Apple TV4 maakt geen verbinding met MAC

Tot voor kort kon ik met mijn oude mac en apple TV2 foto’s kijken die op de MAC stonden in Foto’s. Moest de MAC wel aanstaan natuurlijk. Inmiddels is de MAC vervangen door een nieuwe en kort geleden ook de Apple TV, nu een 4. Als je bij het overzicht van de Apps klikt op “Computers” zou hij verbinding met de mac moeten maken. Ze zitten allebei in hetzelfde netwerk, de mac zelfs bedraad aan de apple wifi router. Wachtwoorden zijn gelijk. Als je zoekt bij Apple wordt er weinig over gemeld. Een oplossing gevonden in de vorm van een tool Xcode. Dat blijkt een enorm en complex programma voor app bouwers. Ik wil alleen verbinding met de mac zodat ik op de TV, via de Apple TV, de foto’s kan bekijken die in Foto’s op de MAC staan. Er komt niet meer dan het draaiende “wachtwieltje”. Hoe krijg ik nu verbinding?

Je kunt op de Mac AirPlay aanzetten of je foto’s op je iCloud zetten dan komen ze ook in de foto app op je Apple tv

thuisdeling aanzetten.

Thuisdeling staat aan. Airplay ook. Foto’s naar iCloud betekent ook weer een abonnement op iCloud voor alle 15000 foto’s. Het zou hier in huis toch moeten werken zonder dat.

Bijzonder dat het niet met thuisdeling lukt. Dat zou toch de oplossing moeten zijn, denk ik.

Zo heb ik het voor elkaar met een ATV3 en een iMac met mijn foto collectie. Wellicht op Mac thuisdeling nog een uit en aanzetten?

Thuisdeling uit en weer aangezet, geen verandering, ook de firewall uitgeschakeld. Levert ook geen oplossing.

Ik las net dat thuisdeling alleen voor de iTunes bibliotheek is

Geheel plotseling doet hij het wel, inderdaad alleen voor Apple apps zoals ITunes en Photo’s. Daar wil ik hem ook voor gebruiken dus wat mij betreft niet zo’n punt. Alleen werkt het alleen als je voor iedere keer dat je dat wilt doen eerst thuisdeling uitzet en dan gelijk weer aanzet. Die instelling blijft weliswaar bewaard maar werkt blijkbaar niet meer als je er een poosje (onduidelijk hoelang) geen gebruik van maakt. Heel onhandig eigenlijk, vooral als MAC en TV niet in dezelfderuimte staan. Dat is nl precies de reden om de foto’s op de tv te willen zien. Idee voor Apple om eens over na te denken???