Apple en DRM. Veel Kritiek!!!

http://www.hifi.nl/nieuws.php?keuze=37463

Zonder die DRM zouden platenmaatschappijen nooit met Apple in zee gaan. Bovendien is de DRM er vrij gemakkelijk uit te slopen met hymn of door de boel te branden. Dit soort gezeur is een situatie die nooit gewonnen kan worden door Apple. Wat ze ook doen, het is nooit goed.

Ik vind de DRM van Apple juist erg netjes. Je mag zelfs muziek van anderen luisteren en branden... als je hun wachtwoord gekregen hebt.

Tja. het maakt mijn ook geen moer uit, want ik koop geen liedjes bij de Store en een iPod (of andere speler) heb ik ook niet. Ik luister liever naar mijn stereo-set in de huiskamer.

DRM is ruk. Een LP kon je toch ook overal afluisteren. Tijd dat muziek weer gemaakt wordt om het muziek maken, en niet om het geld verdienen. Dankzij GarageBand en internet komt gelukkig veel leuke muziek bovendrijven (en dan heb ik het dus niet over die voorgekookte pop, hiphop of andere crap).

[quote:db6c11d1f1="René Duynhouwer"]Tja. het maakt mijn ook geen moer uit.[/quote:db6c11d1f1] En daarom start je een topic? :?

[quote:43029a9d65="Jem555"]DRM is ruk. Een LP kon je toch ook overal afluisteren.[/quote:43029a9d65]

Euh… tegenwoordig kan iedere idioot een perfecte kopie van een cd maken en deze via internet zo goed als gratis aan 1.000-den andere idioten doorgeven. Dus wel logisch dat er enige restricties wat het kopiëren betreft worden opgelegd. Zolang die restricties niet al te streng zijn hoor je mij echter niet piepen.

Ik ben niet de enige.... http://www.wired.com/news/technology/0,70049-0.html?tw=rss.culture

Quote: “DRM, an acronym the industry says stands for digital rights management, but critics say should stand for digital restrictions mongering”

Ik behoor ook tot die 1000-den idioten, hoor. :mrgreen: