Apple begint een windows gevoel qua ergenis te geven!!!

Ik moet het ff kwijt. Ik ben destijds (5 jaar terug) geswitcht van de PC, waar ik grijze haren en een maagzweer van kreeg naar de Mac. Aanvankelijk was ik er erg tevreden mee, maar de laatste tijd???

De problemen zijn dagelijks:

Ik heb een coffeeshop annex internet cafe, natuurlijk op de kassa na, all Apple, well, IP nummers veranderen spontaan zodat de machines elkaar niet meer zien.
Printers die opeens niet meer werken.
Kernel panics midden in een boekhoudkundig vraagstuk, uren werk naar de fillistijnen en ga zo maar door :evil: :evil:
Een Ibook dat al 3 keer echt rijp voor de sloop was binnen een jaar!

Een maagzweer lijkt weer te ontstaan, een ontsnappingsmogelijkheid heb ik nu echter niet meer, en ik ga echt niet switchen naar Linux of zoiets dergelijks.
Ik wil verdomme werken met een computer en niet de hele tijd het systeem op de rails houden.
Ik rijd ook in een auto (2 vette amerikanen) maar ik kom zelden of nooit onder de motorkap, hooguit om olie bij te vullen, en zo hoort het ook.
Ik wil geen computerspecialist zijn, ik wil een computergebruiker zijn, en daarvoor heb ik destijds voor apple gekozen.
Ik begrijp dan ook niets van de verafgoding die ik op dit forum tegenkom.

Het lijkt of mensen alleen maar goede dingen over apple willen horen.

Voorbeeld:
Ik heb 3 keer topics geplaatst over stervende Ibooks, deze worden nauwelijks bekeken.
Een nieuwe Apple gimmick daarintegen die a: vaak te duur op de markt wordt gezet en b: nog niet uitontwikkeld is wordt bestormd.

Wie deelt mijn gevoelens qua ergenis en maagsappen?

Rodriguez

:?

Ik niet.

Ik werk al sinds 1987 (en enkel) met Apple Macintosh computers. Nooit serieuze problemen meegemaakt. Die enkele maal dat de boel wel mis liep was mijn eigen schuld.

Slechte software installeren… verkeerde dingen weggooien… domme dingen doen.

De kans is groot dat de oorzaak van je problemen niet direct gezocht moet worden bij Apple. Wellicht heb je na je switch naar Linux daar ook weer gedoe en gedonder.

En van mijn 2 iBooks is er nog nooit een gestorven.

[quote:1cc188e1a8="rodriguez"] IP nummers veranderen spontaan zodat de machines elkaar niet meer zien. [/quote:1cc188e1a8] bij netwerk moet je ook een vast ip adres stellen.. (licht aan wawt je gebruikt maar je kan DHCP met handmatig ingesteld adres instellen of gewoon handmatig instellen.. [quote:1cc188e1a8="rodriguez"] Printers die opeens niet meer werken. [/quote:1cc188e1a8]

welke printer?

[quote:1cc188e1a8=“rodriguez”]
Wie deelt mijn gevoelens qua ergenis en maagsappen?
[/quote:1cc188e1a8]
sorry ik niet echt :stuck_out_tongue:

hmm ik ook niet echt

Printers nooit echt problenen gehad vnl hp gehad oke ze zijn duur in aankoop en eigenlijk ook in gebruik (per pagina) maar ik heb nog nooit problemen gehad. En in mijn netwerk ook geen problemen een paar pwb dhcp en alles in orde :apple: still rocks

Rodriguez...man we slepen je er wel doorheen hier met z'n allen..

komaan, hoe subjectief zijn de reacties hier, jullie beweren hier dat jullie nog nooit serieuze problemen met macintosh gehad hebben zonder zelf de oorzaak geweest te zijn.. komaan, laat dit ideologisme even achterwege, en help deze man

maar je moet wel toegeven, de problemen op een windows computer zijn dikwijls veel erger.

Als er een probleem is met mac os x, is dit meestal snel op te lossen. Dat is in ieder geval mijn ervaring, …
Kernel panics heb ik nog niet veel meegemaakt, kan je misschien de uitvoer van het scherm eens afdrukken, dan kan er misschien iemand je verder helpen.

Velen zul je gevoel niet delen, ik ook niet, maar Apple loopt natuurlijk niet zonder problemen. Ik kan me gezien je probs, zeker met je i.café, de ergernis voorstellen. Wellicht kun je de probs specificeren zodat we je kunnen bijstaan.

het lijkt erop dat je netwerk niet helemaal lekker in elkaar zit, gezien de ip-ellende en falende printers.

kernel-panics heb ik nog nooit gehad.

Het blijven achtelijke computers, of er nu Windows op draait of MacOS.

Wintel bakken leveren over het algemeen meer problemen op, maar een Mac kan soms ook je het bloed onder de nagels vandaan halen. Ik heb met een Wintel bak wel voor hetere vuren gestaan, dus ik sta er niet meer zo raar van te kijken als mijn Macje zijn periode heeft. Het hoort erbij.

Nothing is perfect, only me :innocent:

Sorry als ik een deuk in iemands ego schop, maar in al mijn jaren met Apple, en de laatste jaren onder OS X, heb ik een hoop 'probleempjes' gezien, en eigenlijk is het inderdaad zo dat in 9 van de 10 gevallen de issue bij de gebruiker lag. Andere issues: corrupte RAM-modules (heeeeeeeel goedkoop, ...), software zoals Quark XPress en Suitcase, maar eigenlijk heb ik in één geval een fout moederbord gehad, en één foute update (Mac OS X Server 10.2.8) die de gehele server platlegde (XRaid aan een G4 gehangen, en de studio kon weer verder).

Ik kan oprecht zeggen, dat (ook al moet ik er soms wat meer bij nadenken) ik vrijwel nooit onoverkomenlijke problemen tegenkom.

Als aanvulling:

Specificeer je problemen beter, alsjeblieft.

  • Ik kan me wel herinneren dat ik topics heb gezien over stervende iBooks, maar die waren nogal vaag omschreven.
  • Je zegt kernel panics, welk OS, welke handelingen?

Geef ons info, dan kunnen we het je ook geven. Alles valt op te lossen, mits de juiste diagnose wordt gesteld…

Puntje nog over iBook, wat doe je ermee, hoe worden ze gebruikt? Het zijn primair thuiscomputers, niet voor het ‘zware’ gebruik. En er zijn inderdaad serieuze klachten over iBooks, maar op klachten moet je de juiste stappen ondernemen. Voorbeeld: laatst was er een discussie over een defecte adapter, maar de dealer was failliet. De schrijver had niet helemaal de meest verstandige stappen ondernomen, maar hij heeft -naar mijn idee- wel de juiste feedback gekregen over de stappen die hij wel kon ondernemen en wat zijn positie is.

Alleen maar hardware problemen gehad, kapotte accu en logic board van mijn iBook.

Maar met OS X (heb alle versies draaiende gehad) nooit problemen gehad.
Ik draai ook elke week system optimizer en om de maand schijfhulpprogramma om de rechten terug te zetten :?

Ik heb wel eens problemen gehad met mijn macs maar ben er toch altijd wel weer uitgekomen. Ik heb wel het gevoel dat ik sinds MacOs X veel minder problemen heb dan vroeger. De computer crashed bijna niet, alleen als ik te veel tegelijk zit te doen.

Ik heb voor 2 jaar in een bui van verstandsverbijstering een HP Pavillion gekocht, die was na 2 weken totaal gecrashed nadat ik een Demo versie van Nero installeerde. De CD en DVD schijf waren ineens verdwenen. Omdat er geen opstart CD’s of floppy’s bij waren geleverd (dat hoorde namelijk zo bij XP) zat ik naar een zwart scherm te kijken en kon niets meer herstellen. HP gebeld, ze zouden me meteen een floppy sturen. Na 2 weken ontving ik de floppy en deed de computer het weer. Het bleek dat ik een update van XP gemist had en de Nero versie niet compatibel was met de XP versie of zoiets (bla,bla) !

Ik heb hem meteen de deur uitgedaan en leef nu nog lang en gelukkig…zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. :slight_smile:

Nou, ik ben vanavond bij een collega geweest.. Nieuwe PC. Van half 9 tot 11 uur. En hij liep 3x vast. Nu wil ik Apple niet de hemel in prijzen maar toen ik thuis heb ik het wel gedaan. Mac staat al lang aan. Geen enkel probleem gehad ook niet met 7 tot 10 programma's open.

Alles loopt als een speer op mijn oude G3 500mhz 1024 + Panther sinds 5 dagen.

Groet René

Computers zijn computers. En computers hebben kuren. Mac's hebben ook kuren, en als je niet weet hoe je die moet oplossen, of constant gelazer hebt met wat voor problemen dan ook, dan zal het je worst wezen als iemand begint te verkondigen dat Mac's beter zijn dan PC's.

In the end is het wel zo dat problemen beter oplosbaar zijn op de Mac, maar problemen zijn er met Mac’s ook!

Mijn advies, post je problemen met je Mac’s hier en iedereen die een idee heeft wat er gedaan kan worden zal je een suggestie geven.
Raak niet in ‘paniek’ maar zet even op een rijtje wat de problemen zijn.

Nou rodriguez, wel effe duidelijk zijn he? Anders kom je nergens natuurlijk.

[quote:374ad57e10=“rodriguez”]Ik heb een coffeeshop annex internet cafe, natuurlijk op de kassa na, all Apple, well, IP nummers veranderen spontaan zodat de machines elkaar niet meer zien.[/quote:374ad57e10]

Dus van ALLE apples die er staan veranderen dagelijks de IP nummers? Dan heb je dynamische DHCP ingesteld op je router of server die DHCP adressen uitdeelt, of je hebt dusdanig slechte beveiliging dat de gebruikers het zelf doen.

[quote:374ad57e10=“rodriguez”]Printers die opeens niet meer werken.[/quote:374ad57e10]

Welk merk/type? Wat doen ze opeens niet meer? Komt er niets uit de printer? Geeft print center een foutmelding?

[quote:374ad57e10=“rodriguez”]Kernel panics midden in een boekhoudkundig vraagstuk[/quote:374ad57e10]

Welk boekhoud programma? Hoe vaak en wanneer gebeurt het? Foutmelding?

[quote:374ad57e10=“rodriguez”]Een Ibook dat al 3 keer echt rijp voor de sloop was binnen een jaar![/quote:374ad57e10]

Apple bellen en garantie claimen.

[quote:374ad57e10=“rodriguez”]Ik heb 3 keer topics geplaatst over stervende Ibooks, deze worden nauwelijks bekeken.[/quote:374ad57e10]

Je topics waren dan ook geen toppunt van helderheid moet ik zeggen.

[quote:374ad57e10=“rodriguez”]Een nieuwe Apple gimmick daarintegen die a: vaak te duur op de markt wordt gezet en b: nog niet uitontwikkeld is wordt bestormd.[/quote:374ad57e10]

Eh? Waar heb je het over? Welke gimmick?

Beste rodriguez, op dit forum zitten allemaal mensen die je willen en kunnen helpen. Maar dan moet je niet zo vaag doen.

[quote:842d9a5429="colpolyp"][quote:842d9a5429="rodriguez"]Ik heb 3 keer topics geplaatst over stervende Ibooks, deze worden nauwelijks bekeken.[/quote:842d9a5429] Je topics waren dan ook geen toppunt van helderheid moet ik zeggen.[/quote:842d9a5429] Nou, leek mij vrij helder. Rodriguez klaagt dat zijn iBook voor de vijfde keer teruggestuurd moest worden en vervolgens wordt er door nog enkele tientallen mensen geklaagd en worden er links geplaatst naar andere topics waar dit soort problemen ter sprake komen. De iBook komt wel opvallend vaak langs als probleemgeval.

[quote:842d9a5429=“colpolyp”][quote:842d9a5429=“rodriguez”]Een nieuwe Apple gimmick daarintegen…[/quote:842d9a5429]
Eh? Waar heb je het over? Welke gimmick?[/quote:842d9a5429]
Gimmicks in het algemeen. Ik snap wel wat Rodriguez bedoeld. Ik heb meerdere keren problemen gehad met mijn iPod en daarom op macOSX.nl een post geplaatst. De mensen hier op het forum lezen nu eenmaal liever goed nieuws, dus als ik kom zeiken over die iPod die binnen een half uur leeg loopt, sla je dat liever over en ga je naar het volgende topic, waarin staat dat Garageband zo’n tof programma is. Het is natuurlijk wel frustrerend als je iPod werkeloos voor je neus ligt en een topic over de nieuwe 30GB iPod met dock en allerlei andere technische snufjes meer aandacht trekt. Voor slechts driehonderdzoveel euro.

Als je een probleem post, is het wel eens een kwestie van de bal hoog houden, jongleren. Zakt de topic weg, dan plaats je zelf weer een nieuw bericht, om de topic weer bovenaan in de lijst te krijgen. Binnen twee dagen geen antwoord? Weer wat plaatsen. Op een gegeven moment is er wel iemand die reageert. En zo niet, dan heb je echt een uniek probleem.

Colpolyp, een foutmelding zie je niet bij een kernel panic. Dan zegt ie gewoon you need to restart, blablabla en dat was dat. Maar ik neem aan dat je dat al wist of je bent een van de gelukkigen zonder panics. Los hiervan word ik doodmoe als ik iemand problemen zie posten en dan het volgende antwoord komt: "Ik heb nooit problemen, dus waar lul je over?" Ik ben destijds van PC naar Mac geswitcht, omdat ik van ellende mijn PC van zes hoog naar beneden wilde flikkeren. De Mac was binnen twee maanden kapot. Macs zijn echt niet zo heilig als sommigen hier denken. Ik verkies wel OS X boven Windows, omdat ik er veel lekkerder mee werk. Rodriguez, een panic is vast wel door iemand hier te vertalen. Soms zie je in de panic.log vanzelf wat er mis is. Veel Mac problemen ontstaan door slordig installeren en slecht onderhoud. Als je dacht dat Macs het allemaal vanzelf doen en geen onderhoud nodig hebben, dan zit je er vreselijk naast. Open Console in de map hulpprogramma's en zoek de panic.log op. Post de tekst hier en vraag of iemand 'm wil vertalen voor je. Een radicale format en totaal nieuwe systeeminstallatie lijkt me ook geen slecht plan. Dan kan je daarna meer met de Macs werken in plaats van aan de Macs werken.

OK, ok, ok....Ik zit net aan mijn eerste koffie alle reacties na te lezen en ben onder de indruk mensen. Wat betreft mijn Ibook lees alle topics die ik geplaatst heb op dit forum, er staat exact beschreven wat er gebeurd is en ook hoe het naar alle tevredenheid opgelost is.

Als ik meer tijd heb, ik moet over 45 minuten de deur uit zal ik een en ander nader uitleggen.

Bedankt zover voor de respons 8)

Ik wist dat ik iets ging losmaken 8)

Lqater!

Rodriguez

ik vind er wel wat waarheid inzitten, het feit alleen al dat de meeste topics alhier altijd gaan over problemen, meestal niet al te groot, maar dan nog... osx van apple is dan misschien nog een jong operatingsystem, maar dan neemt niet weg dat het nog steeds vol kinderziektes zit, de stap naar panther was dan wel een enorme opluchting, maar om nou te zeggen dat het al in de buurt komt van een volwaardig en betrouwbaar systeem, neuh... osx blijft toch nog een kindje, met kinderziektes, maar je kan wel zien dat het een mooie volwassene gaat worden!

Trouwens, je moet wel dingen in perspectief blijven zien, heb je problemen met een mac, dan kom je er zelf vrijgemakkelijk achter hoe je het op kan lossen… moet je niet met een pc proberen, daar heb je dan altijd een mannetje voor nodig, of beter gezegd, een nurd!

Ik ken trouwens wel een paar mensen die nooit zouden switchen naar mac, ondanks dat ze toegeven dat het een stabieler en gemakkelijker systeem is, simpelweg omdat die mensen het zo leuk vinden om hun systeem draaiende te houden, stel je voor, je windowsmachine doet het inene… wat dan?!? moet je dan inene wat nuttigs met het apparaat gaan doen?!?

MaxOSX , WinXP, Win2000 zijn allemaal best goede besturingssystemen. Bij elk besturingssysteem is er wel wat. Oke bij Windows komt het vaker voor dan bij de Mac maar dat komt gewoon doordat er voor windows meer programma's worden geschreven. En hier ligt nou het probleem. Hoe meer software hoe meer kans dat er iets verkeerds is geprogrammerd waar fouten in zitten. En je krijgt weer een foutmelding. Ik heb het op de mac ook soms dat er programma's er worden uitgeknalt! En qua hardware moet je gewoon geluk hebben hoe lang iets meegaat!!!!!