Apple LED Cinema Display connecten met MacBook Pro (2019)

Hi daar, ik heb een mega oude Apple LED Cinema Display. Mijn lievelings om mee te werken. Alleen heb ik nu een nieuwe MacBook Pro 13# met Thunderbolt aansluiting. Door deze techniek kan ik nu mijn LED Cinema Display niet meer aansluiten aan mijn Mac Book Pro.
Of wel? Iemand een oplossing?

Dank!!!

Dat scherm heeft een mini-displayport aansluiting voor de video, en een USB-A aansluiting voor audio, camera en toetsenbordbediening van de helderheid. Dus je kan die met een USB-C naar mini-displayport adapter aansluiten (zie https://support.apple.com/nl-nl/HT207443). Ik gebruik dat ook op mijn moderne Mac mini met dat scherm. Ik gebruik zoiets als dit: https://www.onlinekabelshop.nl/usb-c-naar-mini-displayport-adapter-0-10-meter

Om de audio, camera en helderheids-functietoetsen op je toetsenbord te kunnen gebruiken moet je ook nog de extra USB-A kabel van je monitor aansluiten op een (andere) USB-C poort van je computer, via een (ander) verloopje.

Ik had in het begin af en toe nog wel eens problemen, zoals geen beeld of geen goed werkende helderheidsbediening, maar volgens mij is dat in OS updates ondertussen opgelost.

Dank je wel Buzz!!!