Apples don't talk - Problemen met OS X ethernet OS9

Het wil maar niet lukken: een ethernet verbinding tussen mijn nieuwe (OS 10.1.5 engels) flatpanel iMac en mijn oude iMac rev-b (OS 9.2.2 nederlands). Ik heb de betreffende Apple docs van het net gehaald. Het op verschillende manieren geprobeerd. Maar niets. Iemand een suggestie? Ik gebruik dezelfde kabel als waar mee ik internet. Dus die moet goed zijn. (toch?)

Verbind jij je mac's via een hub, of rechtstreeks met een ethernet kabeltje, indien rechtstreeks moet je een "crossover" kabeltje gebruiken, te verkrijgen bij de betere computerzaken :-)

Geen hub. Ik gebruik de ethernet kabel die ik ook gebruik voor aansluiting op mijn kabelmodem (ook een netwerk immers). Dus crossover (toch?)

Nee hoor een cross-over functioneert anders, zie [url=http://www.wtvi.com/teks/exchange/crossovercable.html]http://www.wtvi.com/teks/exchange/crossovercable.html[/url]

uw uitgaande data komt nu terecht in de 'uitgaande poort' bij de ethernet-aansluiting op uw ander toestel en komen in die zin niet binnen (om simplistisch uit te leggen) :wink:

anders eens zoeken met sherlock naar crossover ethernet en je krijgt wellicht een goede nederlandse uitleg te pakken
groeten
Marc

Om de vorige spreker even aan te vullen, in de detailhandel is het kabeltje bekend onder de titel UTP CrossLink kabel, werkt stukken beter dan degene die je gebruikte. Zeg maar de een zeker niet, de ander zeker wel.

Succes!

stom stom stom bedankt Marc, bedankt Passenger Morgen kabeltje kopen