AppleCare, wat koop ik daarvoor?

Een vriend van mij had laatst een aaiboek gekocht. Istie ff weg, zit de kat van de buren met z'n klauwen in het scherm! Omdat mijn iBook-to-be mijn "hoofdcomputer" gaat worden, wil ik het een en ander aan veiligheidsmaatregelen treffen (de iMac gaat eruit, want ik ben ook maar een arme muzikant). Dus ik kijk in de voorwaarden van het AppleCare Plan... Ligt het aan mij of word ik hier vreselijk genomen als ik AppleCare aanschaf? 320 pleuro is een hoop geld voor een plan, waarbij je je Mac per se bij een Apple reparatiepunt moet laten repareren, waarbij alleen onderdelen meegerekend worden die samen met je Mac zijn aangeschaft (mits die extra onderdelen van Apple zijn), waarin schade door een ongelukje niet vergoed wordt en zo zal er nog wel meer aan de hand zijn. Ik kan dus maar naar één reparatiepunt, mag wel heel goed uitkijken dat niemand per ongeluk mijn iBookje omlazert en als ik later een AirPort kaartje erin douw is deze niet gedekt! En dat alles voor 320 euri. Overtuig me en noem tenminste drie goede redenen om AppleCare aan te schaffen.

- 3 jaar garantie (met telefonische support) - geen gezeik als er iets stuk gaat na 1 jaar (terwijl je volgens velen eigenlijk standaard 2 of 3 jaar garantie moet hebben volgens de wet)

En trouwens logisch dat Apple geen nieuw scherm vergoed oid als de kat met zijn klauwen eraan zit, maar ik denk dat je dit zelf ook wel snapt :wink:

Zelf heb ik voor dat geld ook geen Applecare genomen en is mijn iBook moederbord stuk gegaan nadat die een maand buiten de garantieperiode was, na wat gebel is het goed gekomen, maar velen willen dit ‘gezeik’ voorkomen door extra garantie af te sluiten…

Ga ik ook doen maar nu nog niet, je hebt toch een jaar bedenktijd en momenteel heb ik niet veel geld meer (na aankoop PB ALU) :oops:

Dat is idd zuur, als ie stuk gaat na een jaar en een maand. Wat ik wel waardeloos vind is dat ik per se naar Apple zelf moet gaan voor een reparatie. Ik ben geweldig goed geholpen door Card Services toen het moederbord van m'n iMac ermee was gekapt. De nogal negatieve indruk die ik van AppleCare hebt komt door de hoge prijs en de waslijst aan voorwaarden, maar voorwaarden moeten er wel zijn natuurlijk (dat snap ik ook wel, net als dat gevalletje met die kat). Meer argumenten zijn welkom.

Voor desktops, imacs zou ik het nooit doen maar portables zijn zo verschrikkelijk duur om te repareren dat ik het geld er wel voor over heb. Maar ik heb dan ook wel slechte ervaringen met laptops: van mijn eerste ibook (zo'n blauwe wc-bril) viel de casing langzaam uit elkaar, bij mijn tweede aaibook ging het backlight kapot (iets van 600 euri om te laten maken) en van mijn half jaar oude 12"PBook zijn de voetjes er al weer af. Dat laatste gaan ze oplossen door mij nieuwe voetjes te sturen met een tube lijm maar ze wilden hem ook wel komen ophalen en da's nou wel weer lekker van dat Applecare.... dat ze 'm gewoon komen halen per koerier.

Zelf heb ik voor dat geld ook geen Applecare genomen en is mijn (witte) iBook moederbord stuk gegaan nadat die een maand buiten de garantieperiode was, na wat gebel is het goed gekomen, daar heb ik best wat gebel voor over... hmmmm, toevallig, DeJaVu? :?

Stel je koopt een iBook voor 1199 euro met maar 1 jaar garantie (valt over te twisten, zie boven). Mij stelregel is dat je 40% van de waarde in het eerste jaar afschrijft, de waarde is na dat eerste jaar dus 719 euro. Dit staat naar mijn mening maar karig af tegen de genoemde 320 euro voor AppleCare.
Na twee jaar heb je geluk als je meer dan 30% van de aanschaf prijs kunt krijgen voor je tweede hands machine (dus 360 euro).

Ik heb thuis twee consumenten modellen staan omdat ik bang ben te snel uitgekeken te zijn op een PowerMac. Nu kan ik elke 18 maanden een nieuw model kopen ipv elke 36 maanden. 8)

[quote:9daf50bd8b="gap"]Voor desktops, imacs zou ik het nooit doen maar portables zijn zo verschrikkelijk duur om te repareren dat ik het geld er wel voor over heb. [/quote:9daf50bd8b]

Ai, das een hele goeie. Zit er ook zo’n .mac account bij of moet je daar ook voor dokken?

voornaamste reden voor mij is dat ik van het gezeur af wil áls ie kapot gaat... t'is een productie machine; anders had ik wel een wintelbak gekocht. Maar het risico blijft bestaan. Liever +300 teveel dan de gebakken peren...

van de andere kant; heb nog een apple II, mac fx, mac lc, mac lcII, mac si, mac 7200, mac 8500 & imac DV staan en daar nog nooit problemen mee gehad… nix, noppes, nada.

na ja :apple:

voor een laptop zou ik het al helemaal doen, t' is toch allemaal een stuk fragieler en hij ( of zij ) staat niet het meest van de tijd op een buro zoals een desktop dat doet...

maar het is wel erg veel extra geld

better be safe than sorry...

ik heb het ook niet gedaan voor de G5 die eraan komt. Vooral omdat ik het geld niet meer had, maar ook omdat ik het niet echt nodig vind...

Zie voor €249 ex btw (296,31 incl.) AppleCare bij Mailamac. En het is voor een laptop. Toch maar doen dan.

Ik heb een hele makkelijke redenering gehad om dit soort zaken snel kort te sluiten omdat ik geen zin heb in oeverloos gezeur van ditum en datum. Krijg ik geen tegoed of wat dan ook. "sue you".Mag je het bij de Kanton-rechter nog eens komen uitleggen.

- geen gezeik als er iets stuk gaat na 1 jaar (terwijl je volgens velen eigenlijk standaard 2 of 3 jaar garantie moet hebben volgens de wet)

Velen weten dan kennelijk niet hoe het een en ander in elkaar steekt. Standaard krijg je 1 (een) jaar garantie op electrische apparaten, dat is vastgesteld. De Nederlandse overheid is ermee bezig om twee jaar standaard garantie (omdat je toch wel mag verwachten dat iets het minimaal 2 jaar doet) erdoor te krijgen, maar het wil nog niet vlotten. Wij hebben in de zaak een tijd lang 2 (twee) jaar standaard garantie gegeven, maar vanwege geklooi van de Nederlandse overheid is er nog geen duidelijkheid en wordt er weer standaard 1 (een) jaar garantie gegeven…

Overigens zijn er wel fabriekanten die standaard twee jaar (Siemens, Philips) of drie jaar (LG in bepaalde omstandigheden) geven op hun producten.

dit is trouwens het 100.000ste topic :D

Leer eens tellen kerel...Het 100.000e topic is een paar weken geleden gemaakt. In 2003 was dat nog wel anders.

Ik zou de buren aansprakelijk stellen voor de schade, het is tenslotte hun kat die de schade veroorzaakt, en de meeste Nederlanders hebben wel een WA verzekering. Is deze schade in elk geval kosteloos gerepareerd.

Ik heb een vraag over AppleCare. Ik heb eens gelezen dat je AppleCare nog kunt aanschaffen 6 maanden na aankoop van een product. Kan iemand dit bevestigen?

V: Kan ik het AppleCare Protection Plan te allen tijde aanschaffen?

A: Je kunt het Apple Care Protection Plan op elk gewenst moment binnen de garantieperiode van één jaar kopen. De dekking gaat in op de aankoopdatum van de hardware (Mac of iPod). Je haalt echter het meeste voordeel uit de dekking van het AppleCare Protection Plan als je het tegelijk met de Apple hardware koopt.

Te lezen op deze website: http://www.apple.com/nl/support/products/faqs.html

Helemaal top, bedankt voor de link en je hulp. Dan kan ik er nog even over na denken.