Apple Laserwriter bridge software

Weet iemand of beter nog kent iemand de LaserWriter bridge software om een Apple LaserWriter via MacOS in een netwerk beschikbaar te maken voor andere computers in het netwerk? Ik vraag mij af of deze software er nog voor MacOS X komt? Weet iemand toevallig ook hoe je een niet usb printer (Apple laserWriter) op usb kan aansluiten en dan via MacOS X beschikbaar kan maken op een netwerk?

zelf heb ik een laserwriter select in mijn netwerkje gekregen door hem aan mijn PM8600 onder OS9.2 te verbinden (appletalk-printerpoort aansluiting) laserwriterbridge in de regelpanelen te activeren en hem zo zichtbaar te maken op mijn ethernetwerk. Nadeel de PM8600 moet opgestart zijn om als printerserver te dienen. Maar het werkt prima en mijn Laseerwriter kan nog een tijdje mee zonder extra kosten.

er bestaan wel adapters die die brug kunnen maken maar die kosten direct rond de 100 euro,

http://www.keyspan.com/products/usb/USA28x/

prijs:
http://www.plusware.be/detail.asp?lang=nl&curlang=nl&m=1&s=1&req=4&reqid=4853&listpage=1&p=0&query=&meth=1&

VG
Helix

Deze opstelling heb ik nu ook met een PPC 7300 en MacOS 8.6 en dat werkt inderdaad prima... ik kan heel snel pinten vanaf mijn iBook met MacOS X. Alleen zat ik te denken aan een vervangende Mac voor de 7300 maar dan met MacOS X en het delen van de LaserWriter....

Ik denk dat ik de 7300 gewoon als server laat dienen en als backupstation en om af en toe eens heel fijn te werken met MacOS 8.6 en omdat het er gewoon leuk uitziet op het bureau :lol: :lol: :lol:

Bedankt voor je reactie…