Apple kopen uit Engeland?

Hallo,

Nadat ik een paar keer op Marktplaats had gekeken naar tweedehands Powerbooks kreeg ik een mailtje van ene Christine

[quote:0b435e2f2e]Hello Sir

I saw that you are interested in a Apple Powerbook G4 15"
and I was wondering if I can make you a better offer if you won’t
win this auction.
I have the same item and I am trying to sell it.
I can offer it for 1900 euro , but the shipping is payed by you.

I will wait your email if you will consider my offer.

Best regards and thank you for your time.

Christine[/quote:0b435e2f2e]

Ik geantwoord dat je er ook eentje voor 1989 nieuw kunt kopen in nederland. Reageert ze daarop en wil ze hem voor 1350 euro verkopen en zij betaalt de verzendkosten. Het blijkt ook nog een [b:0b435e2f2e]powerbook G4 15" 1,67Ghz Superdrive[/b:0b435e2f2e] te zijn. Nu heb ik via MSN met haar gechat en hij blijkt nog nieuw in de doos te zitten en ze verkoopt hem omdat ze al een dell laptop heeft. Ik heb gezegd dat ik er nog even over na denk. Via FedEx wil ze hem sturen.

[size=18:0b435e2f2e]Heeft iemand ervaring hiermee, of heeft iemand tips of wil iemand me helpen en zich er ook even in te verdiepen?[/size:0b435e2f2e]

Alvast bedankt,
Bk

Iets zegt mij dat er een vuil luchte aan zit. Ik weet niet waarom...

Kijk hier maar voor ene voorbeeld hoe het fout kan gaan:

http://www.p-p-p-powerbook.com/

ik zou het niet doen! al helemaal niet omdat ZIJ de verzendkosten ( a ong 45 pond, omgerekend ongeveer 60 euro via fedEx ) wil betalen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ik vind het trouwens ook vreemd dat ze om euro’s vraagt! ik vind het heel riskant!

ik zou dit niet vertrouwen. het klinkt te mooi om waar te zijn, en dan is het ook niet waar...

Het stinkt! Al verhalen gelezen over dergelijke praktijken. Mensen uit Engeland. Ze willen hebben dat je eerst betaald maar daarna hoor je er niets meer van ...

idd

pure oplichterij
vooral een prijsdrop van zoveel honderd euro getuigd van onreine zaakjes.

face it, je kunt een apple misschien iets goedkoper krijgen als student of docent, ofwel van een teleurgestelde koper die hem weg wilt, maar dan doet ie er niet veel meer dan de initiele verkoopsprijs af.

de prijs die zij (als het al een zij is) noemt is ook zo hoog omdat het in mijn ogen lastig was om d evaluta om te rekenen, heb je de prijzen van apple in uk vegeleken?
zijn die gelijk aan de onze na omrekening of iets duurder?

wie denkt dat een product van ongeveer 2000 € betrouwbaar van een land naar ee nander gezonden kan worden na een gesprekje over msn, vraagt in mijn ogen erom dat zijn broek gescheurd wordt.

ook een beetje vreemd dat ze er ineens 600 euro vanaf heeft gehaald :?

moet je haar voor de gein eens maria noemen, een van haar schuilnamen,

een powerbook voor zo weinig poen, dat ken gewoon niet,

al eerder zo’n citaatje gelezen van ene maria die voor een scheintje een pb wegdoet, het zag er het zelfde uit, volgens mij is het zo’n maffia.

misschien is dit wel een manier om het te testen:

doe je voor als iemand anders en vraag of ze nog een powerbook heeft liggen. dan vraag je welke specs hij heeft en voor hoeveel ze hem kwijt wil.

als dit overeen komt kan het zijn dat ze eerlijk is.

snoop.

[quote:30125a7912="bk"] Ik geantwoord dat je er ook eentje voor 1989 nieuw kunt kopen in nederland. Reageert ze daarop en wil ze hem voor 1350 euro verkopen en zij betaalt de verzendkosten. Het blijkt ook nog een [b:30125a7912]powerbook G4 15" 1,67Ghz Superdrive[/b:30125a7912] te zijn. Nu heb ik via MSN met haar gechat en hij blijkt nog nieuw in de doos te zitten en ze verkoopt hem omdat ze al een dell laptop heeft. Ik heb gezegd dat ik er nog even over na denk. Via FedEx wil ze hem sturen.[/quote:30125a7912]

Probeer d’r anders over te halen om het onder rembours te versturen :wink:
Of wellicht op de een of andere manier met een webcam? Maar verder zit d’r een nogal sterke lucht aan…

ik vertrouw het ook niet!!

zo iets is bij mijn vriend al een x met ene ipod gebeurt… weg geld!!
En dan sta je dus machteloos!

Das vééél te goedkoop, er is zeker iets mis mee. Niemand verkoopt de nieuwste Pwb voor zo weinig geld. Afblijven dus!

[quote:2a4bf515ab="SnoopDogg"]misschien is dit wel een manier om het te testen:

doe je voor als iemand anders en vraag of ze nog een powerbook heeft liggen. dan vraag je welke specs hij heeft en voor hoeveel ze hem kwijt wil.

als dit overeen komt kan het zijn dat ze eerlijk is.

snoop.[/quote:2a4bf515ab]

Hmm, goed idee, ik ga het eens proberen.

[quote:97332cad50="pietjepuk6546"]Das vééél te goedkoop, er is zeker iets mis mee. Niemand verkoopt de nieuwste Pwb voor zo weinig geld. Afblijven dus![/quote:97332cad50]

Ze zei dat ze een tevreden was met haar dell inspirion (ook een laptop blijbaar…) en dat ze er geen 2 nodig had, kan ik eik best wel wat van begrijpen

Ik heb ook al verschillende verhalen mnet eenzelfde strekking gelezen. Geld betalen en dan of niets ontvangen of een door met een paar bakstenen. Ja, je gelooft het niet maar dat is gebeurd. Zo kun je natuurlijk ook iets onder rembours versturen. Niet op in gaan zou ik zeggen. Doe je het wel dan zijn we den ik allemaal benieuwd hoe het afloopt. Ik denk alleen dat ik de afloop wel weet. Hoe komt ze overigens aan je mailadres? Heb je daar al eens over nagedacht.

Als er wordt voorgesteld de transactie via Western Union/MoneyGram Service te laten lopen weet je iig dat het niet kosjer is.

Hmm, ik ben nu met haar aan het chatten. Ze lijkt me echt betrouwbaar. of een hele goede crimineel.. maar ze laat me zelf de weg kiezen hoe ik hem hier wil hebben. Naja , nog ff doorvragen

Je moet zeggen dat je op vakantie gaat in Engeland, en hem anders komt ophalen. Als ze dan haar adres en alles geeft, dan zeg je dat je daar in 5 dagen bent. Je wacht vijf dagen, en zegt dan dat er niemand in dat huis woont of niet bestaat. Als ze dan zegt dat je dan verkeerd gezocht hebt of zo zeg je dat je nog altijd thuis bent. Zo kom je achter de waarheid. Als je niets meer hoort, is het oplichterij.

Lars

[quote:101d30995b="Larz"]Je moet zeggen dat je op vakantie gaat in Engeland, en hem anders komt ophalen. Als ze dan haar adres en alles geeft, dan zeg je dat je daar in 5 dagen bent. Je wacht vijf dagen, en zegt dan dat er niemand in dat huis woont of niet bestaat. Als ze dan zegt dat je dan verkeerd gezocht hebt of zo zeg je dat je nog altijd thuis bent. Zo kom je achter de waarheid. Als je niets meer hoort, is het oplichterij.

Lars[/quote:101d30995b]

Zoiets had ik al gedaan, Ik zei dat ik misschien in de zomervakantie naar londen ging (ze woont daar.) maar echt een antwoord kreeg ik er niet op. Ik weet nu zelfs in welk bedrijf ze werkt. Ze heeft de laptop van haar baas gekregen omdat ze altijd zo goed werkt… :evil:

Dear Christine,

Go and fuck your boss. You probably get an iMac G5, it is much worth!

Je naam.

:evil: :evil: