[Apple Mail] OWA account toevoegen?

Sinds 2 weken eindelijk een iBook Zeer content mee uiteraard! Hele dag natuurlijk al bezig geweest het ding uit te vogelen. Nu heb ik mijn mailaccounts en contactpersonen e.d. al toegevoegd aan 'Mail', maar ik krijg het nog niet voor elkaar om het emailadres van mijn school account toe te voegen. De Hanzehogeschool (Groningen) gebruikt een Exchange server en in Outlook en/of Entourage is het invoeren hiervan geen enkel probleem.

‘Mail’ geeft echter wat problemen…ik weet dat de server om in te loggen http://webmail.hanze.nl/exchange/naamstudent is en om in te loggen je studentnummer+wachtwoord moet gebruiken.
Dus voer ik bij “server inkomende post” in: “http://webmail.hanze.nl/exchange/naamstudent” en bij het veld “Outlook Web Access-server” idem dito. Echter ik krijg dan de melding dat de server niet gevonden wordt…Goed als ik dan toch even doorklik dan kom ik bij “server uitgaande post”…Wat moet ik hier invullen?

Mijn school heeft helaas geen handleiding hiervoor, is ook niet heel verwonderlijk daar ze Mac’s officieel niet eens ondersteunen…Maarja zelfs voor Windows bestaat zo’n handleiding niet, ze gaan er maar vanuit dat de gemiddelde student de ballen verstand van computers heeft en z’n email via internet wel bekijkt :x

hey ellart,

Welkom in de hel die Exchange heet :evil:
Is een beetje zoeken om het werkend te krijgen maar bij mij is het elukt door als Exchange server het ip adres van de server in te geven (was gewoon 192.168.10.1) en bij OWA: mailhost.domein.nl. let wel: het werkt niet als je geen SMTP server opgeeft. Exchange gebruikt dit niet maar jij hebt dit wel nodig om te kunnen mailen. Je neemt hier best de SMTP van je eigen internetprovider (gestels dat dit dezelfde is als je school). Ander zul je even moeten uitzoekn welk abonnement je school gebruikt en die SMTP gebruiken. SUCCES