Apple TV retouneren

Dag allemaal,

Ik heb recentelijk apple TV bij de dixons (certified apple reseller) aangeschaft omdat mij het ideaal leek om rechtstreeks vanaf mijn macbook pro films en dergelijke te kunnen ‘airplayen’. Ik vroeg dus aan de verkoper of dit mogelijk was met dit apparaatje. Hij vertelde me dat het met ieder iDevice en mac laptop kon.

Echter sloot ik hem thuis aan nadat ik hem netjes uit het plastic had gehaald. (Plastic uiteraard weggegooid.) Alles zag er keurig uit en werd goed weergegeven op mijn scherm. Na hem ingesteld te hebben leek het mij een goed plan om me laptop te pakken en wat te ‘airplayen’. Echter heb ik een macbook pro 17 inch uit medio 2010 en deze blijkt dat niet te ondersteunen waardoor ik er dus niks aan heb.

Nu zou ik het dus graag retourneren en mijn geld terug willen krijgen, (geen tegoed bonnen). Echter weet ik dat apple lastig kan doen met zulke dingen. Zou dat in dit geval ook zo zijn? Iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt.

Mvg,

Wouter

Volgens mij moeten ze je altijd de mogelijkheid geven tot retourneren binnen een bepaalde datum , wat staat op de kassabon. ?

Verpakking is geen issue dat is een fabeltje om mensen niet te laten ruilen - zoek maar eens op de site van KASSA (NL3)

Maar het moet wel werken hoor , alleen moeten je films eerst in iTunes hebben staan OF je moet een app als VLC downloaden en installeren i.c.m. ML OS. Dan kun je de film aanzetten in VLC en streaming vanuit ML (menu-balk)

Met het retourneren heb ik zelf ook geen ervaring. Softwarematig gezien is er wel een oplossing (zoals Shmoo dat hierboven ook al voorstelde). Ik ben zelf bijvoorbeeld een fervent gebruiker van Beamer: http://beamer-app.com . Werkt perfect en de licentie is niet zo heel duur.

Apple heeft hier niks mee te maken: je hebt hem bij Dixons gekocht. Je zegt dat ze je daar foutief hebben voorgelicht: dat kun je ze voorleggen. En dan maar hopen dat ze het slikken.

Terugnemen hoeven ze officieel niet wanneer je het in de winkel aanschaft.

Maar…

Als je gewoon op de Dixon site had gekeken dan had je het volgende kunnen lezen:

Ruilen kan binnen 14 dagen na ontvangst van de aankoop. Het betreft alle artikelen, uitgezonderd software of andere producten waarvan de verzegeling (seal) is verbroken, telefoonkaarten en belpakketten of andere gepersonificieerde producten. Daarnaast dient het product indien redelijkerwijs mogelijk compleet in de verpakking te zitten, onbeschadigd te zijn en voorzien te zijn van de originele of een kopie factuur. U kunt er voor kiezen om het product terugbrengen in een filiaal of terug te sturen. Wij streven er altijd naar om zo snel mogelijk het aankoopbedrag terug te storten, het maximale termijn hiervoor is 30 dagen.

Vage tekst maar ik lees er in dat je je geld terugkrijgt.

[quote=Wouter125 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/apple-tv-retouneren/ time=1373473648]…leek het mij een goed plan om me laptop te pakken en wat te ‘airplayen’. Echter heb ik een macbook pro 17 inch uit medio 2010 en deze blijkt dat niet te ondersteunen…[/quote]Deze ondersteunt keurig AirPlay.
Deze ondersteunt alleen géén AirPlay Mirroring (ALLES op het scherm van de Mac naar de Apple TV).

Daar hebben we echter dit weer voor: http://www.airsquirrels.com/airparrot/

Voor 10 dollar alle ‘problemen’ opgelost, en in veel gevallen zelfs beter dan via AirPlay Mirroring van Apple.

[quote=brinkey url=http://www.onemorething.nl/community/topic/apple-tv-retouneren/#post-2573864 time=1373474314]…Als je gewoon op de Dixon site had gekeken dan had je het volgende kunnen lezen:

Ruilen kan binnen 14 dagen na ontvangst van de aankoop. …[/quote]Dat geldt alleen voor aankopen online gedaan.

[quote=Shmoo url=http://www.onemorething.nl/community/topic/apple-tv-retouneren/#post-2573861 time=1373474108]…OF je moet een app als VLC downloaden en installeren i.c.m. ML OS. Dan kun je de film aanzetten in VLC en streaming vanuit ML (menu-balk)[/quote]Nope. Want dat werkt alleen met AirPlay Mirroring.
En laat de 2010 versie dat nu net niet ondersteunen. :slight_smile:

Ja ik zelf had ook al geprobeerd om air parrot te gebruiken. Echter krijg ik dan een lage resolutie. Het geluid loopt soms te hakkelen en beeldkwaliteit neemt drastisch af. Ik zelf had het liefst gewoon gehad dat het in 1x werkte ipv met allemaal third-party apps omdat dit altijd voor problemen zorgt.

Echter gezien het feit dat het in een filiaal terug te brengen is vermoed ik dat het wel in orde moet zijn als ik het apparaat terug kom brengen. Ik zelf was vergeten daar te kijken. Excuus.

Nee, dat is het niet.
Ze bieden alleen de service om na online-aankopen het ook in een filiaal af te mogen leveren.

Dit staat onder kop Thuiswinkelwaarborg, en geldt UITSLUITEND voor online-aankopen bij Dixons.nl.
http://www.dixons.nl/waaromdixons/#thuiswinkelwaarborg

[quote=Wouter125 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/apple-tv-retouneren/#post-2573873 time=1373475936]Ja ik zelf had ook al geprobeerd om air parrot te gebruiken. Echter krijg ik dan een lage resolutie. Het geluid loopt soms te hakkelen en beeldkwaliteit neemt drastisch af. …[/quote]Dan had je ditzelfde probleem ook gehad met AirPlay Mirroring. En wellicht nog erger.

Je interne netwerk trekt dit draadloos dus niet.
Oplossing? ALTIJD een ethernet-kabel trekken als je met dergelijke resoluties gaat streamen.

Tja, dan is het wifi principe verdwenen. Aangezien ik beneden op de tv al 1 voor de digitale ontvanger kwijt ben. 1 voor de dvdspeler (netwerk geschakelde) en er geen ruimte is voor een 3de internetkabel. Want die oplossingen had ik zelf ook alwel bedacht haha. Toch bedankt voor het mee denken. Ik ga morgen wel langs en leg het verhaal netjes aan ze uit en dan hoop ik dat ze zo sportief zijn en het begrijpen!

Een ethernet-switch kost wel ongeveer, eh… 7 euro.

http://tinyurl.com/povmolt

Er hangen hier geloof ik 7 ethernetkabels achter de TV (2x TV, 2x iMac, 1x Mac mini, 1x Apple TV, 1x Time Capsule) aan zo’n switch.

Wat KarelWillem schrijft is gewoon de beste oplossing. Heb hetzelfde met mijn Apple TV gehad. Had last van haperend beeld en geluid werd eerder doorgegeven dan het beeld. Uiteindelijk toch maar een ethernetkabel gebruikt en Airplay werkte voor mij goed.

De media die in iTunes staat kan je volgens mij gewoon airplayen, toch?

Yep. Eerste reactie… :wink:

Mocht je de Apple TV ingeruild krijgen dan kun je ook eens kijken naar de Roku 3.

Het heeft niet het design van Apple maar je kunt hem altijd ergens verstoppen natuurlijk. :wink:

http://www.roku.com/

De film hoeft niet in iTunes te staan: Video Stream. Het grote voordeel is dat deze alle film-formaten aankan, niet alleen mov of mp4. Dus (tijdrovend) converteren naar deze formaten is niet nodig.

Dergelijke apps zijn er met bosjes voor de iOS apparaten ja.

AirPlayIt en Air Video zijn een paar andere voorbeelden.

Moet je wel een iDevice hebben natuurlijk. :wink: