Apple tv uit Amerika

Hey, kun je een Apple tv uit Amerika halen en hier gebruiken? Denkend aan stroomvoorziening/andere stekkers?

Als je alleen daaraan denkt: ja natuurlijk. Alleen verloopstekker ertussen zetten.

Misschien zijn andere specs van groter belang....PAL of NTSC bijvoorbeeld ?

Hij gaat ook in Duitsland geleverd worden dus waarom niet.

Ik heb hem in Duitsland besteld.
Lijkt me makkelijker dan uit Amerika. En verzending is gratis.

Vriend van me is in LA en kan er eentje meenemen, misschien. Maar inderdaad is mijn vraag te karig. Maar IS het mogelijk om hem hier te gebruiken? Waarschijnlijk kun je er ook gewoon een Nederlandse stekker in zonder verloopje?

Goed idee, Duitsland.
Ik heb getwijfeld over België...

Waar misschien ook handig is om even over na te denken is dat men in de USA 110 volt net heeft, terwijl het hier 230 volt is. Daarbij lijkt het me een stukje handiger om het te bestellen/ kopen bij de oosterburen.

Het idee erachter is dat hij in Amerika goedkoper is. Duitsland weer duurder...

[quote=Pieterr url=http://www.onemorething.nl/community/topic/apple-tv-uit-amerika#post-2043082 time=1283451395]Ik heb getwijfeld over België...[/quote]
Omdat iedereen daar lacht?

@MausB: Als je je ticket niet meerekent, klopt dat....

@fatboysmart: Kijk, daarom kom ik op dit forum! :lol:

Je moet natuurlijk wel je klassiekers kennen ;-)

Want dat taaltje is zo zacht.

[quote=Pieterr url=http://www.onemorething.nl/community/topic/apple-tv-uit-amerika#post-2043092 time=1283451703]@MausB: Als je je ticket niet meerekent, klopt dat....[/quote]Dat snap ik, maar een vriend zit nu nog 4 weken in LA, dus die kan hem meenemen. Ik ga natuurlijk niet zelf op en neer. Sterker nog, ik heb vliegangst dus stap sowieso niet in een kist :-)

Stond zelfs in dubio...

@MausB : eens zul je toch in een kist moeten ...

Ik heb even bij de specificaties gekeken op zowel de Duitse als de Amerikaanse site. Beide tonen hetzelfde plaatje en als ik me niet heel erg vergis past er voor de netspanning gewoon een eurosnoertje in en dat koop je voor 2 euries. Misschien slingert er nog wel eentje rond in je huis. Toen mijn echtgenote laatst met haar snijwiel over het netsnoer van haar naaimachine fietste had ik zo drie nieuwe snoertjes in huis gevonden. Het koste me meer moeite om te ontdekken van welke groep de zekering gepiept was.

Mag ik aannemen dat de interne voeding schakelend is en zowel 110 als 220 V pikt? (Tegenwoordig hier natuurlijk al 230V, maar dat terzijde.)

PAL c.q. NTSC lijkt me niet relevant. We hebben het nu toch over digitale TV? Schiet me maar af als ik het mis heb.

De hamvraag is natuurlijk wat je met dat ding kunt doen. Voor Nederland nog geen content in de iTunes store.

@Ouw: Je hebt helemaal gelijk.

Verder: de kreten PAL en NTSC worden tegenwoordig vaak (onjuist) gebruikt om 50Hz dan wel 60Hz weergave aan te duiden. Moderne TVs kunnen sowieso beide inputfrequenties verwerken.

Je zou het smurfen-appletv-tje kunnen gebruiken om je foto's te streamen naar je TV. Wel jammer dat er alleen 720p uit de HDMI komt.

Geen probleem om een US Apple TV hier te gebruiken, dus neem aan dat het ook voor de nieuwst loot geldt.

Voor mij vooral leuk om films, muziek en video vanaf mijn iPad of MacBook pro te streamen. Vga adapter is al €29,- Nu kan het met Apple tv draadloos!
Of ik heb het mis en kan je dat niet doen....ook YouTube enzo kan wel in Nederland toch?