Apple Watch: meet afstand wel met lopen, niet met fietsen (maar geeft de fietstocht wel aan op de kaart)

Als ik mijn Apple Watch 6 gebruik om een wandeling te registreren dan zie ik keurig netjes de gelopen afstand tijdens de wandeling en in de samenvatting na afloop. Dit gebeurd echter niet als ik ga fietsen; dan wordt alleen de duur van de tocht weergegeven, samen met de afgelegde tocht op de kaart.

Misschien denk ik heel simpel: als de tocht op de kaart wordt weergegeven, dan zou de afstand toch ook bekend moeten zijn?

Wat de oplossing betreft: ik zie zo snel geen instellingen met betrekking tot fietsen in combinatie met Apple Watch die ik zou kunnen wijzigen

Helpt dit?
https://discussions.apple.com/thread/251729467#:~:text=On%20the%20iPhone%2C%20please%20go,improved%20Workout%20and%20Activity%20accuracy

Helaas niet: Apple Watch reset gedaan, calibratie opnieuw gedaan; niets heeft geholpen.

Gek maar waar: Strava registreert alles correct. Afstand, kilometers per uur is met die App geen probleem.

In de app Gezondheid, (bij toon alle gegevens) wordt de Fietsafstand wel degelijk weergegeven. Die weergave kan je ook toevoegen aan de Favorieten.

Je kunt zelfs Strava koppelen (maar dat is facultatief).

Helaas, ik had graag een positief antwoord gegeven, maar nog steeds geen weergave van de afstand en snelheid van fietstochten in de Work-out app op de watch en/of iPhone. Zelfs niet op het informatiescherm van de Buiten-fiets activiteit. Met Strava is dat geen probleem, vanaf het eerste moment is alle data zichtbaar.

Overigens heb ik de verbinding verbroken en opnieuw gemaakt tussen de watch en telefoon en de watch een gehele reset gegeven; telefoon resetten naar fabrieksinstellingen lijkt mij nog iets wat ik dan kan (maar liever niet wil) doen.

Vreemd, bij mij werkt het gewoon. Met mijn serie 8 Watch (maar ook met serie 4 die ik hiervoor had).

Vandaag gefietst, oude kerel met bagage (tent en de hele reutemeteut) en tegenwind:

Bij de tussentijden zie ik zelfs een uitsplitsing van de gemiddelde snelheid per km.

Eronder nog een uitsplitsing van de hartslag en het kaartje van de route.