Apple Soundtrack

Niemand had het verwacht, geen enkele rumors! Apple is Go(o)d!

:smiley:

www.apple.com/soundtrack

Dat ziet er veelbelovend uit!

gaat da niet over de werking tussen FCP en Soundtrack?

[img:94e7334386]http://www.cyber-beatles.com/apple.jpg[/img:94e7334386]+ :apple: = Soundtrack.

:smiley:

apple is god?

het is geen nieuw product hoor :slight_smile:
zat vroeger bij een of ander pro programma.
Ze hebben het er nu gewoon van gescheiden en appart verkocht

extra kassa kassa…

Goed gevonden toch :slight_smile:

voor de liefhebbers prima toch! ieder wat wils!

prijzig, maar lijkt mij interessant om eens nader te bekijken! :D

[mod:56bb725194="hs-l"]eh ik denk niet dat dit in algemeen thuis hoort,.. verplaatst naar iApps

en er waren nog twee andere topics over dit onderwerp en dit was de tweede (maar de langste, vandaar dat hij nog open is)
in het vervolg a.u.b. de zoekfunctie (rechtsboven in beeld) :slight_smile:
[/mod:56bb725194]

dit programma zit in het FCP4 pakket, ik denk niet dat het daarvoor al bestond. ik ben er nu al 2 dagen mee ah experimenteren en het is allemaal zo voor de hand liggend (ik heb wel al met FCP3 gewerkt en qua werking lijkt dit er heel veel op) dat ik 2 minuten na het installeren al een luisterbaar muziekstukje had samengesteld. Componeren kan je het nl. niet noemen. het is echt luisteren slepen, baslijn erbij, drum erbij en klaar, net echt

het enige nadeel m.i. aan dit programma is dat je nooit door de gigantische berg loops, tracks en FX heen geraakt :wink:

als je met muziek bezig bent is het misschien toch wel de redelijk hoge aanschafprijs waard, ik heb nog niet zo’n uitgebreid programma gezien voor dat geld

groeten
Moos

Excuses voor het openen van een topic die al twee keer open was. Ik had er nog nooit wat over gehoord en was nog niets tegen gekomen niet zo raar als het nieuw is maar ik had dat niet door. Het werd ook niet groots aangekondigd, en kwam het toevallig tegen toen ik op zoek was naar appleworks update.

Maar moos raad je het aan aan mensen die compleet geen ervaring hebben met muziek maken op de computer? (zal wel het is natuurlijk apple…)
Of is het echt een beetje Magix Music Maker…?

Soundtracks is een uitgeklede versie van (Emagic's) Logic. Het hele MIDI gebeuren is er uit gehaald en daardoor niet echt interessant voor muzikanten (zoals ik). Voor wie wil knippen en plakken met audioloops zijn er heel wat (gratis)alternatieven. Kijk bv eens op [url=http://www.osxaudio.com]OSXAudio.com[/url], [url=http://www.macmusic.org/home/?lang=EN] Macmusic.org[/url] of zoek een bij Versiontracker naar audio.

[quote:a057ba26e8="Eprom"]Soundtracks is een uitgeklede versie van (Emagic's) Logic. Het hele MIDI gebeuren is er uit gehaald en daardoor niet echt interessant voor muzikanten (zoals ik). Voor wie wil knippen en plakken met audioloops zijn er heel wat (gratis)alternatieven. Kijk bv eens op [url=http://www.osxaudio.com]OSXAudio.com[/url], [url=http://www.macmusic.org/home/?lang=EN] Macmusic.org[/url] of zoek een bij Versiontracker naar audio.[/quote:a057ba26e8]

ik had begrepen dat het een soort pro tools is waar een gedeelte van emagic bij gezet is en dat het wel voor muzikanten heel erg interessant is.

Soundtrack zit bij FCP 4. Ik heb het geprobeerd. Het is juist bedoeld voor niet-muzikanten, en ook een beetje leuk voor wel-muzikanten. Het werkt zo, dat je instrumenten bij elkaar kan gooien, die automatch kwa toonsoort en tempo bij elkaar passen. Het werkt met een vernuftig zoeksysteem, dat ook nogal nodig is want je krijgt er 4 gb aan loopjes en geluidjes bij. Je begint met een leuk ritme dat lekker bij je (geimporteerde) filmpje past, en dan maar muziek bij elkaar gooien. En al die clipjes kun je heel soepel op elke gewenste lengte maken en afwisselen met bijpassende deuntjes. Het werkt allemaal realtime, en het is een wonder dat het kan en lijkt echt broodroof voor sounddesigners. Maar als je een idee voor melodie of een arkoordenschema in gedachten hebt, heb je toch iets anders nodig. (Cubase SX, Logic). Het zou een iApp kunnen zijn, omdat het heel eenvoudig te leren is en er volgens mij eerder een markt voor is bij hobbyfilmers, dan pros. Moet dus goedkoper.

[quote:e41cfc3279="HS-L"]ik had begrepen dat het een soort pro tools is waar een gedeelte van emagic bij gezet is en dat het wel voor muzikanten heel erg interessant is.[/quote:e41cfc3279]

Soundtrack MAG je absoluut niet vergelijken met Protools!
Knippen en plakken van (door anderen ingespeelde) loopjes heeft IMHO niet veel te maken met muziek maken.
Zoals Andre hierboven al schreef “als je een idee voor melodie of een arkoordenschema in gedachten hebt, heb je toch iets anders nodig”

Maar het belangrijkste is dat Soundtrack niet te syncen is met andere soft- en hardware; Rewire, MTC en SMPTE zijn onmisbare functies.