Apple maakt geen vrienden: Siri gaat minder applicaties ondersteunen

Apple zal binnenkort heel wat ontevreden ontwikkelaars op zijn dak krijgen. Het bedrijf gaat een einde maken aan een aantal Siri-features.

Dit topic dient als reactie-hub voor bovenstaand artikel. Via dit topic kun je op het artikel reageren. Je reactie wordt ook automatisch onder het artikel op de website getoond.

Klinkt inderdaad niet slim. Erg slecht bij zoiets geen verhaal te hebben.

Dus … zometeen kun je als “speciaal behoevend persoon” (lees: bijvoorbeeld iemand met een visuele beperking) beter met Android telefoons af zijn dan met iPhones …

… is de beweegreden beveiliging, dan zijn er andere manieren om dat te borgen …

… ik bedoel, ik heb sterk het gevoel dat Siri - behalve dan verbetering in de stemsynthese - verder niet bijzonder veel is verbeterd of gegroeid. En nu dus nog ook nog eens een stap terug. Fijn voor de mensen (die het niet als speledingetje gebruiken, maar het nodig hebben). Siri was al niet bijster goed in het verwerken van context (dus: “in welke stad bevindt zich het Paleis op de Dam”; “hoe kom ik daar”; “wat is het weer daar”, ect.). Zie onderstaand filmpje. De standaard commando’s, daar doet Siri het prima, maar zodra het complexer wordt …

In de onderstaande link een vergelijk, waarbij het laatste deel van het filmpje pas interessanter wordt waar context gerelateerde vragen worden gesteld. Hoe dan ook, jammer.zeker als je er afhankelijk van bent (en dat kan ook in ‘gewoon in de auto’ zijn).

https://www.youtube.com/watch?v=X4-qKM2O6zs

1 like

Ik begrijp daar inderdaad ook niet zoveel van @Dokter_Apple, hele goede video wel. Google Assistent is de afgelopen jaren, ondanks de voorsprong van Apple, wel echt een stuk beter geworden. Ook Alexa weet het op sommige vlakken te winnen. Inderdaad leuk voor de hedendaagse gebruiker, maar essentieel voor consumenten die het echt nodig hebben.

ik zou denken dat Apple dit alles via opdrachten (Apple Shortcuts) wil laten lopen. Die kan je wel via Siri aanroepen. Daarmee creëren ze een uniforme manier van opdrachten laten uitvoeren in applicaties.

Zoiets lijkt mij inderdaad ook de meest logische reden waarom ze de huidige ondersteuning stopzetten. We zullen het binnenkort wel zien.

Zal inderdaad wel weer heel anders uitpakken dan hier wordt gemeld. Daar zijn we inmiddels wel aan gewend. Categorie: voorbarige conclusies.