Apple O duurt zoooo lang

Hoi,

Ik denk dat het is sinds 10.4.4, maar bij elk programma, zowel photoshop, dreamweaver, word, … Duurt :apple:+0 of :apple:+S zooo lang hé.
Eerst bijna 10s een ronddraaiend bolletje, en dan komt het venstertje pas!

Heb er zelf geen last van. permissies eens hertstellen of cocktail eens laten draaien.

[quote:ea06b71a87="konijn"]permissies eens hertstellen of cocktail eens laten draaien.[/quote:ea06b71a87] Huh? Hoe is dat gerelateerd aan het probleem? :?

een iDisk aan staan? Of een andere netwerkschijf...

[quote:8b983703ee="konijn"]Heb er zelf geen last van. permissies eens hertstellen of cocktail eens laten draaien.[/quote:8b983703ee]

Coctail? Wat doet dat dan?
Moet je dat regelmatig doen?

[quote:8b983703ee=“Deskman”]een iDisk aan staan? Of een andere netwerkschijf…[/quote:8b983703ee]

Ja, nu je het zegt, ik heb sinds een maandje .mac ja, dus mss ligt het idd aan mijn iDisk!
Ik ga die is afzetten?

//EDIT:
Mijn iDisk staat er wel, maar mijn syncronisatie staat op handmatig.
Dus ik kan niet instellen dat bij opstarten de iDisk niet zichbaar is zeker?

permissies herstellen heeft bij mij in dit geval wel geholpen. Dat kun je met cocktail doen...

Probeer eens [url=http://mac.softpedia.com/get/System-Utilities/Yasu.shtml]Yasu[/url], is volgens mij qua onderhoud en schoonmaak iets grondiger dan Cocktail. En geheel gratis.

Je kunt je iDisk van je desktop afgooien. De iDisk is op een of andere manier bij het openen en saven van documenten een enorme vertragingsfactor.

Tooltjes al OnyX en Cocktail en al die andere dingen kunnen de caches legen die anders nog wel eens vollopen. Onder OSX wordt de boel iets beter op orde gehouden dan voorheen, maar een beetje schoonmaken kan geen kwaad.

Hebben alle programma’s er last van??

Het is je iDisk die de boel vertraagt, voor meer info

http://www.macosxhints.com/article.php?story=20051202125345179&query=idisk

[quote:e62be37bdb="passenger"]Probeer eens [url=http://mac.softpedia.com/get/System-Utilities/Yasu.shtml]Yasu[/url], is volgens mij qua onderhoud en schoonmaak iets grondiger dan Cocktail. En geheel gratis.[/quote:e62be37bdb] Dan kan ik me niet voorstellen. Het enige dat deze appjes doen, is scriptjes opstarten met een terminalcommando. En daar is geen gradatie in. Crontasks zijn crontasks, caches verwijderen is caches verwijderen, prebinding is prebinding, etc.

Idd, het gaat nu terug als een speer! Gewoon iDisk syncronisatie afgezet... Maar ik dacht dat ik dan helemaal niet meer op mijn iDisk kon, maar dat gaat natuurlijk wel nog!

Bedankt allemaal

En die tip is pas 20x langsgekomen :oops:

Ik heb gezocht, maar niet dat verband hield gevonden