Apple en Trump

Wordt het geen tijd om -als Apple forum- eens wat aandacht te besteden aan de relatie Apple-Trump? Ik lees elders het een en ander, maar OMT zwijgt in alle talen, terwijl dat nou juist de plek zou moeten zijn (imho) waar alle brieven/tweets/persberichten op dit vlak worden geduid. Toch?

Dan doen wij het toch zelf?! :smiley:
https://goo.gl/L5lWjI
https://goo.gl/zZEscO
https://goo.gl/uHvjCO
https://goo.gl/Rl9M4w
enz.

Allemaal leuk en aardig dat Tim Cook nu opkomt voor de rechten van moslims, maar als Trump het straks voor elkaar heeft dat Apple financieel voordeliger uit is in de VS zelf (qua productie danwel belastingtechnisch), wat denk je dan dat Tim Cook doet om zijn aandeelhouders tevreden te houden? Juist, lekker de boel verkassen naar de VS. En wat betekent dit voor de consument? Niet veel, want de kwaliteitscontrole is door de massaproductie de laatste jaren toch al ernstig achteruit gegaan.

Pffff, het is toch wat, Niels!

Of ze worden wakker en verkassen eindelijk naar EU. Kun je je voorstellen, dat wij eindelijk overal de eerste zullen zijn. (al aren staan wij ‘onderaan’ de planning voor wat betreft de services zoals Apple Pay, Apple TV extraatjes, oid)

Twittert Trump op een iPhone of op een ander apparaat?
Laten we het daar eens over hebben.
Of over de aanmaak van de iPhones c.s. in de USA. Hoe daadkrachtig zal Apple worden?
Nu ja, Trump en zijn gevolg; we zullen afwachten of er ooit iets positiefs uit gaat komen.
Ik heb er een hard hoofd in.

Met deze prijzen moet het toch mogelijk zijn om in de VS te produceren.
Wat zeg ik: met deze prijzen kun je zelfs in Qatar produceren.

Niet alleen de prijzen; het gaat ook over aantallen en veranderingen.

[quote=aartjan url=http://www.onemorething.nl/community/topic/apple-en-trump/#post-3033965 time=1485693972]Met deze prijzen moet het toch mogelijk zijn om in de VS te produceren.
Wat zeg ik: met deze prijzen kun je zelfs in Qatar produceren.[/quote]

Alles is mogelijk, maar waarom zou apple dat doen?

Wacht wat. Tik in de zoekbalk eens ‘Trump’ in (http://www.onemorething.nl/zoeken/Trump/). Ik heb het idee dat er een gezonde hoeveelheid Trump-berichtgeving verschijnt. Verder proberen we vooral interessante feiten of meningen te beschrijven, geen eigen standpunt in te nemen en niet van iedere Tweet of scheet van Trump een heel verhaal te maken.

@aartjan:

Qatar, is dat niet het land waar de rijke Arabieren migranten voor een hongerloon en zonder contract en lamentabele arbeidsvoorwaarden - als ze die al krijgen - aan het werk zetten en ‘opsluiten’ in werkkampen ?

@ Dick de Roos: Trump twittert gelukkig zelf op een Android. Van zijn team komen helaas -ook op zijn account, vaak om eerdere tweets te ‘corrigeren’- wel eens berichten van een iOS device op de account van @POTUS te voorschijn

Eens met Raymon.

Hoezo ‘gelukkig’?

Ik verwacht dat de VS steeds labieler gaat worden en dat dat zal betekenen dat Amerikaanse multinationals zullen overwegen hun activiteiten meer buiten de VS onder te brengen om zich in te dekken.

Android okee… maar onveilige Android? Slechte zaak!

http://www.telegraaf.nl/digitaal/27505712/Trump_gebruikt_slecht_beveiligde_telefoon.html

Het kan hem ook niks schelen, hoe veilig het is. Privacy kan hem niet veel schelen. Dat heb ik eerder ergens gelezen.

je kunt voor- of tegen Trump zijn maar bedenk dat er is de wereld daar in amerika en zeker hier in europa wel het een en ander aan de hand is. Het kan geen enkel kwaad om eens bij te sturen voordat het definitief te laat is. De islam verdraagt onze joods christelijke samenleving totaal niet. zij zullen ons enkel vernietigen. De denkwijze wijkt wel zo ernstig af van die van ons!. Over israel kun je positief denken dan wel een negatieve houding. Bedenk dat Israel bijvoorbeeld in staat is om van enkel gort droog zand vruchtbaar land te maken door HARD TE WERKEN. Daar mankeert het bij de islam al aan. Minimaal 5 x per dag bidden op betere tijden. Wat gebeurt er in Palestina? Enkel kinderen die geboren worden (gemaakt en doelbewust) met geen enkele toekomst. Alles dankzij de religie die dit van harte ondersteunt. Wat zien we hier in nederland? De islam werkt voor meer dan de helft NIET. Zware religieuze uitingen zijnde de hoofddoeken of nog veel erger om over de vrijheid en emancipatie van de vrouw nog maar te zwijgen. Telkens als je een islam vrouw ziet loopt ze achter de kinderwagen. Bedenk eens wat dit gaat worden? Merendeels op jouw en mijn kosten. Merendeels moet je voor de intelligentia qua IT denken aan India etc. De relatie Trump-apple. volkomen terecht zegt hij nu: meerderheid van de producten in amerika produceren in geval amerikaans bedrijf. Bedenk de rest maar. Ik ben al wat ouder. De ondergang is al lang in volle vaart onderweg.

@ronaldbob, ga jij je ongenuanceerde kennis etaleren, met deze uitgekauwde en overbekende riedel? Alsjeblieft zeg, bespaar me deze “les”.

Nee. We kunnen helaas niet om de feiten heen. Roep ze tot de orde zou ik zeggen.

De dooi lijkt aan te houden.