Apple raadt anti-virus software aan?

[quote:109864e97b]Apple encourages the widespread use of multiple antivirus utilities so that virus programmers have more than one application to circumvent, thus making the whole virus writing process more difficult. Here are some available antivirus utilities:

Intego VirusBarrier X5, available from the Apple Online Store
License: commercial

Symantec Norton Anti-Virus 11 for Macintosh, available from the Apple Online Store
License: commercial

McAfee VirusScan for Mac
License: commercial
Important: Information about products not manufactured by Apple is provided for information purposes only and does not constitute Apple’s recommendation or endorsement. Please contact the vendor for additional information.[/quote:109864e97b]

http://support.apple.com/kb/HT2550?viewlocale=en_US
Dus… dan toch maar anti-virus software gaan installeren.

Zag ik laatst inderdaad ook genoemd: http://www.macfreak.nl/readnews.php?newsitem=6722

lekker laten adviseren. Misschien om zichzelf in te dekken. Ik ga het echt niet installeren!

Nope ik ook niet, maar ik hekel wel het feit dat men nu denkt dat een Mac net zo lek is als Windows.

Ik draai hier wel een virusscanner, maar dit is puur voor de email.

Ik stuur vaak dingen door naar klanten, en wil niet dat ik het mailtje met een geinfecteerde bijlage doorstuur naar mijn klanten. Ik heb er geen last van, maar de ontvanger dan wel.

Hoewel het natuurlijk een onzinreden is, ben ik in bijna 16 jaar Macgebruik slechts 1 keer geïnfecteerd door een virus en wel ergens in de jaren '90: het Word macro virus.

Het feit dat Apple nu zelf virusscanners aanraadt heeft volgens mij meer te maken met het feit dat ze ook actief reclame maken met de mogelijkheid Windows te kunnen draaien op een Mac.

PS %@#*! post ik een tijd niet, ben ik opeens weer een [i:f621773a7c]newbie[/i:f621773a7c].

Ik draai hier Norton Antivirus (versie acht)

Ben toch even gaan kijken, mijn virus-definities zijn up-to-date volgens het programma. Deze zijn van 1-8-2008.
En mijn virusscander zegt “up to date”.
Maar is dat wel correct ? :?

Dit is een screenshot van intego quarantaine http://www.intego.com/virusbarrier/zoom.asp?screen=vbX5_logs_big.png het scant gewoon op windows virussen.

Lijkt mij inderdaad ook meer een advies als je bestanden uitwisselt met Windows computers. Voor zover ik weet zijn er voor Mac OS X zelf nog niet echt gevaren. Ik denk ook niet dat ik voorlopig een virusscanner installeer, dat komt wel als er een duidelijk gevaar is. :)

[quote:b508e84d19="MDF"]Ik draai hier Norton Antivirus (versie acht) Maar is dat wel correct ? :?[/quote:b508e84d19] Norton is nooit correct! [size=9:b508e84d19]Is mijn mening...[/size:b508e84d19] :innocent:

Ik denk dat apple probeert te zeggen dat hoe meer mensen een goede virusscanner gebruiken, hoe moeilijker het verspreiden van virussen is. Immers jouw mail.app of extract programma zal een virus niet herkennen maar wel klakkeloos doormailen of ftpen naar iemand die er wel vatbaar voor is (lees windows). Of wel, dat maakt in mijn ogen jou als apple gebruiker mede verantwoordelijk aan verspreiden van virussen.

Mail.app of een ander progje doet niks 'klakkeloos'! Dat doe jij als gebruiker. ([i:34751c22cb]Het kenmerk van een virus is dat het zichzelf -klakkeloos- verspreid, en dat kan dus niet (iig nog niet) op een Mac.[/i:34751c22cb])

Maar het woord ‘klakkeloos’ geeft het al aan: nooit iets klakkeloos versturen; daar wordt iedereen beter van.

Feit blijft dat als een apple gebruiker een antivirus pakket zou gebruiken iedereen daar beter van zou worden, en apple dat bedoelde.....(denk ik)... azijnzeikerigheid zit in het weer zeker vandaag?

[quote:1c149813d5="Beakerflo"][quote:1c149813d5]Apple encourages the widespread use of multiple antivirus utilities so that virus programmers have more than one application to circumvent, thus making the whole virus writing process more difficult. Here are some available antivirus utilities:

Intego VirusBarrier X5, available from the Apple Online Store
License: commercial

Symantec Norton Anti-Virus 11 for Macintosh, available from the Apple Online Store
License: commercial

McAfee VirusScan for Mac
License: commercial
Important: Information about products not manufactured by Apple is provided for information purposes only and does not constitute Apple’s recommendation or endorsement. Please contact the vendor for additional information.[/quote:1c149813d5]

http://support.apple.com/kb/HT2550?viewlocale=en_US
Dus… dan toch maar anti-virus software gaan installeren.[/quote:1c149813d5]

Valt het jullie niet op dat er allemaal dure commerciële pakketten worden genoemd, terwijl Apple zelf voor haar Xserver ClamAV mee levert, dat gratis is???)
http://support.apple.com/kb/HT3216?viewlocale=nl_NL

Natuurlijk heb je ze nodig als je Windows draait, maar ik denk dat Apple aandelen heeft bij de genoemde bedrijven.

[quote:9e1df2697f="hendrik ijzerbroot"]

Natuurlijk heb je ze nodig als je Windows draait, maar ik denk dat Apple aandelen heeft bij de genoemde bedrijven.[/quote:9e1df2697f]

Wat heb je nodig als je Windows draait? Een AV-programma? Dat denk ik niet. Je moet daarmee dan alleen niet op P0rN0-sites kijken. Da’s dan wél weer een nadeel van Windows (evenals de instabiliteit, gebrekkige UI, etc.).

Bestaan die dan voor Macs Ik heb soms mijn FireWall aan, meer niet

Zie ook: [url=http://voices.washingtonpost.com/securityfix/2008/12/apple_mac_users_should_get_ant.html]Apple: Mac Users Should Get Antivirus Software[/url]

Hmm, een van mijn redenen om Mac te nemen was de virusloos heid. Niet dat ik daar op Windows last van had maar het is toch leuk om te weten dat je nergens last van kan krijgen. Maar als ik het goed begrijp krijgen 'we' toch ook helemaal nergens last van?

[quote:814c5f6430="imar"]PS %@#*! post ik een tijd niet, ben ik opeens weer een [i:814c5f6430]newbie[/i:814c5f6430].[/quote:814c5f6430]

Hey newbie, misschien hebben ze de ranks aangepast :P. Ooit was je een newbie tot 50 posts… tegenwoordig is het +300 geloof ik :).

Anyway ontopic: Virusscanner begin ik niet snel aan. Ik weet wat ik binnen haal en de kans blijft gelukkig nog steeds erg klein.

ik heb ooit is een virusscan gehad, die trouwens nooit een virus vond, maar ik werd zo gek van het automatisch naar updates zoeken (zonder dat ik het programma aanzette) dat ik em verwijderd heb... heb er ook niks aan gehad :P