Apple-fans het meest trouw

Weinig tevredenheid over telecomproviders

Door: TANJA DE VREDE NIEUWS

Maar een op de drie mobieletelefoonbezitters is tevreden met een telecomprovider. De telefoons zelf houden de gemiddelde gebruiker ook maar een goed half jaar tevreden

Dat blijkt uit onderzoek onder 4000 telefoonbezitters in Groot-Brittannië, de VS, Australië en Zuid-Afrika. Het onderzoek is uitgevoerd door WDS, een klantenservice voor telecomorganisaties.

Veel mensen zijn ontevreden. Een op de drie denkt er aan over te stappen op een andere provider. Een kwart doet dat echter niet, omdat het te veel moeite is voor hen.

Ook met de telefoons zelf zijn veel gebruikers niets erg tevreden. Als ze het apparaat net hebben, zijn ze er wel blij mee, maar gemiddeld na 7 maanden neemt die blijdschap fors af. Bijna 60 procent wil een andere mobiele telefoon. Dat wordt dan in veel gevallen een ander merk. Wel zijn Apple-klanten het trouwst. Daarvan wil maar 25 procent een ander merk. Van de Samsung-gebruikers wil 46 procent dan al een telefoon van een andere leverancier en tweederde van de Nokia-klanten kijkt naar een ander merk.

De meeste overstappers kiezen voor Samsung: 33 procent. 20 procent stapt over op Apple.

Bron: De Automatiseringsgids

De onvrede met Nokia verbaast me. Kreeg gister een Galaxy tab, en had na 3 jaar weer eens een ervaring met Android. Wat een bagger zeg. Windows Phone blijft uit de doos de beste ervaring. iOS is misschien net zo consistent, maar de candy-crush grafische stijl spreekt me een stuk minder aan. Ook qua hardware zijn de Nokia’s gewoon ouderwets degelijk, en behoorlijk strak vormgegeven.

Als Apple met die belachelijk grote 4,7" of nog erger 5,5" komt, dan zijn ze in ieder geval al een trouwe iPhone-klant kwijt.

Jouw ervaring met Windows Phone is positief en persoonlijk kan ik mij ook wel voorstellen dat ik ermee zou kunnen werken. Maar ik denk dat op dit moment mensen meer tevreden zijn met Android of iOS. Simpelweg omdat ze langer bestaan en inmiddels een behoorlijk app aanbod hebben. Ik denk wel dat Windows Phone een blijver is en dat aanbod zal alleen maar toenemen. Maar voor nu is, voor de algemene gebruiker, Android of iOS de makkelijkere keuze.

Opvallend dus dat de meeste mensen bij iPhones blijven, maar als men overstap, kiest men Samsung. Die mensen zullen daarna dan waarschijnlijk voor een iPhone gaan en dan daarbij blijven. :wink:

Once you go Mac, you never go back

Ik heb helemaal géén telefoonprovider. Geen ontvangst onder de steen. Dan krijg je dat.

MoNdO GeNeRaTor,

denk je nou echt dat indien Apple deze 2 formaten zou uitbrengen, zij de 4 inch volledig gaan afschaffen? Denk het niet. :slight_smile:

[quote=jackybe67 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/apple-fans-het-meest-trouw/#post-2684537 time=1400079510]MoNdO GeNeRaTor,

denk je nou echt dat indien Apple deze 2 formaten zou uitbrengen, zij de 4 inch volledig gaan afschaffen? Denk het niet. :slight_smile:
[/quote]
Ik hoop van niet :wink: .

Ook ik bezit een Nokia (Lumia 925) en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben, erg mooie looks, degelijkheid en prestaties voor bijna de helft van de prijs van een iPhone 5.

Windows Phone 8 is een mooi, strak/sober, elegant en vlot systeem.
Toegegeven, je moet op het start scherm de ‘tiles’ wel een beetje smaakvol indelen, afwisseling tussen grote en kleine ‘tiles’ en mapjes gebruiken.
En een bescheiden kleur (olive green of steel blue) kiezen omdat het er ook spuuglelijk uit kan zien.

Het grootste bezwaar dat mensen aantekenen tegen een Windows Phone, het aanbod apps dat te gering zou zijn, begrijp ik echt niet.
Hoeveel apps heb je nodig? Alsof het aanbod van apps voor een Windows Phone op 1 hand te tellen is :slight_smile:
Voor ieder doeleinde heb ik een geslaagde app gevonden.

Zo denk ik er ook over. Die Windows Phone vind ik de enige echte concurrent voor de iPhone. Android vind ik nog steeds heel erg lelijk.

Onlangs ook een Nokia in mijn handen gehad, zag er erg mooi uit, scherm, ontwerp, bouw. Weet verder niet hoe en wat over het OS, maar vond de telefoon echt mooi! Nokia blijft Nokia. Het zal uiteindelijk een goede stap blijken te zijn van MS, denk ik, dat ze Nokia hebben overgenomen.

[quote=MoNdO GeNeRaToR url=http://www.onemorething.nl/community/topic/apple-fans-het-meest-trouw/#post-2684530 time=1400076945]Als Apple met die belachelijk grote 4,7" - knip - komt, dan zijn ze in ieder geval al een trouwe iPhone-klant kwijt.[/quote]Wat zit je toch altijd te mekkeren over “die belachelijk grote 4,7”-schermen"? Ik heb toevallig een telefoon met exact dat formaat scherm, die is dus 6 millimeter (!!!) breder dan een iPhone. Ik kan me voorstellen dat je geen 7"-scherm in je broekzak propt, maar een verschil van 6 millimeter is werkelijk niets.

Al jaren een zeer tevreden Samsung gebruiker. Zolang Apple iets simpels als verschillende profielen niet aanbiedt op de iphone, zal ik nooit over stappen. Bovendien stap ik pas over als ik niet tevreden ben over Samsung en dat zie ik niet gebeuren.

Omdat het dan te groot is voor je hand. 4" is eigenlijk al te groot, maar dat gaat nog net.

Voor de rest stoor ik mij vooral aan het feit dat phabets eigenlijk ontstaan zijn als een noodoplossing van Android om een retinaresolutie te creëren in hun systeem. Maar omdat de icoontjes dan plots heel erg klein werden, hebben ze de oplossing gezocht in het maken van grotere telefoons. En opeens werd dat een verkoopsargument.

[quote=MoNdO GeNeRaToR url=http://www.onemorething.nl/community/topic/apple-fans-het-meest-trouw/#post-2684598 time=1400092651]Omdat het dan te groot is voor je hand. 4" is eigenlijk al te groot, maar dat gaat nog net.[/quote]Dan moet je absoluut geen iPhone 5 of 5S kopen, want dat is pas een vreemd ding. Volgens Jobs was 3,5" hét ideale formaat, en wat ergonomie betreft klopt dat ook aardig. Vervolgens komt Apple met een 4"-scherm, maar in plaats van die extra halve inch over de hoogte én de breedte te spreiden maken ze hem gewoon een halve inch hoger. Weg perfecte ergonomie én je zit met een telefoon met een wel erg bizarre beeldverhouding.

Ik blijf ook nog even bij mijn 4. Perfecte telefoon.

Voor te bellen en een sms perfect.
Voor alle andere dingen, ouwe zooi!!
Blijf maar lekker stil staan in de tijd dat er nog niks anders was. :smiley:

SMS?? Wat is dat?? :slight_smile:

Serieus… ik heb ook een 4. En doe er alles mee behalve bellen en SMS-en.
Nou vooruit, laat ik eerlijk zijn. De 5 gespreksminuten haal ik nog wel in een maand.

Overigens is de 4 en 4S nog steeds het mooiste model wat mij betreft.

Ik bedoel dat bij andere dingen een groter formaat toch echt wel handiger is.
Maar kom op Karel, 5 minuten bellen!! ik dacht toch echt dat een telefoon daarvoor bedoeld was.
Of bel je echt nooit ? :stuck_out_tongue:

De enige die ik werkelijk nog bel, dat zijn mijn ouders, max 10 min per maand. En ik heb niet eens een smartphone, laat staan een iPhone ;!

Ik bel echt nooit nee.
Ik ben overal bereikbaar dankzij de iPhone. Dat is handig.

Verder is het vooral navigatiesysteem, iPod, Facebook, WhatsApp, incidenteel fototoestelletje, etc.