc647e1]

Blijkbaar roept die switcher de quit-routine op een andere manier aan… Daar is weinig aan te doen, vrees ik. Als je dat zou (kunnen) blokkeren, kun je vast geen enkel programma meer stoppen vanuit de switcher…

Je zou natuurlijk ook een scriptje kunnen schrijven dat alle programma’s op Mail na afsluit en dat onder een eigen sneltoets stoppen.