Apple's MAIL kan nu Hotmail aan!

Gisteren zag ik op Versiontracker een plug-in staan om Mail het Hotmail protocol bij te brengen.

Ik heb het geinstalleerd (lees de installatie instructies goed door!) en het werkt PERFECT!

Ik heb drie hotmail accounts toegevoegd en ze krijgen elk mooi hun eigen ‘In’ postbus.

Let wel even op: nadat je de hotmail accounts hebt aangemaakt moet je Mail wel even verlaten en opnieuwe opstarten omdat anders de namen van de e-mail accounts niet correct lijken (dubbele postbussen), na opnieuw opstarten is dit verholpen.
WERKT PERFECT!

download via:

http://www.homepage.mac.com/danielparnell/httpmailplugin.dmg.gz

en… FREEWARE! Jawel.

het terminal gedeelte kom ik niet uit, hoe doe ik dat, stap 2 in de installer handleiding alvast bedankt bob

[quote:4150b16ef7="djdata"]het terminal gedeelte kom ik niet uit, hoe doe ik dat, stap 2 in de installer handleiding alvast bedankt bob[/quote:4150b16ef7] je opent terminal en typt/plakt [code:1:4150b16ef7]defaults write com.apple.mail EnableBundles 1[/code:1:4150b16ef7] drukt op enter en klaar is kees.

gaaf! dat werkt fantastisch. bedankt vor de tip!

paul

Ik heb de indruk dat het niet werkt met proxy's. Iemand anders ervaring hiermee?

Cool mensen, dit werkt nog ook :D

over die proxies, daar staat wat over in de Readme…

Idd, er staat wat in, maar ik geraak er niet goed aan uit ???

ik snap het ook niet helemaal, ik zou gewoon de maker van het programmatje een mailtje sturen.

Voor degenen bij wie het niet werkt: WEL goed de instructie lezen natuurlijk! (RTFM!) In home/library/mail evt. de map Bundles zelf aanmaken als die niet bestaat, en daarin het bestand plaatsen. Vervolgens de terminal starten en het commanda uit de instructie tyepen (of knippen en plakken). Vervolgens een account aanmaken en EXACT de gegevens overnemen uit de instructie (dus ook 192.168.0.1). Overigens: je kunt ook je eigen smtp proberen als dit niet lukt (bv. smtp.xs4all.nl) meestal gaat dat goed en sneller.

Vervolgens mail stoppen en opnieuw opstarten.
Werkt PERFECT!

Boehoe ,mij lukt het niet, het gaat goed tot het terminal gedeelte , daar doe ik nog wat me gevraagd word MAAR vervolgens komt er geen hotmail bij het lijstje om uit te kiezen als ik een nwe account wil aanmaken , ook niet na herstarten van me book, iemand het zelfde probleem ??

djdata, Kijk even in de mailbox Inkomend of je daar geen nieuwe account ziet staan. Bij mij staat de Hotmail mailbox als subfolder in Inkomend. Normaliter moet er een nieuwe hoofd-mailbox @Hotmail verschijnen. Om een of andere reden is dat niet gelukt. Ik heb Daniel Parnell een schermafdruk bezorgd. Vanavond verwacht ik antwoord uit de States.

OK ik wacht met je mee , post je m hier ook nog ff dan de reactie?!

Ik heb alles uitgevoerd, als ik mail opstart geeft hij nu een fout aan dat ik voor mijn hotmail account een wachtwoord nodig heb.

Connection Failure

Could nt connect to ‘mijn hotmail adres’
Authorization Required.

Mail bewaart ook niet mijn wachtwoord als ik hem intyp bij voorkeuren.
Bij mijn pop email account vraagt hij eerst om een wachtwoord maar bij hotmail doet hij dat niet.

Wat moet ik doen? Ik werk met 10.2.3 dus dat zal het niet zijn.
Ik denk zelf iets met mijn wachtwoord dat mail dat niet bewaard.

Dennis

Ik krijg die connectie errr ook. Snap ook niet wat er verkeerd gaat. Maar bij mij krijg ik ook geen http optie erbij, dus misschien dat het daar verkeerd gaat, ik heb daarom maar een andere optie genomen. :cry:

Maak een map Bundles in ~/Bibliotheek/Mail Sleep de httpmail.bundle in die nieuwe map Open Terminal en kopiëer en plak dit commando in het Terminalvenster: [code:1:9768ed26b6]defaults write com.apple.mail EnableBundles 1[/code:1:9768ed26b6] en geef een Return Kopiëer en plak nu dit commando in het Terminalvenster: [code:1:9768ed26b6]/Applications/Mail.app/Contents/MacOS/Mail[/code:1:9768ed26b6] en geef een Return. Hierdoor start Mail Open de Mail Voorkeuren = Cmd+Opt+; Klik de knop Accounts Voeg account toe kies Accounttype httpmail vul de gevraagde gegevens in in het vak Server uitgaande post kies je WEL de server van jouw provider, dus iets als 'relay.provider.nl' of 'smtp.provider.nl' zoals je ooit ingaf bij het aanmaken van je e-mailaccount en NIET 192.168.0.1 OK

[quote:9768ed26b6][i:9768ed26b6]Special build instructions

This is a special build of the httpmail plugin that logs the communications with the server.

After installing the new version please execute the following command in a Terminal window and send me the results.

/Applications/Mail.app/Contents/MacOS/Mail

With any luck I should be able to figure out what is going wrong.
I’ve made a couple of changes, but I don’t think it will fix the problem, so I need the output of the mail app to diagnose the problem.

Thanks

Daniel
danielparnell at hotmail dot com[/i:9768ed26b6][/quote:9768ed26b6]

Last login: Sat Feb 8 14:17:38 on ttyp1 Welcome to Darwin! [Computer-van-Dennis:~] dvanveen% defaults write com.apple.mail EnableBundles 1 [Computer-van-Dennis:~] dvanveen% /Applications/Mail.app/Contents/MacOS/Mail ## Component Manager: attempting to find symbols in a component alias of type (regR/carP/x!bt) 2003-02-08 14:20:26.129 Mail[432] Daniel's httpmail plugin loaded 2003-02-08 14:20:26.131 Mail[432] registering account type 2003-02-08 14:20:26.132 Mail[432] registered account type 2003-02-08 14:20:28.157 Mail[432] Removing index for mailbox "INBOX \u2014 Lokaal" (failed to open, error #-23)

Dit krijg ik in het terminal venster. Ik denk dat er iets niet lekker zit bij een inbox??? Ook zie ik nog wat oude email adressen staan in het mapje ~/library/mail/ Wat kan ik verwijderen en hoe kan ik de httpmail laten werken?? ik krijg nog steeds de zelfde fout als eerst.

Dennis[/code]

De terminal geeft bij mij aan dat 'defaults' een unknown command is.

Weet iemand wat er aan de hand is?

gr.

Richard

mijn probleem heb ik opgelost!! het bestandje in ~/library/Keychains/ dat was beveiligd. Hierdoor kon ik ook geen passwords bewaren.

Nu doet httpmail het wel bij mij!! alleen heb er weer een probleem bij gekregen, als ik twee hotmail adressen aanmaak zegt mail dat de ene al door de ander wordt gebruikt. Ik heb nu gewoon de minst belangrijkste verwijderd en dat werkt ook, maar kan ik op de een of andere manier alle twee mijn hotmail adressen ophalen via mail zonder dat ik een foutmelding krijg??

Dennis

Kan je een nieuwe account per hotmailadres maken?

[quote:ac08f6854e="Richard van Oene"]De terminal geeft bij mij aan dat 'defaults' een unknown command is.[/quote:ac08f6854e] Daar zit ik ook mee op een machine. Weet niet wat er aan de hand is :|