Apple ronselt nieuwe Europese partners voor iPhone

Apple heeft mogelijk nieuwe Europese partners geselecteerd voor de iPhone. Naar alle waarschijnlijkheid worden die volgende week bekend gemaakt op het Mobile World Congress in Barcelona.

De Spaanse krant El Periodico meldt dat Telefonica een overeenkomst met Apple heeft gesloten voor de Spaanse markt. Telecom Italia zou de Italiaanse licentie krijgen, volgens de website Macity. Dit zou af te leiden zijn uit de firmware van de iPhone. Le Temps voorspelt dat er voor de Zwitserse markt een deal aankomt met Swisscom.

Daarmee lijkt Apple toch vooral te gaan voor individuele overeenkomsten met nationale marktspelers. De iPhone is momenteel te koop in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Vorig jaar was er volgens geruchten juist nog onderhandeld met internationale partijen als T-Mobile. Apple wou met die partners licentieovereenkomsten sluiten voor andere landen, waaronder Nederland.

Waarschijnlijk komt ook Yahoo! met aankondigingen voor mobiele toepassingen voor de Europese markt. Het bedrijf heeft op dinsdag 12 februari een persconferentie gepland. Yahoo! wil zijn diensten via de portal Go! ontsluiten. Eerder werd al een samenwerking met T-Mobile aangekondigd.

Bron

TIM is inderdaad al als provider te vinden in de Firmware. Als ze het over lokale spelers op de telecom markt hebben kunnen we dus op KPN rekenen voor de iPhone.

Dit ‘nieuwtje’ was overigens al vorige week bekend… :wink:

Ooh ok, ik heb het toen niet op OMT gezien..

maar nog niets bekend over NL dus?

Ik hoop dat ze em dan ook aanbieden zoals we gewoon zijn: "Gratis iPhone bij een 2 jaarig KPN abbonoment!" :P

Ach nee joh, de markt is hier al verzadigd: is toch duidelijk: Nederland heeft 16 miljoen inwoners en Apple 'mist' 1,6 miljoen iPhones, dus 1 op de 10 Nederlanders belt al met een iPhone... hahaha :P :wink:

Apple heeft het al druk genoeg om deze gebruikers te blijven pesten met diverse updates…

[quote:56e74b211b="Graphsic"]maar nog niets bekend over NL dus?[/quote:56e74b211b] Aangezien Apple voor locals wil gaan is het KPN geworden vermoed ik. Gelukkig... Werkt me Visual Voicemail opeens dadelijk toch op mijn US iPhone. ;-)

ben wel benieuwd wanneer ie komt dan!

Zou beetje jammer zijn als kpn de aanbeider zou worden. Is niet echt de provider die de hipste doelgroep aanspreekt verder heeft vodafone en of t-mobile veel meer winkels in nederland en zouden die de iphone mooi kunnen verkopen. Even afwachten nog maar dan, ik kan niet wachten.

KPN in NL betekent dus Base in België want Kpn=moeder van base ???

[quote:79a42eaf53="Remon"]Zou beetje jammer zijn als kpn de aanbeider zou worden. Is niet echt de provider die de hipste doelgroep aanspreekt verder heeft vodafone en of t-mobile veel meer winkels in nederland en zouden die de iphone mooi kunnen verkopen. Even afwachten nog maar dan, ik kan niet wachten.[/quote:79a42eaf53]

Nooit van Hi gehoord zeker :wink:

Aanspreken van [i:a17f1b2d9f]hipste doelgroep[/i:a17f1b2d9f]? wat een onzin zin.

Precies en trouwens Vodafone NL past niet eens in het providerbalkje op de iPhone. NL KPN wel. :P

[quote:25d970e756="Lothian"]Aanspreken van [i:25d970e756]hipste doelgroep[/i:25d970e756]? wat een onzin zin.[/quote:25d970e756] Precies, Apple gaat toch voor business want ze willen het winnen van RIM.

Laat maar komen die iPhone, ik ben er klaar voor. KPN/ Vodofone of T-Mobile het zal met een ruk zijn, als die maar snel komt

[quote:c6f6a652f5="Remon"]Zou beetje jammer zijn als kpn de aanbeider zou worden. Is niet echt de provider die de hipste doelgroep aanspreekt verder heeft vodafone en of t-mobile veel meer winkels in nederland en zouden die de iphone mooi kunnen verkopen. Even afwachten nog maar dan, ik kan niet wachten.[/quote:c6f6a652f5] Zoals eerder ook gezegd bestaat er ook Hi, maar daarnaast zijn providers zoals Vodafone en T-Mobile (maar ook Orange) nogal vervelend aangezien zij het nodig vinden de software te veranderen + hun logo's op de telefoons te pleuren...

[quote:48c8ecc827="Remon"]Zou beetje jammer zijn als kpn de aanbeider zou worden. Is niet echt de provider die de hipste doelgroep aanspreekt verder heeft vodafone en of t-mobile veel meer winkels in nederland en zouden die de iphone mooi kunnen verkopen. Even afwachten nog maar dan, ik kan niet wachten.[/quote:48c8ecc827] Sorry t-mobile en vodafone meer winkels in Nederland????

De mobiele aanbieders van KPN zijn

  • KPN,
  • Hi,
  • Telfort.

Alle drie hebben hun eigen winkels, de Primafoon is in vrijwel elk stad/dorp te vinden lijkt en net als bij de andere providers kan je gewoon een abo afsluiten bij b.v. Phonehouse.

[quote:dbca4c87f1="sven-"][quote:dbca4c87f1="Remon"]Zou beetje jammer zijn als kpn de aanbeider zou worden. Is niet echt de provider die de hipste doelgroep aanspreekt verder heeft vodafone en of t-mobile veel meer winkels in nederland en zouden die de iphone mooi kunnen verkopen. Even afwachten nog maar dan, ik kan niet wachten.[/quote:dbca4c87f1] Zoals eerder ook gezegd bestaat er ook Hi, maar daarnaast zijn providers zoals Vodafone en T-Mobile (maar ook Orange) nogal vervelend aangezien zij het nodig vinden de software te veranderen + hun logo's op de telefoons te pleuren...[/quote:dbca4c87f1]

Een logo als afbeelding ineen toestel vind ik nog niet zo’n ramp maar de lelijke logo’s op het toestel of hun software VERSCHRIKKELIJK :x :x :x :x :x :x

maar als t kpn wordt, kan ik dan ook met m'n telfort simkaart in m'n iPhone zonder unlock?

Nee. Denk hetmm niet.