Apple Mail en verwijder van server...

Sinds panther ben ik over gestapt van entourage op mail (zo veel mogelijk MS elimineren). Nu had ik in entourage een handig knopje naast het bericht zitten waar ik aan kon geven dat het bericht van de server verwijderd moest worden bij de eerstvolgende verbinding. Op deze manier hoefde ik mailtjes die ik op mijn werk binnen kreeg niet ook nog eens thuis op te halen. Is er in Mail ook zo'n knopje?

Deze knop bedoel ik dus…

[img:bf3c947827]http://home.wanadoo.nl/~jaco.kazius/entourageknop.gif[/img:bf3c947827]

Gegroet!

JA, Volgens mij onder "Voorkeuren" - "accounts" - "geavanceerd", "verwijder bericht van server na ophalen" aanvinken.

Maar dat wil ik dus niet... sommige berichten die ik zaterdags thuis ontvang zijn maandagochtend op het werk weer wel belangrijk.......

Dan is het zowiezo niet handig om POP3 te gebruiken. Ik raad je aan om of IMAP te gebruiken (viruele postbak) of gewoon 2 email adressen, één voor de zaak en één voor thuis.

Er zit daar ook nog de keuze mogelijkheid na verplaatsen uit inkomend of een keuze van na een bepaalde tijd. Kan je daar niets mee? Anders zou ik het ook niet weten. Een extra user aanmaken met andere mail-instellingen is misschien ook nog een optie?

[quote:32b923144b="LeRiek"]JA, Volgens mij onder "Voorkeuren" - "accounts" - "geavanceerd", "verwijder bericht van server na ophalen" aanvinken.[/quote:32b923144b]Opgelet! Het vinkje moet je [b:32b923144b]wegnemen[/b:32b923144b] om de berichten op de server te laten staan.

Bedankt allemaal, maar dit is niet wat ik bedoel... Ik wil per bericht kunnen bepalen of ie wel of niet op de server moet blijven staan. Sommige mailtjes die ik vrijdagavond thuis ophaal zijn maandag op het werk van belang en andere mailtjes weer niet. In entourage kan je door op onderstaand knopje...

[img:72e6771954]http://home.wanadoo.nl/~jaco.kazius/entourageknop.gif[/img:72e6771954]

…te klikken kiezen of je het bericht wil behouden op de server of niet…

Dus, anyone?

In Mail lijkt het mij Alles-of-Niets te zijn. Nog een reden om Entourage te blijven gebruiken.

Je kan ook na een dag, een week of een maand je mail van de server laten verwijderen.