Apple Desktop doorbaak zakelijke markt?

Je merkt aan alles dat Microsoft aan het verliezen is. Vista is simpelweg niet populair en goed genoeg. Voor de zakeljike markt is het echt geen optie. Organisaties wachten met upgraden en vinden XP nog prima. Maar hoe lang nog?

Wat na XP? Gaan bedrijven nu dan eindelijk een keus maken voor Mac als zakelijke desktop?

Of zou het toch Linux worden?

Volgende jaar ondersteunt Mac OS X (Snow) in ieder geval Exchange ondersteuning vanuit het OS en hopenlijk ook betere integratie met Active Directorys en Windows netwerken. Dat zou heel veel verschil kunnen maken.

Apple zou meer aandacht moeten schenken aan de zakelijke markt met mooie oplossingen. Zouden ze flink kunnen scoren. Misschien een vetten Apple Terminal oplossing! :slight_smile:

Wat denken jullie?

Onze simulators draaien nog steevast op Windows 2000. Als het prima werkt en men is er tevreden mee, kan het systeem nog jaren mee.

Ik denk dat ze nog wel een tijdje door kunnen gaan op XP. Het besturingssysteem in bedrijven, XP in dit geval, is vaak een zeer zwak aftreksel van XP. Allemaal gecontroleerd door netwerkbeheer etc. In mijn ervaring dan.

Maar daar heb je wel een punt. Mac kan hier wel op inspelen, om in de toekomst DE aanbieder van een zakelijk OS te worden. Zal wel een grote stap voor veel bedrijven zijn, aangezien de Mac nogal prijzig is. En de PC’s die er nu staan, aardig goedkoop zijn. Maar wie weet… :smiley:

Ik verwacht een opkomst van Linux in de semi-overheid. Waarom? Omdat steeds meer server-systemen en -oplossingen op het Linux-vlak gekozen worden. Dat komt de naamsbekendheid van Linux ten goede en wordt daardoor minder als vreemde eend gezien. Waarschijnlijk zo rond de tijd dat managers Lunix en Linus laten liggen en ook Linux in de mond nemen.

Apple kan daar zeker van profiteren omdat ze een vrij goedkoop desktop-OS leveren met alle ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast kunnen macs rustig 4 à 5 jaar mee dus waarom niet?

[quote:9e0d9a6e4b="josebo9"]Ik denk dat ze nog wel een tijdje door kunnen gaan op XP. Het besturingssysteem in bedrijven, XP in dit geval, is vaak een zeer zwak aftreksel van XP. Allemaal gecontroleerd door netwerkbeheer etc. In mijn ervaring dan.

Maar daar heb je wel een punt. Mac kan hier wel op inspelen, om in de toekomst DE aanbieder van een zakelijk OS te worden. Zal wel een grote stap voor veel bedrijven zijn, aangezien de Mac nogal prijzig is. En de PC’s die er nu staan, aardig goedkoop zijn. Maar wie weet… :D[/quote:9e0d9a6e4b]

Helaas geef je wel een reden voor hackers om het systeem uit te pluizen. Zie je het al voor je, FBI/CIA die leuk op Mac os X server draaien? Wedden dat lekken gevonden worden…

[quote:721590c8a8="Sunneh"]Helaas geef je wel een reden voor hackers om het systeem uit te pluizen. Zie je het al voor je, FBI/CIA die leuk op Mac os X server draaien? Wedden dat lekken gevonden worden..[/quote:721590c8a8]

Het leuke is dat de basis van het OS open source is, zodat de FBI/CIA deze lekken zelf kunnen dichten. Daar hebben ze uiteraard de kennis voor in huis en dit komt het Mac OS alleen maar ten goede.

Hoe denk je dat het komt dat UNIX zo veilig en stabiel is geworden? Doordat het open source is. Windows zal op deze manier nooit zo stabiel en veilig kunnen worden…

Vista niet goed genoeg en geen optie voor de zakelijke markt.....[url=http://www.automatiseringgids.nl/Markt-monitor/Deals/2008/32/Getronics%20wint%20aanbesteding%20GOUD-werkplekken.aspx]mmmmmmmmm[/url]

Ach, ambtenaren..................... 8)

[quote:3d98f587e2="Volkie"]Vista niet goed genoeg en geen optie voor de zakelijke markt.....[url=http://www.automatiseringgids.nl/Markt-monitor/Deals/2008/32/Getronics%20wint%20aanbesteding%20GOUD-werkplekken.aspx]mmmmmmmmm[/url][/quote:3d98f587e2]

Tja, te veel geld en machts misbruik. Er worden in dit soort deals helaas niet echt naar de inhoud gekeken. Microsoft geeft een advies en die wordt blindelings gevolgd. Beide partijen worden er beter van (Microsoft en Getronics). En de overheid, ach ja… schreeuwen over Open Source, maar weinig inhoud. Van ons belastinggeld worden dan toch weer Vista licenties gekocht blijkbaar…

Ik denk dat Mac OS X het nooit echt zal treffen in de zakelijke markt. Zijn het omdat Mac gewoon te duur is, zal je je niet technisch personeel weer opnieuw leren computeren (Ja ook met Mac OS X). Plus dat je software programmatuur toch radicaal veranderd moet worden, lastig als je al 4 diploma's heb in Windows gebied met Windows software.

Plus het feit dat je systeembeheerders veel minder werk hebben, en dus op een gegeven moment overbodig worden, plus dat je veel personeel weer moet bijscholen.
Het financieel prijskaartje is dermaate zo hoog, dat het niet meerwaarde heeft om Mac te gebruiken op bedrijfs niveau.
Alleen de echte succesvolle zullen het met Mac gaan doen, maar daar blijft het bij.

Ondersteuning houdt straks voor w2k server. Zit je als bedrijf niet echt op te wachten!

[quote:81d3e3bc68=“Cloudsurfer”]Onze simulators draaien nog steevast op Windows 2000. Als het prima werkt en men is er tevreden mee, kan het systeem nog jaren mee.[/quote:81d3e3bc68]