Apple waarschuwt voor Amerikaanse wet die sideloaden mogelijk maakt

Apple wil duidelijk maken dat nieuwe wetten in de Verenigde Staten voor een forse nachtmerrie voor consumenten kan zorgen.

Dit topic dient als reactie-hub voor bovenstaand artikel. Via dit topic kun je op het artikel reageren. Je reactie wordt ook automatisch onder het artikel op de website getoond.

Simpel: Zet in de iOS instellingen een optie 'Sideloading toestaan" en zet deze standaard op “uit”. Dan is de verantwoordelijkheid aan de gebruiker zelf, terwijl ‘simpele’ gebruikers er nooit mee geconfronteerd worden.

En dat zou volgens u voldoende
moeten zijn om onheil te voorkomen ?

Onheil wordt dan puur door de gebruiker zelf veroorzaakt, niet door Apple. Het is trouwens nu ook al mogelijk om er een puinhoop van te maken, als je je iPhone jailbreakt.

Ik stel mijn vraag nauwgezetter :

En dat zou volgens u ‘technisch’ voldoende
moeten zijn om onheil te voorkomen ?

Met andere woorden, de ‘wall’ die achter
de coulissen opgeworpen wordt, is afdoend.

Nee natuurlijk niet. De enige manier om dat te bereiken is alles te laten zoals het nu is. Maar als Apple verplicht is de sideloading optie toe te staan, moet de verantwoordelijkheid naar de gebruiker verschoven worden. De meeste gebruikers zullen er echter geen behoeft aan hebben, net zoals de meeste iPhone niet jailbroken zijn. Die hebben er dus ook geen behoefte aan om de sideloading optie aan te zetten. Verberg die optie diep in iOS, zodat deze ook niet per ongeluk aangezet kan worden en 95% van alle iPhone gebruikers zal er nooit mee geconfronteerd worden :wink: De overige 5% kiest er zelf bewust voor dit wel aan te zetten. Die krijgen dan nog een mooie waarschuwing van Apple te zien dat alle gevolgen die het aanzetten tot gevolg kan hebben vanaf nu onder de eigen verantwoordelijkheid valt.

Nu ben ik 100 procent mee.
Bedankt voor de toelichting.